Fabrikstorget 1

Gårda , Göteborg
Spara Dela
Spara
Dela
Yta

800 m²

Hyra

Tillträde

Enligt överenskommelse

Beskrivning

  • Kontor
  • Kontorshotell & coworking

Jobba i Nordens högsta kontorshus! Med sina 144 meter och 36 våningar har Citygate vidunderlig utsikt över hela Göteborg.

Citygate med sina 36 våningar och 42 000 kvm, färdigställdes under 2022 då företag som Sector Alarm, Visma, Skanska, Knightec mfl flyttade in.

Detta är ett kontor som stärker medarbetare, samarbete och företagskultur. I ett hus som uppmuntrar till goda vanor, rörelse, har ett brett servicekoncept och en fantastisk lunchrestaurang och café som drivs av Compass Group som även driver husets konferensplan.

På plan 2 och 3 finns husets co-working med serviceupplevelser som gör arbetsdagen enklare.

Cyklar du, gör du det rätt in i huset. Bilar finns det också plats för.

Här sätter vi människors välmående i fokus och ger möjligheter för ett sundare sätt att leva och arbeta. Citygate är certifierad enligt WELL 2.0 och miljösystemet LEED.

Övrig information

Övrigt:

Citygate är inte ett kontorshus som alla andra. Att det är Nordens högsta kontorshus är självklart lite speciellt, men ännu viktigare är att det är ett hus som tar hållbarhet och hälsa till en helt ny nivå. För att ge våra hyresgäster de bästa förutsättningarna till välmående medarbetare är Citygate certifierad enligt den internationella standarden WELL som utforskar hur design och konstruktion kan optimeras, för att främja människors hälsa och välbefinnande. Citygate har från allra start arbetat efter ambitiösa hållbarhetsmål som belönats med den högsta Platinum-märkningen i det globala certifieringssystemet LEED, som identifierar, genomför och mäter miljövänlig design, konstruktion, drift och underhåll. Med LEED-certifieringen kan du som hyresgäst känna dig trygg med att ni valt ett kontorshus som lever upp till högt ställda miljökrav och att vi underlättar till hållbara val i huset.

Ytor

  • Total yta:

    800 m2

Ytbeskrivning

På våningarna 4 och 7 i Citygates lägre huskropp finns lediga lokaler på 800 kvm och 1300 kvm. I höghusdelen, som växer 144 meter upp mot himlen, finns lediga våningsplan med kontorsytor på 375–825 kvm. Självklart kan ni välja en del av en våning eller kontor på flera våningsplan. I husets egna co-working finns plats för det mindre företaget där fullservice gör din arbetsdag enklare.

Bekvämligheter

Balkong
Besöksparkering
Cykelrum
Dusch
Elbilsplatser
Garage (kall)
Garage (varm)
Gym
Kök/pentry
Konferens
Kundparkering
Lasthiss
Mötesrum
Omklädningsrum
Parkering
Reception
Restaurang
Skyltläge
Terrass

Ekonomi

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Utförande

Byggår:

2022

Planlösning:

Stort och härligt så att tankarna får plats. Kontorsytorna i Citygate är öppna med fantastiskt dagsljusinsläpp. Från 1300 sammanhängande kvadratmeter på en våning, till ett låsbart rum för co-working på 16 kvm, med stora sociala utrymmen.

Teknisk information

Lokalen kan nås via:

Gods via Fabrikstorget 2

Hiss:

Ja

Miljöcertifiering:

LEED

LEED är den certifiering som finns i flest antal länder. För att vara attraktiv på en internationell marknad är en LEED-certifiering önskvärd. Systemet går att använda för både befintliga och nya byggprojekt och kan täcka in hela stadsdelar. LEED bedömer en rad miljöaspekter som närmiljö, vattenanvändning, energianvändning, material och inomhusklimat. Det byggprojekt som uppnått en certifiering åtar sig att återrapportera verklig data från vatten- och energianvändning under fem års tid.

Källa

Omgivning

Omgivning/natur:

Upplevelserna sträcker sig mellan vår granne nöjespalatset Jacy’s till det gröna promenadstråket längs Mölndalsån och Gullbergsån.

Parkeringsmöjligheter/garage:

Parkeringsgarage finns i huset, ett "aktivitetsbaserat" garage för hyresgäster och besökare. Med smart teknik optimeras utnyttjandet under dygnets alla timmar. Både el- och vanliga platser erbjuds. Apcoa är husets parkeringsoperatör.

Närservice:

I området finns ett flertal lunchrestauranger och caféer idag. Focus affärscentrum ligger i närheten med en av Göteborgs bästa livsmedelsbutiker, apotek mm. Fastigheten ligger i direkt anslutning till Ullevi och med promenadavstånd till Svenska Mässan, Liseberg och Avenyn och hela citys serviceutbud.

Skyltläge:

Citygate ligger strategiskt placerat vid Ullevimotet i Gårda, direkt i anslutning till E6/ E20.

Vägbeskrivning:

Citygate ligger lättillgängligt vid E6/E20 och Ullevimotet. Raka vägen till och från Landvetter flygplats, och på promenadavstånd till tåget på Centralstationen.

Kommunikationer

I Citygate värnar vi om cyklisten, här kan du cykla rakt in i huset. Parkera i husets cykelhotell, duscha, klä om och ta hissen upp till kontoret. Med bil tar du dig lätt till och från E6/ E20, riksväg 45 och riksväg 40 som endast tar 10 till Landvetter flygplats. Parkering kommer det att finns gott om i huset. Med kollektivtrafiken är det enkelt att ta sig till kontoret. Spårvagn-, buss- och pendeltågsförbindelser finns på promenadavstånd vid Ullevi, Stampen, Lisebergsstationen och Korsvägen. Vi är även en av initiativtagarna till en ny busslinje till området, den kommer att gå från Centralstationen, stanna i direkt anslutning till Citygate och vidare genom Gårda mot Örgrytevägen. Allt för att underlätta hållbara resvanor.
Fabrikstorget 1