Västra vägen 45

Hönö Klåva , Hönö
Spara Dela
Spara
Dela
Yta

248 m²

Pris

6 700 000 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Beskrivning

  • Bostad
  • Kontor
  • Butik
  • Industri & verkstad

Mycket bra exponeringsläge mitt i Hönö Klåva!

Lägenhet/Lokal nedersta plan:
Lägenheten har en öppen och ljus planlösning fördelad på 2 R.O.K och nås från parkeringen på husets framsida.
Från vardagsrummet har du access till både sovrummet och köket. Klinkergolv som möter väggar beklädda i vit liggande träpanel. 

Direkt till vänster finns köket.
Köket renoverades 2018 med mörk skåpinredning. Här finns spis, fläkt, kyl/frys och ugn. I köket finns en naturlig plats för matsalsbord intill fönster.

Entrén öppnar upp sig mot vardagsrummet. Här finns plats för umgänge i soffgrupp och Tv hörna. Denna yta är även lämpad som butikslokal. Fönster släpper in ett fint ljus från tre väderstreck.

Från vardagsrummet når du lägenhetens sovrum. 
Det är ett rymligt hörnrum med klinker på golvet och vita väggar. Här finns flera garderober för förvaring.

Intill sovrummet når du lägenhetens badrum. Duschkabin, vit kommod med handfat och med ett spegelskåp ovanför. Toalettstol (inbyggd kvarn). Fast skåp för förvaring.  
Via badrummet nås pannrummet.   
Under den tid som bostaden användes som frisörsalong förbättrades ventilationen i denna yta.

Lägenhet mellanplan:
Från trappan på husets utsida nås bostaden på mellanplanet och trappan upp till den övre lägenheten.  Bostaden på mellanplanet går enkelt att återskapa till familjevilla genom att öppna upp trappan från mellanplanet upp till vindsvåningen från insidan om behovet finns.

En altan leder bortåt mot entrén. Här har du fin havsutsikt över Klåva hamn och Fotöbron. Ett trevligt och ljust plan fördelat på 3 R.O.K. Här är takhöjden något högre vilket ger en härlig rymd. 

Välkomnande hall med bra plats för avhängning av ytterkläder i en garderob. Garderoben är flyttbar om man även vill ha access ner till förrådet och tvättstugan på nedersta planet.

Kök med klassik skåpinredning i sober grå färg.
Rymlig matplats intill fönsterpartiet som vetter ut mot hamnen och skärgården. Här umgås du enkelt med dina gäster samtidigt som du njuter av den fantastiska utsikten. Här finns ugn med spishäll, kyl och frys.    
Vacker spegeldörr med tidsenliga dörrbeslag leder oss vidare in till vardagsrummet. 

Vardagsrummet har ett fint ljusinsläpp från två väderstreck. Här finns gott om plats för soffgrupp och tv-hörna. Ljusgrå väggar och laminat på golvet. Från vardagsrummet når du det större sovrummet på detta planet.

Rymligt sovrum med gott om plats för dubbelsäng med tillhörande möblemang. En grå färgsättning på väggarna och laminat på golvet. Från sovrummet når du en mysig ljus veranda under tak, här finns plats för loungegrupp. Från verandan har du access vidare till den stora balkongen som sträcker sig runt halva huset. Gott om utrymme för umgänge även i matsalsmöbel.

Det andra mindre sovrummet ligger intill det första sovrummet. Det har laminat på golvet, vitmålade väggar och ett fönster som vetter mot uteplatsen.
Här finns plats för en säng och skrivbord.

Tillbaka till entrén finns lägenhetens badrum. Badrummet är planerat med dusch, wc, vitt handfat och med ett spegelskåp ovanför. Här finns även en tvättmaskin kombinerad torktumlare. Väggar i vitt kakel med dekoration samt våtrumsmatta på golvet.

Lägenhet övre plan:
Trappan på utsidan från mellanplanet leder upp till vindsvåningen. En mysig våning med genomgående ljusgrå plankgolv och vita väggar. Från vardagsrummet och balkongen ges en fantastisk 180 graders utsikt, Fotö i syd/öst, hamnen i Klåva och vidare ut mot syd/väst. Våningen består av 3 R.O.K.
Du möts av en hall där det finns plats för klädavhängning in till vänster. 

Vidare in i hallen nås badrummet som renoverades 2015. Vita kakelplattor på väggarna och mörk våtrumsmatta på golvet. Här finns dusch, tvättställ och wc.

Det första sovrummet finns till höger om entréhallen. Här finns plats för dubbelsäng, skrivbord m.m. En garderob ger plats för förvaring. Fönster som vetter mot öster ger ett fint ljus.

Vardagsrummet är stort och ger plats för soffhörna m.m. En glasad dörr leder ut till till balkongen. Härifrån ges fantastisk utsikt över Klåva hamn. 

Det andra sovrummet är mindre och ger plats för en säng. Ett fönster vetter mot söder och ger ljus till rummet.

Köket är mysigt har delvis köksinredning från 2015 och även en äldre charmig skåpsinredning på sidan av köket. Här finns plats för en matsalsmöbel intill fönster som vetter mot väster. Köket är utrustat med ugn med spishäll, spisfläkt och kyl/frys. 

Gårdshus:
Gårdshuset är beläget i kanten av trädgården och består av 1 R.O.K. med sovalkov.
En mysig stuga med öppet till nock. Grått klinker på golvet och vita väggar därtill. 
Vardagsrummet ger plats för en soffahörna och tv-bänk. 

Köket har vit skåpsinredning och ekbänkskiva som övergår i rostfritt vid diskhon. 
Här finns ugn, spishäll, diskmaskin (fungerar ej) samt kyl. Fläkten vid spisen fungerar ej.

Intill köket finns en sovalkov med plats för en säng.

Badrummet består av duschhörna, wc och tvättställ. Grått klinker på golvet och vita väggar. 

Ytor

Typ av yta Antal Area m2
Bostad 4 248
Tomtarea 840

Ytbeskrivning

Fördelad på 3 lägenheter där markplanslägenheten även är lämpad som butikslokal. Därutöver finns ett gårdshus.

Bekvämligheter

Balkong
Besöksparkering
Dusch
Kök/pentry
Kundparkering
Parkering
Skyltfönster
Skyltläge
Terrass
Verkstad
WC

Ekonomi

Taxeringsvärde:

3 643 000 kr

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Driftskostnad:

98 621 kr/år

Pris:

6 700 000 kr

Prisinformation:

Utgångspris

Hyresintäkter:

480 000 kr/år

Utförande

Fastighetsbeteckning:

Hult 1:176

Planlösning:

Skärgårdshus med stor potential i Klåva hamn med bra läge för både affärsverksamhet och boende. Idag är fastigheten uppdelad på tre lägenheter och ett separat gårdshus. Huset går även att återskapa till familjevilla genom att öppna upp trappan från mellanplanet upp till vindsvåningen och samtidigt ha kvar intäktsmöjligheter genom uthyrning av lägenheten på markplanet alt. lokal för egna företagaren, möjligheterna är många. Planen för fastigheten tillåter både boende och affärsverksamhet. Huset är renoverat med ny fasad och delvis nya fönster 2016. Baksidan med en mysig trädgård som är inhägnad av häck runt om, här finns även en friggebod utöver gårdshuset. Bra beläget intill hamnen i Hönö Klåva med dess utbud av affärer och restauranger. Nära till bad och båtliv samt goda kommunikationer in till Göteborg.

Dokument

Teknisk information

Byggår: 1928

Stomme: Trä

Fasad: Trä

Vatten/avlopp: Kommunalt

Uppvärmning: Luft/vattenvärmepump (2016) och luft/luft

Energiklass: E

Omgivning

Omgivning/natur:

Närhet till Hästens badplats

Parkeringsmöjligheter/garage:

Gott om parkeringsyta precis utanför byggnaden

Närservice:

I Klåva finns många bra restauranger, butiker, livsmedelsbutik m.m.

Skyltläge:

Fönster vetter ut mot större väg och välbesökta Klåva

Kommunikationer

God bussförbindelse via linje 2 till Hönö färjeläge
Västra vägen 45