Distributör för solel tillsalu

Upplands Väsby
Spara Dela
Spara
Dela
Omsättning

15 000 000 kr

Begärt pris

500 000 kr

Bransch

Handel & e-handel

Beskrivning

  • Handel & e-handel

Nu erbjuds ett lönsamt välskött bolag inom den växande branschen solenergi. Bolaget fokuserar på distribution av material via sin e-handelsplattform.

Bolaget erbjuder alla typer av material kopplad till solenergi. Det inkluderar solpaneler, växelriktare, montagematerial, kablage, kontakter med mera. 

Försäljningen sker främst via bolagets egna hemsida. Webbshoppen är skräddarsydd för verksamheten och inkluderar order och kundhantering, integrerade färdiga betallösningar. Möjligheten att lägga till, ändra och ta bort produkter. Samt tillhörande blogg för att skapa och sprida content/innehåll. 

Materialet bolaget säljer införskaffas hos ledande sammarbetspartners i branschen som existerar både i Sverige och andra EU-länder.

Bolaget annonserar via sociala mediakanaler så som facebook/meta och Google. Bolaget har ett starkt varmärke med över 100 kundrecenssioner och ett snittbetyg på över 4,5 av 5 stjärnor. Bolaget klassas som en av de tre bästa leverantören av solenergiutrustning på jämförelsesidor.

Bolagets hemsida rankar högt upp på söktjänster så som Google och är ett av de största varumärkena inom denna sektor av förnybarenergi.  

Bolaget har ett lager med tillhörande kontorsyta som ligger i Stockholmsområdet. Bolaget får dagligen in kundförfrågningar om både materialleveranser och installationer. De främsta kontaktkanalerna är telefon och e-mail. 

Kontakta oss gärna för mer information eller vid frågor. 

Övrig information

Övrigt:

Nu finns möjligheten att ta över ett välskött bolag med strakt varumärke i en växande bransch. Sverige har som utsatt mål att 10% av elproduktionen ska vara från solenergi, och detta bolag står redo att vara en del i utvecklingen. Bolaget har varit verksamt i cirka två och ett halv år och uppvisat starkt plus resultat och en imponerande omsättning. Nu sökes nya ägare som vill fortsätta driva och utveckla bolaget till nya nivåer.

Ekonomi

Pris:

500 000 kr

Prisinformation:

Vid köp ingår även bolagets aktuella inventarier avsett för försäljning. Värdet av inventariet är inte inkluderat i utsatt priset. Kontakta oss för aktuellt lagervärde. Kontors- och förbrukningsmaterial kan överlåtas.

Omsättning:

15 000 000 kr

Resultat:

Vinst

Utförande

Bransch:

Handel & e-handel

Startår:

2021

Antal kunder:

1000

Utrustning som medföljer:

Varulager - Kontakta oss för aktuellt lagervärde Kontorsmaterial. 3 st. höj-sänkbara skrivbord, kontorsstolar, datorskärmar, tangentbord mm. Skrivare och etikettskrivare. Hyresavtal lager/kontor på ca 100 kvm. Lagerhyllor. Larm med övervakning / kamera.

Verksamhet:

Distributör inom solenergi inriktad mot privatpersoner och företag. Försäljningen sker primärt genom företagets hemsida. Eget lager i Stockholmsområdet.

Omgivning

Omgivning/natur:

Fastigheten befinner sig nära ett naturområde med en sjö och kringliggande skog.

Parkeringsmöjligheter/garage:

Det finns gott om plats för kostnadsfri parkering i anslutning till fastigheten

Närservice:

Frakttjänster så som DHL / Postnord ligger cirka 10 minuter bort med bil.

Skyltläge:

Möjlighet att sätta upp en skylt vid fastigheten finns.

Kommunikationer

Goda möjligheter att ta sig hit med bil. Det finns även en buss som stannar precis vid lagret som har en begränsad tidtabell.