Nybogatan 7

Centrum , Tomelilla
Spara Dela
Spara
Dela
Yta

214 m²

Pris

4 350 000

Tillträde

Beskrivning

  • Bostad
  • Butik
  • Övrigt

Gedigen, välskött och centralt belägen hyresfastighet med fem trivsamma lägenheter i varierande storlek, alla med normal till hög standard samt ut...

Gedigen, välskött och centralt belägen hyresfastighet med fem trivsamma lägenheter i varierande storlek, alla med normal till hög standard samt uterum, uteplats eller trädgårdstäppa att nyttja. Bra intäkter från stabila hyresgäster tillsammans med att driftskostnaderna hålls på en gynnsam nivå ger en god ekonomi för ägaren. Byggnaden är i mycket gott skick och har löpande underhållits och uppdaterats, huset byggdes om till lägenheter 2015.
Trygg och bekväm värme genom fjärrvärme, i samtliga hyror ingår el, värme, VA och sophämtning
Ägaren avser att avyttra fastigheterna genom överlåtelse av samtliga aktier i fastighetsägande bolag
Marknaden för hyreshus i Tomelilla är mycket bra, inga vakanser hos hyresvärdarna. Välkomna!

Info

Hyreshusenhet med en tvårumslägenheter samt fyra enrumslägenheter och hel källare total uthyrd lägenhetsyta är 214 kvm, källaren rymmer tvättstuga, teknikutrymmen och lägenhetsförråd samt förråd som ägaren disponerar, vidare finns en fristående förrådsbyggnad som ägaren disponerar

De totala hyresintäkterna är 378.672 kr/år, driftskostnaderna ligger på 98.830 kr/år vilket ger ett driftsnetto på 279.842 kr/år

 Areafördelning:
1:a om 40 kvm hyra 6540 kr/mån inkl värme, el och VA
1:a om 43 kvm hyra 6884 kr/mån inkl värme, el och VA
2:a om 55 kvm hyra 6891 kr/mån inkl värme, el och VA
1:a om 38 kvm hyra 5621 kr/mån inkl värme, el och VA
2:a om 38 kvm hyra 5620 kr/mån inkl värme, el och VA

Allmänt

Uppgifterna i fastighetsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Köparen uppmanas att noga undersöka fastigheten och byggnadens skick.

Bostad ida' Fastighetsförmedling uppbär vid förmedling av annonserbjudande från Hemnet Service HNS en ersättning om 20-40% av annonspriset.

Lagfartsavgiften (stämpelskatten) är fn. 1,5 % av köpeskillingen, om köparen är juridisk person så är lagfartsavgiften fn. 4,25% av köpeskillingen (är taxeringsvärdet högre används istället detta) samt en avgift på fn. 825 kronor som betalas av köparen. Köparen står även för kostnaden vad gäller uttagande av nya pantbrev, som är fn. 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift på fn. 375 kr. 

Behöver du hjälp att beräkna boendekostnaden erbjuder ansvarig mäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Vänligen respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

Energideklaration

Energideklarationen beskriver en byggnads energianvändning. Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. I energideklarationen redovisas bland annat husets energianvändning. Här finns också förslag på hur du kan göra för att sänka dina energikostnader. Energideklarationen kan bidra till en bättre inomhusmiljö och minskade utsläpp av växthusgaser.

Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer och ett system med energiklasser infördes. Detta gör det lättare att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Energiklasserna liknar de på till exempel vitvaror och anges i skalan A till G, där A motsvarar den lägsta förbrukningen och G den största. Energideklarationen ska vara genomförd senast den dag som köpekontraktet undertecknas. Energideklarationen är giltig i 10 år. Läs mer om energideklarationer på www.boverket.se

Budgivning

Vi tillämpar i de flesta fall öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som lagts. Det är endast säljaren som kan välja att inte göra bud synliga. Det är säljaren som bestämmer över hur så kallade "dolda bud" ska hanteras. Om säljaren väljer att inte anta det dolda budet utan istället vill att mäklaren kommunicerar budet med övriga spekulanter så är mäklaren skyldig att följa säljarens instruktion.

Alla som lägger bud accepterar att fastighetsmäklaren senare lämnar ut information om lagda bud samt budgivarens namn och telefonnummer till den som köper bostaden.

Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att han/hon avgör till vem‚ när och till vilket pris som försäljningen ska ske.

Om det inkommer bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet är signerat är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra budet till säljaren.

Friskrivning

Fastigheten säljs med friskrivningsklausul.

Ytor

Typ av yta Antal Area m2
Bostad 214

Ekonomi

Driftskostnad:

98 830 /år

Pris:

4 350 000

Prisinformation:

eller högstbjudande

Typkod:

320 - Hyreshusenhet, bostäder

Teknisk information

Grund: Källare

Stomme: Tegel

Bjälklag: Betong och trä

Fasad: Puts

Utv.plåtarbeten: Målad plåt

Fönstertyp: 3-glas

Ventilation: Självdrag

Vatten/avlopp: Kommunalt vatten. Kommunalt avlopp

Uppvärmning: Fjärrvärme

Nybogatan 7