Östergatan 37

Skövde , Skövde
Planskiss Spara Dela
Spara
Dela
Yta

406 m²

Pris

6 980 000 kr

Tillträde

Beskrivning

  • Bostad
  • Kontor
  • Hotell
  • Övrigt

Unik vistelse i Skövdes Östermalm

Välkommen till Vandrarhemmet Östergatan, en historisk pärla som har sina rötter ända tillbaka till 1929 då den svensk-tyska arkitekten Neuendorf gav liv åt detta hem. Genom åren har hemmet genomgått noggranna renoveringar för att bevara dess autentiska karaktär och idag står det som en representation av engelsk stil. Det genomgående temat i huset är de spröjsade fönstren, de mönstrade tapeterna och de höga golvsocklarna, vilka tillsammans skapar en ombonad och familjär atmosfär. Vandrarhemmet består av 9 rum för uthyrning, en vindsvåning och ett entréplan där sociala ytor välkomnar gäster och familjer.

Rummen är fördelade över 7 dubbelrum och 2 familjerum, vart och ett präglat av omsorgsfull inredning och engelska charm. Varje detalj är noggrant utvald för att skapa en trivsam och avslappnad miljö för besökarna.

Vandrarhemmet är beläget i Skövdes Östermalm, vilket erbjuder en avskildhet samtidigt som det ligger nära centrum. Det tar bara några minuter att nå centrum, antingen till fots eller med trafik vilket gör det enkelt för gästerna att utforska allt det centrala Skövde har att erbjuda.

Viktig Information - Köpet av din bostad

FINANSIERING
Att ta kontakt med din bank för att höra efter hur mycket pengar du kan låna är ett klokt första steg till ett lyckat bostadsköp. Där får du också hjälp att reda ut lagar kring amortering, hur belåningsgraden påverkar din ränta, hur man sätter upp ett överbryggningslån och andra frågor kring det ekonomiska. 

VÄRDERING AV DIN BOSTAD
Lika viktigt som att veta hur mycket du kan låna, är att veta hur mycket din bostad är värd. Våra mäklare har lång erfarenhet av branschen och kan ge en mycket kvalificerad uppskattning av värdet på din bostad. En värdering tar inte många minuter, men ger dig mycket värdefull information. Vill du att vi gör en kostnadsfri värdering av din nuvarande bostad så hjälper vi gärna till med det!.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT
När du förvärvar en fastighet köper du den i normala fall med det slitage och den fasta inredning som finns vid visning. Detta betyder att du efter köpet inte kan lämna klagomål över en trasig strömbrytare eller en droppande kran. Det är köparens plikt att undersöka bostaden, och du kan inte klaga på defekter som skulle ha upptäckts vid en noggrann undersökning. Säljaren ansvarar heller inte för fel som köparen borde ha räknat med, med tanke på fastighetens ålder och användning. Säljaren ansvarar dock för dolda fel, det vill säga fel i fastigheten som du inte kunnat upptäcka även om du hade gjort en noggrann undersökning. Säljarens ansvar för dolda fel i fastigheten gäller i 10 år.

Utgångspunkten att köparen måste undersöka fastigheten brukar kallas köparens undersökningsplikt. Kraven på köparens undersökning är långtgående. Fastigheten skall undersökas i alla dess delar, inklusive vindsutrymmen, källarrum och andra svårtillgängliga utrymmen. Upptäcker du något fel i fastigheten vid din undersökning, skärps kraven på din undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning – om säljaren upplyser köparen om fel, bör det föranleda en mer ingående undersökning från din sida. Om säljaren lämnat specifika garantier för en särskild del av fastigheten, ska du dock inte behöva undersöka dessa. 

Rör köpet ett begagnat hus bör du räkna med att vissa delar kan vara i behov av utbyte eller i åtminstone renovering. De flesta väljer att anlita en besiktningsman eller annan sakkunnig för att undersöka fastigheten, vilket är att rekommendera om du inte själv har särskild byggnadsteknisk kunskap. Detsamma gäller om du själv börjat undersöka fastigheten och då upptäckt ett fel som kan vara svårt att värdera. Mer information om undersökningsplikt finns på vår hemsida och hos din mäklare..

BUDGIVNING
Det finns inga lagar kring om hur en budgivning ska gå till. I många fall uppstår en budgivning naturligt när flera parter är intresserade av samma bostad. ESNY använder sig vanligtvis av en öppen budgivning, vilket betyder att spekulanten lämnar bud till mäklaren, som sedan rapporterar buden till övriga budgivare. Genom att delta i budgivningen ger budgivarna mäklaren tillstånd att lämna ut deras namn och telefonnummer samt de bud de inkommit med till den person som slutligen köper bostaden. Säljaren bestämmer själv när, till vem och för vilket pris bostaden ska säljas för. Det betyder att inget bindande avtal finns innan köpeavtalet är undertecknat. Lämnar en spekulant ett nytt bud efter avslutad budgivning, men efter att köpeavtalet är undertecknat, måste mäklaren framföra detta till säljaren. Säljaren väljer dock själv ifall budet ska beaktas eller inte.

KÖPEAVTAL
När säljaren och köpare har kommit överens om ett pris, är det dags att underteckna köpeavtalet. Detta sker på mäklarens kontor så snart som möjligt efter att säljaren accepterat köparens erbjudande. Om någon part inte kan närvara, kan detta lösas genom en fullmakt. I de flesta fall betalas 10 % av köpeskillingen som handpenning inom fem arbetsdagar från att avtalets undertecknats.

TILLTRÄDE
Tillträdet äger i regel rum på mäklarens kontor. I god tid förbereder vi de sista avtalen med din bank, så att du på tillträdesdagen kan skriva under de slutgiltiga kontrakten. Det är nu den resterande delen av köpeskillingen överförs till säljarens konto. Finns det inga andra frågor så har du nått bostadsaffärens målsnöre – det är nu du får nycklarna, och snart står du på tröskeln till din nya bostad.

Entréplan

Innanför entrén till fastigheten möts ni av lång korridor som sträcker sig till andra sidan av huset. Korridoren är inredd med spröjsade fönster och tapetserade väggar, utsmyckade med en hög golvsockel. Golvet är täckt i en grå heltäckningsmatta. Från korridoren nås matrum/vardagsrum, kök, trappan till de övriga våningarna, kontor samt det första gästrummet. Vardagsrummet är inrett med en mönstrad tapet i mörkare nyans och parkettgolv. En del av golvet är kvar i dess originalskick, fiskbensparkett.

Köket med tillhörande matplatsdel är inrett med skåp i ek, delad bänkskiva i laminat och granit, ljusmålade väggar samt golv i mörkare nyans. Köket är utrustat med två fullstora kylar, en frys, två ugnar och en diskmaskin (Electrolux 2006), samt spishäll (Whirlpool 2006), fläkt (Franke 2006) och fristående mikrovågsugn med grillfunktion (Electrolux 2019). 

Gästrummet på detta plan är ett familjerum, med plats för både dubbelsäng och våningssäng samt förvaring i garderober. Till detta rum hör även ett separat badrum, beläget vid vandrarhemmets entré. Badrummet är utrustat med dusch, WC, samt tvättställ och handdukstork. 

Övre plan

På detta plan ligger vandrarhemmets övriga rum för uthyrning. Samtliga 8 rum är inreda som gästrum och har plats för dubbelsäng med möblemang samt förvaring i garderober. Sju av rummen delar på 3 badrum, alla utrustade med dusch, WC, tvättställ och handukstork. Det sista rummet har privat toalett, utrustat med WC, dusch, tvättställ och handdukstork.

Vindsvåning

Vindsvåningen är avsedd som studioboende samt har flera kallutrymmen såsom fläktrum och vind. Studiolägenheten består av hall, WC med dusch, vardagsrum, sovalkov samt ett monterat kök som idag inte är i bruk. Samtliga rum är inredda med ljusmålade väggar och ljusare golv. 

Källarplan

Källarplan har ett hobbyrum som idag är avsatt som social yta för gästerna. Detta plan är även försett med bastu, tvättstuga, matkällare och torrförråd, garage samt flera förvaringsutrymmen. Tvättstugan är utrustad med två tvättmaskiner (Miele & Electrolux 2007) och torktumlare (Electrolux 2007). I matkällaren finns även två styckena frysskåp (Electrolux 2005) samt ett kylskåp (siemens 2005). 

Balkong

På övre plan finns balkong med utsikt över trädgården. Här ifrån nås även markplan med hjälp av utrymningstrappa.

Parkering

Till fastigheten finns 1 garage med plats för en bil samt 14 parkeringsplatser, varav en är utrustad med elbilsladdare. 

Renoveringar

2019-2020
- Målades, tapetserades och lades nya golvbeläggningar
- Installerades branddörrar
- Renoverades två badrum
- Putsades de främre husknutarna om
- Lagades plåttak på vindskupan
- Ombyggdes ventilation och brandskydd enligt regler för hotell/vandrarhem.

Övrig information

Servitut:

Officialservitut väg

Planbestämmelser:

Detaljplan: Tallbacken o Ekedal,del av.bevarandeplan (2003-09-25) Tomtindelning: Tallbacken (1948-12-03)

Ytor

Typ av yta Antal Area m2
Bostad 406

Ekonomi

Driftskostnad:

110 019 kr/år

Pris:

6 980 000 kr

Prisinformation:

Budstart

Typkod:

325 - Hyreshusenhet, lokaler

Teknisk information

Byggår: 1929

Grund: Källaregrund

Stomme: Tegel, Trä

Fasad: Puts

Fönstertyp: 2-glas

Ventilation: Mekanisk (endast frånluft)

Vatten/avlopp: Kommunalt VA

Uppvärmning: Fjärrvärme

Östergatan 37