Vadbacka 120

Vadbacka , Skepplanda
Planskiss Spara Dela
Spara
Dela
Yta

300 m²

Pris

Tillträde

Enligt överenskommelse

Beskrivning

  • Kontor
  • Butik
  • Samhällsfastighet
  • Övrigt

Fastigheten Vadbacka 2:65 är en kulturhistoriskt intressant byggnad, mer känd som Vadbacka gästgivaregård. Lämplig som kontor och verksamhetslokaler

Fastigheten Vadbacka 2:65 har en tomtareal om 1091 m2 och är bebyggd med en byggnad i två plan med en sammanlagd taxerad lokalarea om 300 m2. Huvudbyggnaden är Q-märkt, varför ändring av byggnadens karaktär inte får göras. Byggnaden får heller inte rivas.

På fastigheten finns även en separat förrådsbyggnad. Stängsel runt hela fastigheten med grind till infart och gårdsplan. Gårdsplanen medger såväl goda uppställningsplatser som bilparkering. Detaljplanen medger annan användning, t ex kontor. Fastigheten Vadbacka 2:65 är en kulturhistoriskt intressant byggnad, mer känd som Vadbacka gästgivaregård. Gästgiveriet vid Vadbacka tillkom år 1684 efter initiativ av landshövdingen Henrik von Vicken. Den bevarade
gästgivargården är av okänd ålder men har ett utseende som skulle kunna härstamma från 1700-talets andra hälft då gästgiveriverksamheten återupptogs efter att ha legat nere i knappt två decennier.

Huset har dock under årens lopp genomgått flera förändringar. Förutom manbyggnaden
fanns enligt en besiktning 1833 också hållstuga (där mat och öl serverades),
köksbyggnad, hemlighus samt ladugård.

Ytor

Typ av yta Antal Area m2
Kontor 1 300
Tomtarea 1 091

Ytbeskrivning

Lokalerna på plan 1 innehåller rum som är lämpliga som kontor, samlingslokaler, matsal och gemensamhets- och personalutrymmen. Det finns två separata WC på plan 1. Golv, snickerier och ytskikt är fräscha och fina. Fungerande braskamin med renoverad rökkanal. På plan 2 finns en öppen lokalyta samt ett separat rum på den norra gaveln. Köket är modernt och fint med öppen planlösning. Köket renoverades 2020 med nya vitvaror, såsom stora kyl/frysskåp, spis med ugn, diskmaskin och vinkyl. Här finns även dusch med WC samt en separat WC. I källaren finns tvättstuga och pannrum.

Ekonomi

Taxeringsvärde:

500 000 kr

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Prisinformation:

Anbud

Utförande

Fastighetsbeteckning:

Ale Vadbacka 2:65

Planlösning:

Fördelat på två våningsplan lämpligt för kontor & verksamhetslokaler med personalutrymmen, modernt kök och källare med tvättstuga och pannrum.

Teknisk information

Byggår: 1700 talet

Renoveringsår: 2020/2023

Grund: Torpargrund/Källare

Stomme: Trä

Bjälklag: Trä

Fasad: Trä

Tak: Lertegel

Fönstertyp: Kopplade tvåglas/Englas med termokasetter

Ventilation: Självdrag

Vatten/avlopp: Kommunalt

Uppvärmning: Bergvärme

Omgivning

Parkeringsmöjligheter/garage:

Stora uppställningsytor på gården som är helt instängslad med elgrind

Skyltläge:

Fastigheten har direkt skyltläge mot Skepplandavägen

Vadbacka 120

Om Kommersiella Fastigheter

Kommersiella Fastigheter erbjuder kvalificerad transaktionsrådgivning inom försäljning och förvärv av fastigheter och fastighetsportföljer. Med tjänster och expertis inom samtliga kommersiella fastighetssektorer och delsegment får ni som kund tillgång till en rikstäckande organisation bestående av dedikerade lokala team över hela Sverige. Vi bistår er som kund längs hela transaktionsprocessen och har sedan starten 2006 genomfört över 2000 företags- och fastighetstransaktioner. Med lång erfarenhet och god kännedom om aktörerna på fastighetsmarknaden är vi er självklara partner för en lyckad fastighetsaffär.

Kommersiella Fastigheter

www.kommersiellafastigheter.se

Fler annonser från Kommersiella Fastigheter