Stadsgården 6

Stockholm , Stockholm
Planskiss Spara Dela
Spara
Dela
Yta

115 m²

Hyra

Hyran betalas månadsvis och inkluderar hela kontorskonceptet med möbler, internet, reception, kaffe, AW, mm.

Tillträde

Flexibelt från september 2024

Beskrivning

  • Kontor
  • Kontorshotell & coworking

Hörnrum med sjöutsikt, fullservice och flexibelt hyresavtal!

På A house i Katarinahuset erbjuds eget kontor med fullservice, sjöutsikt och flexibelt hyresavtal! I denna lokal om ca 115 kvm lämpar sig för 24 arbetsplatser i öppet landskap. Möblerna finns på plats och all kontorsservice likaså. Utanför fönstret syns både båtar och Stockholms vackra silhuette.

Vill man utöka sin yta så öppnar man kontorets dörr och går ut i den gemensamma loungen, bokar något av mötesrummen eller sätter sig i lobbyn och tar en kaffe. 

Om huset: Katarinahuset är en spännande byggnad med flera tydliga årsringar. De äldsta delarna av huset ritades 1909 av arkitekten Gustav Wickman och blev kontor för kooperationen, den putsade fasaden syns fortfarande mot Katarinavägen. Ett kontor med vackra ekpaneler renoveras varsamt för att återfå sin glans.

I mitten av 30-talet byggdes Katarinahuset om och blev större, efter ritningar av Eskil Sundahl och Olof Thunström. Fasaden ut mot Stadsgården kläddes i ljus marmor och gångbron från Katarinahissen blev en del av huset. Huset och hela kvarteret har en mycket intressant historia där olika epoker och trender i byggstilar syns som tydliga årsringar. Nu adderar vi en ny årsring till Katarinahuset.

Övrig information

Övrigt:

Som medlem hos oss på A house får du mer än en plats att jobba på. Du blir en del av ett kreativt community med mål att växa tillsammans. Vare sig du är ute efter ett skrivbord, en levande lobby, ett kontor för flera eller en kombination så kommer du att hitta det hos oss. Dessutom ingår vår programverksamhet med frukostar, luncher, vinprovningar, föreläsningar, yoga, meditation och mycket mer. Du kan välja bland olika medlemskap och hitta det som passar dig bäst – eller hör av dig så hjälper vi till. Detta ingår alltid: - Access dygnet runt - Bemannad reception 08-17 på vardagar - Tillgång till lobby - Mötesrum - Ekologiskt kaffe & te under kontorstid - Posthantering - Wifi och tillgång till skrivare - Veckovis medlemsfrukost - Månadsvis AW - Kiosk med lunchutbud - Inbjudningar till övriga maedlemsaktiviteter: julmingel, sommarfest, vinprovningar, nätverksluncher, sample-sales, mm, mm - Möjlighet att arbeta från flera av A house´s destinationer - 30% rabatt på eventlokaler och konferensrum - Takterrass - Cykelrum med dusch och omklädning - Medlemssida/app - Hundar är välkomna.

Ytor

  • Total yta:

    115 m2

Ytbeskrivning

Till den egna kontorsdelen kommer gemensamma mötesrum, lounge, kök och flexibla arbetsplatser.

Bekvämligheter

Cykelrum
Dusch
Fiberanslutning
Garage (varm)
Kök/pentry
Konferens
Mötesrum
Reception
Serverrum
Telefonbås
Terrass
WC

Ekonomi

Kontraktlängd:

Förhandlingsbart

Tillträde:

Flexibelt från september 2024

I hyran ingår:

Värme, skatt, el

Hyresinformation:

Hyran betalas månadsvis och inkluderar hela kontorskonceptet med möbler, internet, reception, kaffe, AW, mm.

Utförande

Byggår:

1912

Renoveringsår:

2023

Våningsplan:

6

Planlösning:

I denna lokal, som hyresgästen råder över helt själv finns plats för 24 personer i öppet landskap. Därtill har man alla gemensamma mötesrum, telefonrum, loungeplatser och det stora köket att tillgå för både personal och kunder.

Teknisk information

Hiss:

Ja

Miljöcertifiering:

BREEAM

Den här certifieringen är världens mest använda. Breeam används för befintliga och nybyggda kommersiella byggnader. 2013 kom en svensk version som utgår från svensk lagstiftning, svenska metoder och arbetssätt. Breeam är en heltäckande certifiering med många indikatorer. Här görs bedömningar inom projektledning, energianvändning, inomhusklimat, vattenhushållning, avfallshantering, markanvändning, påverkan på närmiljön, byggmaterial och föroreningar samt byggnadens läge i förhållande till allmänna kommunikationsmedel.

Källa

Omgivning

Omgivning/natur:

Slussen, en av Stockholms mest ikoniska platser genomgår just nu en stor omvandling. Från trafikplats till mötesplats med människan i fokus. När Nya Slussen står klar 2028 kommer det vara en attraktiv destination och en plats full av liv. Med nya restauranger och uteserveringar, galleria i anslutning till kollektivtrafiken under mark, en ny park, fler arbetsplatser, gångstråk och bryggor längs vattnet och allt detta tillsammans med stadens vackraste utsikt. Redan idag går det att ta del av ett rikt kulturliv, matutbud och shopping i Slussen. Med sin strategiska placering på Södermalm har man en närhet både till den övriga stadsdelen såväl som de centrala delarna av Stockholm.

Parkeringsmöjligheter/garage:

Egen cykelparkering i huset. Parkeringsmöjligheter för bil finns i parkeringshus på Katarinavägen.

Närservice:

Slussen har ett rikt mat-, kultur- och serviceutbud med bl.a. Fotografiska, Södra teatern, Gondolen, Freya, Riche Fenix och mer därtill längs Götgatsbacken. När Nya Slussen står klar kommer man att ha tillgång till ett serviceutbud i klass med centrala Stockholm. Den nya överdäckningen kommer inrymma en ny galleria med ett 50-tal butiker och restauranger med direktaccess till kollektivtrafiken. Från Södermalmstorg ner mot vattnet byggs sex stycken nya restauranger i terrassering ner mot vattnet mot Gamla stan. Här blir det ett blandat innehåll av högsta kvalité och uteserveringar med storslagen utsikt. Det kommer även finnas hotell, barer och en ny park.

Kommunikationer

Slussen är Sveriges näst största nod för kollektivtrafik. Här sammanstrålar hela Storstockholm i två tunnelbanelinjer, ett sextiotal busslinjer, Saltsjöbanan och färjetrafik. Stockholms centralstation med regional- och pendeltåg samt Arlanda express nås på 2 minuter med tunnelbana. När tunnelbanan byggs ut når du även den nya stationen vid Katarina som förlänger den blå linjen.
Stadsgården 6