Treriksgatan 3

Centrum , Göteborg
Planskiss Spara Dela
Spara
Dela
Yta

72 - 225 m²

Hyra

Tillträde

Under kvartal 1 2021

Beskrivning

  • Butik
  • Kontor
  • Övrigt

Var med och skapa en central mötespunkt mitt i expansiva Gamlestaden

Moderna lokaler i gatuplan utmed Treriksgatan i expansiva Gamlestan. Lokalerna har mycket potential med stor flexibilitet att anpassas efter er verksamhet och önskemål. Det är stora skyltfönster från golv till tak vilket ger fin rymd och ljus in i lokalen. Det är hög takhöjd inne i lokalen, ca 5 meter i takhöjd. Precis utanför entrédörren finns en 30- minuters besöksparkering. Framtidens Bredband finns i alla våra lokaler. Du som är hyresgäst har tillgång till ett öppet bredbandsnät, vilket ger dig möjlighet att beställa bredbandstjänster upp till 1000 Mbit/sek och ett bredare utbud av tjänster inom tv, telefoni och internet. En av de stora fördelarna med Framtidens Bredband är att du själv kan välja mellan olika tjänsteleverantörer. Några av dem erbjuder både bredbandstelefoni och internet, medan vissa är specialiserade på en tjänst. Aktuell information om hur du beställer tjänster finner du på framtidensbredband.se.

Övrig information

Övrigt:

Fastigheten ägs av Bostads AB Poseidon och lokalerna hyrs ut av GöteborgsLokaler. Båda bolagen ägs av Göteborgs Stad. Det innebär att vi arbetar för en hållbar stad, öppen för världen. GöteborgsLokaler äger och förvaltar 160 000 kvadratmeter lokaler för vilka bolaget ansvarar för uthyrning, tekniska förvaltning och utveckling av fastigheten. I dessa fastigheter är samtliga ytor lokaler. Bolaget externförvaltar ytterligare 240 000 kvadratmeter med annan fastighetsägare. För externförvaltade fastigheter ansvarar GöteborgsLokaler för uthyrning av lokaler, avtalsfrågor, centrumutveckling och för hyresadministration, medan fastighetsägaren ansvarar för den tekniska förvaltningen och underhåll. Sammanlagt omfattar GöteborgsLokalers fastighetsförvaltning 400 000 kvadratmeter kommersiella ytor, vilket gör oss till en av Göteborgs största kommersiella fastighetsförvaltare.

Ytor

Typ av yta Minsta yta Maximal yta Kr/m2/år
Butik 72 225

Bekvämligheter

Fiberanslutning
Restaurang
Skyltfönster
Skyltläge

Ekonomi

Tillträde:

Under kvartal 1 2021

Utförande

Fastighetsbeteckning:

Gamlestaden 7:22

Byggår:

2019

Omgivning

Omgivning/natur:

Gamlestaden är en smältdegel av historia och modernitet, där bostadshusen speglar en epok från tidigt 1900-tal till 1960-talet. Denna äkta atmosfär berikas av små kreativa näringar, kaféer och de dekorativa träfasaderna som är så karaktäristiska för områdets arkitektur. Området är även hem för historiska industrier, som SKF:s imponerande tegelbyggnad, vilket lägger grunden för en fascinerande kombination av industriellt arv och samtida stadsliv. Enligt Göteborgs Stads vision för området: "kommer Gamlestaden att vara en självklar del av Göteborgs innerstad. Gamlestaden kommer via Bagaregården, Redbergsplatsen och Olskroken att vara helt sammanbyggd med centrala Göteborg. År 2035 har invånarantalet i Gamlestaden fördubblats sedan starten av omvandlingen. Antalet människor som arbetar i stadsdelen har också ökat tydligt. Gamlestads brygga med sitt söderläge mot Säveån är då en av Göteborgs mest självklara after work-häng . Människor som gillar kultur och gourmetmat söker sig till Gamlestadens fabriker och till Slakthusområdets restauranger." Besök Göteborgs Stads hemsida för mer information om stadsutvecklingen: Stadsutveckling Göteborgs Stad Den pågående utvecklingen av bostäder, kontor och nöjesliv i de historiska fabrikslokalerna skapar en unik miljö för nyskapande företag. Sedan millennieskiftet har området välkomnat cirka 3 000 nya bostäder, vilket bidrar till den växande befolkningen på över 18 000 invånare. Med nästan 20 400 personer som arbetar i Gamlestaden, är potentialen för nya verksamheter god.

Parkeringsmöjligheter/garage:

Det kan finnas möjlighet att hyra p-platser i Poseidons P-hus som ligger ca 60 meter från kvarteret Makrillen. Det finns även flera p-platser utmed gatorna i området. Aktuell information om trafiken i och runt Göteborg, samt parkering och tillstånd hittar du på www.goteborg.se eller Parkeringsbolaget som förvaltar ca 125 000 bilplatser i Göteborgs kommun.

Närservice:

Ett stort antal verksamheter finns i dag i området. Att etablera sig i en redan befintlig handelsmiljö har sina fördelar genom att få goda grannar som drar till varandras verksamheter. Idag finns dessa verksamheter etablerade i området: Konsum, apotek, videobutik, bilskola, banker, restauranger, bageri & konditori, frisörer, medborgarhus, bibliotek, tandvård, skomakeri, kemtvätt, biluthyrning, kiosk, blommor, orientmat, optiker, bröllopskläder, frukt & grönt samt systembolag. Stadsdelen har en stor del boende och dessutom många verksamheter alldeles inpå knuten.

Kommunikationer

Ett utmärkt läge när det kommer till kommunikationer. Bara ett par hundra meter från lokalen finns flera kollektivtrafikshållplatser att välja på, vilket gör det enkelt att ta sig runt. Efter en kort promenad på lite mer än 10 minuter når man det nyöppnade resecentrumet i Gamlestaden, där du även finner anslutningar till fjärrtåg. Gamlestaden har en stor andel inpendlare, med omkring 12 000 personer som dagligen reser in till området. För de som föredrar att cykla eller gå, erbjuder området ett rikligt utbud av gång- och cykelvägar. Det är även bekvämt cykelavstånd till Utby och dess omgivningar. För bilister är tillgången till större vägar både snabb och enkel, vilket gör det smidigt att komma ut på huvudlederna. För tidtabeller och reseplanering i Göteborgsområdet läs mer på www.vasttrafik.se och www.trafiken.nu.
Treriksgatan 3