Kärrvägen 40

Jakobsberg , Järfälla
Spara Dela
Spara
Dela
Yta

401 m²

Pris

7 950 000

Tillträde

Beskrivning

  • Kontor
  • Lager & logistik

Hyresfastighet med kontor, restaurang och lager.

Hyresfastighet med kontor, restaurang och lager i uppvuxet villaområde i västra Jakobsberg. Kontor och lager kan bli tillgängligt för köparen.

Ursprunglig byggnad uppförd 1948 och tillbyggd 2000 bestående av tre delar varav en restaurang om ca 78 kvm, ett lager om ca 60 kvm samt kontor med komplements-utrymmen om ca 263 kvm. Stor tomt med delvis trädgård, delvis asfalterad yta med ca 15 p-platser samt en inhägnad lagringsplats där man idag förvarar byggnadsutrustning.

Kontorsdelen samt lagret hyrs av ett företag tillhörande nuvarande fastighetsägare.
Denna hyresgäst har hyreskontrakt t o m 2025-06-30, men kan lämna redan sommaren 2024 om köparen önskar tillgång till lokalerna.

Nuvarande hyresintäkt uppgår till 652 000 kr/år. Potential för en rejäl hyreshöjning finns då fastighetsägaren inte utnyttjat möjligheten att höja hyran med index på flera år. Bara de senaste två åren har KPI gått upp med 10,9% respektive 6,5% (oktober 2021 - oktober 2023).

Fastighetsbeskrivning

En fastighet med en tomtareal om 1 717 kvm bebyggd med en byggnad med kontor, lager och restaurang. Huvudbyggnaden, med en pizzeria i entréplan och kontor på övre plan byggdes 1948. År 2000 gjordes en tillbyggnad med lager i entréplan och kontor i övre plan. Det finns även en inredd vind som huvudsakligen nyttjas som arkiv, men där finns även ett mindre kontor/vilorum.

Total lokalarea uppgår till 401 kvm fördelat på pizzeria om 78 kvm lager om 60 kvm samt en kontorsdel med komplementsutrymmen om 263 kvm. Lagret är ett skyddsrum som ska kunna återställas till skyddsrum på 48 timmar. Kontorsdelen utgörs av omklädningsrum med dusch, bastu samt ett förråd på entréplan samt 4 kontorsrum, kopieringsrum och kök med matplats på övre plan i ursprungsbyggnaden samt 2 kontorsrum och ett stort konferensrum på övre plan i tillbyggnadsdelen. Den ursprungliga byggnaden och tillbyggnaden är sammanlänkade med en korridor. WC finns i omklädningsrum samt i de båda kontorsdelarna.  

Tomten framför byggnaden är asfalterad och rymmer ca 15 parkeringsplatser samt ett inhägnat utrymme på byggnadens ena gavel där nuvarande hyresgäst förvarar byggnadsutrustning. Tomten på byggnadens baksida är en finplanerad och uppvuxen trädgårdstomt med gräsmatta och planteringar. 

Inget underhållsbehov förutom löpande underhåll bedöms föreligga.

Omgivning/Natur

Fastigheten är belägen inom ett villaområde i västra Jakobsberg. Närområdet utgörs framförallt av blandad småhusbebyggelse, men där finns även förskola och grundskola. 

Kommunikationer

Avståndet till centrala Stockholm är 23 km. Det tar 21 minuter med pendeltåg från Jakobsbergs station till Stockholm C. Till Jakobsbergs station är det en dryg kilometer. Hållplats för lokalbuss till bl a Jakobsbergs station finns precis utanför fastigheten. 

Närservice

Kommunal och kommersiell service finns inom gångavstånd i Jakobsbergs centrum.

Övrigt

Fastigheten överlåtes i en rak fastighetsaffär.

Tidplan

FÖR DENNA FÖRSÄLJNINGSPROCESS AVSES TIDPLANEN ENLIGT NEDAN FÖLJAS.

Visning av fastigheten sker efter överenskommelse.

Tillträde enligt överenskommelse.

Övrig information

Servitut:

Avtalsservitut,Avtalsservitut villa och årlig avgäld

Planbestämmelser:

detaljplan: Del av nordvästra jakobsberg,fastigheten jakobsberg 2:1777 m fl (2011-12-12)

Ytor

Typ av yta Antal Area m2
Kontor 401
Tomtarea 1 717

Ekonomi

Driftskostnad:

167 000 /år

Pris:

7 950 000

Hyresintäkter:

851 320 /år

Typkod:

325 - Hyreshusenhet, lokaler

Teknisk information

Byggår: 1948, 2000

Grund: Betongplatta

Stomme: Sten

Bjälklag: Betong

Fasad: Puts

Fönstertyp: Isolerglas i kontorsdelen, äldre 2-glas i restaurangen.

Ventilation: Mekanisk till- och frånluft, integrerad kyla

Vatten/avlopp: Kommunalt VA

Uppvärmning: Bergvärme

Kärrvägen 40

Om Bjurfors Näringsliv

Vi kan kommersiella fastigheter - Transaktioner, fastighetsvärderingar, ombildningar, brf-lokaler samt lokaluthyrning. Bjurfors Näringsliv har pågående uppdrag över hela Sverige och finns representerade i storstadsregionerna Stockholm, Göteborg och Malmö. Vi är en stark partner på den kommersiella marknaden, med höga ambitioner och omfattande kontaktnät, vilket är nyckeln till att hitta rätt köpare. Vi har under våra drygt 30 år inom kommersiella transaktioner byggt upp ett omfattande nätverk med bland annat fastighetsinvesterare, fastighetsbolag, byggaktörer, finansiärer, förvaltare, jurister och konsulter. Detta för att du som kund ska kunna vända dig till och få en trygg och lönsam helhetslösning. Vi kommer överens om vad som passar dig bäst i en försäljning, offmarket till vårt gedigna kontaktnät eller publik marknadsföring.

Bjurfors Näringsliv

Arenavägen 39, 16 tr

121 77 Johanneshov

www.bjurforsnaringsliv.se

Fler annonser från Bjurfors Näringsliv