Strandgatan 9

Grums , Slottsbron
Spara Dela
Spara
Dela
Yta

718 m²

Pris

Tillträde

Enligt överenskommelse

Beskrivning

  • Bostad
  • Övrigt

Renoverad motsvarande nybyggnation med lägenheter, uthyrningsrum samt gemensamma ytor och gym. Byggrätter för ytterligare 800 kvm bostäder.

Det anrika Folkets hus i Slottsbron är nu om och tillbyggt till bostäder. Man har byggt ett tilkommande våningsplan och byggt om samt renoverat övriga ytor. Huset rymmer idag 5 lägenheter, alla med WC, dusch och tvättaskiner. Utöver det finns nu 14 möblerade uthyrningsrum som har tillgång till två gemensamma kök med matplats och matsal, WC med dusch i samtliga tre våningsplan samt tvättstuga. I suterrängplanet finns ett komplett utrustat gym på ca 100 kvm.

Fastigheten lämpar sig väl uthyrningsverksamhet med sitt läge med många processindustrier i närheten för work and stay, hockey-gymnasiumet i Grums, E45 med trafik till och från fjällen samt närhet till fin natur för vandring, skidåkning, kajak, mountain bike och andra dagsutflykter.

Fastigheten är kuperad och har stora grönytor där det finns byggrätter för parhus om ytterligare 800 kvm. Dessa kan styckas och säljas eller bebyggas och hyras ut.

Övrig information

Övrigt:

När byggnationerna var i slutskedet kom förfrågan om uthyrningsrum för work and stay för projektanställda och inhyrda för projekt på pappersbruken i området. Säljaren har utan stora insatser haft det uthyrt till 60 % under 2023 efter att byggnationerna blev klara 2022. Redovisade hyresintäkter avser den uthyrningen och är alltså inte baserade på en normalt hanterad uthyrning.

Ytor

Typ av yta Antal Area m2
Bostad 18 718
Tomtarea 11 189

Ytbeskrivning

Suterrängvåning med komplett utrustat gym, gemensamt kök med matsal, toaletter och duschar samt förvaringsutrymmen, teknik- och pannrum. Entrévåning med 5 lägenheter fördelat på: - två 2 rum med köksdel, WC, dusch och tvättmaskin - två 1 rum med köksdel, WC och dusch och tvättmaskin - en 1 rum med kök, WC och dusch och tvättmaskin Därutöver två uthyrningsrum med separat WC och dusch Tvättstuga med 2 tvättmaskiner och en torktumlare Separerad entrévåning med egen entré; ett gemensamt kök med matplats, trappa upp till övre våning, ett 2-bädds uthyrningsrum samt en WC med dusch. Övre våning med elva 2-bädds uthyrningsrum, ett 1-bädds uthyrningsrum samt två WC med dusch

Bekvämligheter

Cykelrum
Dusch
Fiberanslutning
Gym
Kök/pentry
Kundparkering
Parkering
Terrass
WC
RWC

Ekonomi

Taxeringsvärde:

5 629 000 kr

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Driftskostnad:

400 000 kr/år

Hyresintäkter:

1 200 000 kr/år

Utförande

Fastighetsbeteckning:

Grums Eds-Strand 1:63

Planlösning:

Tidigare Folkets Hus i Slottsbron - Grums är nu ombyggd och renoverad till fräscha bostäder fördelat på lägenheter samt rum för uthyrning med gemensamma kök och matplats samt matsal och gym i tre plan.

Teknisk information

Byggår: 1908

Renoveringsår: 2022

Grund: Betong

Stomme: Trä- betong

Bjälklag: Betong

Fasad: Puts

Tak: Tegel

Fönstertyp: 2-glas, 3glas

Ventilation: FTX

Vatten/avlopp: Kommunalt

Uppvärmning: Vattenburen värme

Energiklass: Ej upprättad

Omgivning

Omgivning/natur:

Grumsfjorden som finns på båda sidor om Slottsbron och Grums är en del av Vättern. I närområdet finns ett flertal sjöar och härlig natur

Företag i närheten:

Billerud Gruvön Pappersbruk, Moelven Byggmodul, Humana, Grums kommun,

Parkeringsmöjligheter/garage:

P-platser på fastigheten

Närservice:

Butiker, restauranger och allmän service i Grums

Kommunikationer

Busshållplats ca 150 m, pendeltåg ca 2 km eller med buss. För resa Grums - Karlstad finns både tåg och buss vilket tar från 26 till 40 min.
Strandgatan 9