Mark belägen i Örkelljunga

Örkelljunga , Örkelljunga
Planskiss Spara Dela
Spara
Dela
Yta

175 670 m²

Pris

Tillträde

Beskrivning

  • Lager & logistik
  • Solcellspark

Mark belägen i Örkelljunga i norra Skåne. Möjlighet finns för att utveckla solcellspark, alternativt 32 000 - 36 000 BTA logistik/industri.

Fastigheten Östra Spång 6:8 är belägen i Örkelljunga kommun i norra Skåne och utgörs av obebyggd mark med en markareal om 17,54 hektar. Längs med fastigheten löper Europaväg 4 och riksväg 24 som korsar varandra precis norr om Fastigheten. Fastigheterna nordväst om Europaväg 4 omfattar handel, drivmedelsförsäljning och restaurang. Den obebyggda marken öst om Europaväg 4 är detaljplanelagd med flexibla villkor men främst för logistik. De ovan nämnda fastigheterna är tillsammans med Östra Spång 6:8 klassificerat som verksamhetsområde i Örkelljunga kommuns nuvarande översiktsplan och förväntas bli ett verksamhetsområde med inriktning på logistik. 

Fastighetsägaren har i mars 2024 erhållit tillstånd från Länsstyrelsen som vunnit laga kraft, att anlägga en solcellsanläggning på fastigheten. Marken avses säljas i en rak affär till en ny fastighetsägare som utvecklar en solcellsanläggning på fastigheten.

Ett pågående men pausat detaljplanearbete finns för fastigheten. Ett samråd utfördes redan 2008 följt av ett flertal utredningar i förberedelse för granskning. Kort därefter pausades detaljplaneprocessen då fastighetsägaren prioriterade andra projekt. En köpare ges möjlighet att återuppta detaljplanearbetet från detta skede. Förväntad BTA uppgår till cirka 32 000 - 36 000 m². 

Övrig information

Byggrätt (m²):

34000

Byggrätt, information:

Lager/logistik, planarbete har påbörjats men pausats.

Max utnyttjandegrad:

19,35%

Övrigt:

Vänligen hör av er till andreas.larsson@croisette.se för mer information.

Mark belägen i Örkelljunga

Om Croisette Real Estate Partner

Croisette Real Estate Partner är fastighetsbranschen mest expansiva och nytänkande rådgivare. Vi företräder såväl fastighetsbranschens mest progressiva kunder, som medvetna bostadssäljare. Koncernens hängivna och engagerade medarbetare erbjuder kvalificerad och långsiktigt hållbar rådgivning inom allt från transaktion till fastighets- bostadsrätts- och hyresförmedling. Croisette är rikstäckande i Sverige, Island, Danmark och Finland med globalt huvudkontor i Malmö.

Croisette Real Estate Partner

Propellergatan 2

211 15 Malmö

www.croisette.se

Fler annonser från Croisette Real Estate Partner