Sjöbodegränd 12

Centralt , Piteå
Spara Dela
Spara
Dela
Yta

350 m²

Pris

3 000 000 kr

Tillträde

Beskrivning

  • Butik

Drömmarnas fastighet!

Belägen vid Piteås vackra Sörfjärd och med ett stenkast från centrala Piteå så finner ni denna drömmarnas fastighet. 

På sommaren välkomnas ni till fastigheten via den fantastiska trädgården där man kan strosa i timmar för en härlig andhämtning från stadens puls och varför inte avrunda dagen med att äta en god middag eller fika i växthuset. På vinterhalvåret är växthuset öppet för såväl handel som massage och rehabilitering, har ni inte besökt restaurangen under vinterhalvåret så är det ett exotiskt inslag att få sitta och äta middag i ett växthus medan det är -20 grader utomhus.  

Ägarna har drivit och utvecklat denna verksamhet under lång tid och som i dagsläget består av anpassningsbart restaurangkoncept, blomster/handelsträdgård, friskvård och mindfullnes. Den fantastiska trädgården lockar personer under de vackra sommarmånaderna både för den härliga miljön men också för att handla blommor och inredning medan restaurangen hålls öppen året om med fantastiska mat och fikakoncept. Företaget "Sinnenas atelje" är ett väl inarbetat företag hos såväl Piteborna som turisterna och skulle med rätt köpare kunna vidareutvecklas dit bara drömmar sätter gränserna. 

Ur ett kommersiellt perspektiv så är läget svårt att få bättra, Västra kajen med sina fina strövområden gör att tusentals personer varje år passerar fastigheten och Södra hamn är en självklar mötesplats för såväl Piteborna som turisterna året om. 
Fastigheten upplåts genom tomträtt via Piteå kommun vilket innebär att man kan inteckna och belåna fastigheten på samma sätt som friköpta fastigheter. 

Denna fastighet är ett absolut måste att uppleva på plats men vänligen respektera att det pågår en affärsverksamhet med både kunder och personal.

Ytor

Typ av yta Antal Area m2
Butik 1 350
Tomtarea 1 797

Bekvämligheter

Kök/pentry
Kundparkering
Restaurang
WC

Ekonomi

Taxeringsvärde:

232 000 kr

Driftskostnad:

133 894 kr/år

Pris:

3 000 000 kr

Utförande

Fastighetsbeteckning:

Piteå Stadsön 2:7

Planlösning:

Byggnaden är ett växthus på ca. 350 kvadratmeter där ingången är till "butik" som uppgår till ca. 100 kvadratmheter av byggnaden. Till denna del hör även massagerum, personalrum, wc samt utrustat kök (livsmedelsgodkänt). Resterande del av växthuset är bestående av restaurangdel som är inredd som matsal.

Teknisk information

Byggår: 1995

Grund: Till största delen betongsula med golvvärme

Uppvärmning: Fjärrvärme och vattenburna luftvärmepumpar

Sjöbodegränd 12

Om Svensk Fastighetsförmedling

Svensk Fastighetsförmedling är Sveriges största rikstäckande och oberoende mäklarkedja. Vi är experter på den lokala bostadsmarknaden med 230 butiker och 1250 medarbetare runtom i hela landet och i Spanien. Våra lokala butiker drivs av engagerade franchisetagare och koncernen ägs av över 700 medarbetare. Svensk Fastighetsförmedling har under flera utsetts till en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare och vårt syfte är att skapa ett hållbart boendeliv för många människor. I över 85 år har vi skapat nya erbjudanden och utvecklat mäklarbranschen. 2023 förmedlade vi 20 000 bostäder till ett värde av ca 51 miljarder kronor. Koncernen består i dag av Svensk Fastighetsförmedling, Ordna Bolån och HouseID.

Svensk Fastighetsförmedling

Lillbrogatan 8

941 32 PITEÅ

www.svenskfast.se

Fler annonser från Svensk Fastighetsförmedling