Västerbrogatan 8

Centrum , Borås
Planskiss Spara Dela
Spara
Dela
Yta

200 - 816 m²

Hyra

Tillträde

Enligt överenskommelse

Beskrivning

  • Kontor

Unik kontorslokal i hjärtat av Borås: historisk charm, modern design, strategiskt läge

Beläget inom den eftertraktade cityringen i hjärtat av Borås, erbjuder detta ombyggda och moderniserade kontorsutrymme i den historiska Borås Wäfveris fastighet, Viskaholm, en unik kombination av kulturhistorisk karaktär och modern arbetsmiljö. Fastigheten, en ikonisk del av Borås stadsbild, har genomgått en omfattande renovering där arkitekten Gert Wingårdh satt sin prägel på designen, vilket resulterat i en arbetsplats som inte bara reflekterar områdets textilhistoriska arv utan även möter dagens krav på funktionalitet och estetik.

Lokalen, som omfattar 404 kvm, är strategiskt placerad med närhet till allt som stadskärnan har att erbjuda. Endast ett stenkast från lokalen finner du ett brett utbud av butiker, restauranger och caféer, vilket säkerställer att både vardagliga ärenden och möjligheter till avkoppling alltid är inom räckhåll. För besökare finns bekväm besöksparkering, och för dem som pendlar finns flera parkeringsalternativ i området, vilket gör arbetsplatsen lättillgänglig både för medarbetare och kunder.

Utsikten från kontoret är en annan betydande fördel. Lokalerna bjuder på en häpnadsväckande vy mot posttorget, och erbjuder en lugn och inspirerande miljö, perfekt för kreativitet och produktivitet. Inomhus kombinerar utrymmet bevarade historiska detaljer med en modern twist. Den öppna innergården med sin imponerande glasfasad tillför naturligt ljus och skapar en luftig känsla över samtliga fem våningar.

Den här unika kontorslokalen inkluderar även välutrustade konferensrum och tre separata kontor, som erbjuder flexibilitet för både individuellt arbete och samarbeten i grupp. Varje utrymme inom fastigheten har designats med omsorg för att bevara byggnadens ursprungliga karaktär samtidigt som moderna bekvämligheter införlivats, vilket gör det till en idealisk arbetsplats för företag som värdesätter en balans mellan tradition och framtid.

Att etablera sitt kontor i Borås Wäfveris gamla lokaler är mer än bara ett val av arbetsplats; det är ett ställningstagande för innovation inom en miljö som vittnar om stadens rika industrihistoria och dess framtid som en central aktör inom stadsutveckling och modern arbetslivskultur.

Ritning av lokalen med exempel på möblering finns i annonsen.

Ytor

Typ av yta Minsta yta Maximal yta Kr/m2/år
Kontor 200 816

Bekvämligheter

Besöksparkering
Dusch
Fiberanslutning
Kök/pentry
WC

Ekonomi

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Utförande

Fastighetsbeteckning:

Borås Viskaholm 2

Våningsplan:

4

Planlösning:

Öppen planlösning med tre kontorsrum och ett konferensrum i lokalen om 404 kvm. Lokalen går att dela av till cirka 200 kvm. Finns också möjlighet att hyra upp till 816 kvm i två våningsplan.

Teknisk information

Hiss:

Ja

Omgivning

Omgivning/natur:

Kort promenad till Stadsparken.

Företag i närheten:

Riksbyggen, Bostäder i Borås, Kontorsvalet, Bengt Dahlgren etc.

Parkeringsmöjligheter/garage:

Parkeringsmöjligheter för kort tid på innergården. Närhet till olika alternativ för långtidsparkering.

Närservice:

Närhet till restauranger, butiker och cafeér i Borås centrum.

Kommunikationer

Närhet till Borås Resecentrum.
Västerbrogatan 8

Om Parler Real Estate Partner AB

Parler erbjuder ett kvalificerat tjänsteutbud kopplat till kommersiella lokaler. Med flera års erfarenhet inom fastighetsbranschen vet vi vad som krävs för att landa rätt i en lokalförmedling. Med stor entusiasm och högt engagemang tar vi oss an lokalförmedlingsuppdrag för alla typer av lokaler. Behöver du hjälp att hitta rätt lokal? Kontakta oss så hjälper vi dig kostnadsfritt att hitta din drömlokal! Vi hoppas att vi hörs!

Parler Real Estate Partner AB

Västerbrogatan 8A

503 30 Borås

parler.se

Fler annonser från Parler Real Estate Partner AB