Färentunavägen 270

Färingsö , Svartsjö
Spara Dela
Spara
Dela
Yta

207 m²

Pris

8 500 000 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Beskrivning

  • Bostad
  • Lager & logistik
  • Övrigt

4 hektar mark för framtida utveckling i expansiv kommun

Fastighet med naturskönt läge om ca 4 hektar för framtida utveckling till bostäder eller annan verksamhet. Fastigheten är idag taxerad som lantbruk och ligger utanför detaljplanerat område.

Då försäljning sker i bolagsform krävs inget förvärvstillstånd. Ekerö kommun växer och behovet av nya bostäder ökar. Under 2024/25 kommer Roslagsvatten att genomföra en utbyggnad av kommunalt VA i området längs Färentunavägen, och Lisselby 1:12 kommer då få en anslutningspunkt. Anslutningsavgift ej betald. För vidare exploatering av VA på fastigheten krävs en detaljplan.

På fastigheterna står idag två äldre byggnader, varav den ena är en villa uppförd 1879 och den andra byggnaden utgörs av en lada/kallförråd. Byggnaderna är uthyrda till tre hyresgäster på tills vidare avtal med 3 månaders uppsägning.

Fastigheten, som ligger centralt belägen på Färingsö intill Färentunavägen, är lätt kuperad och utgörs av en stor trädgård med flertalet fruktträd, ängsmark och skogsmark i norr. Fastigheten har tidigare använts som privatbostad med mindre verksamhet inom trädgårdshandel, vilket medför att kommunen kräver att markprover tas innan förändrad markanvändning tillåts.

I kommunens översiktsplan (antagen 2018) finns flera förtätningsområden utpekade. Lisselby 1:12 ligger i anslutning till ett sådant område. Busshållplats finns precis i anslutning till fastigheten. Den närmsta förskolan och grundskolan nås på ca 10 minuter med cykel och närmsta livsmedelsaffär nås på under 20 minuter med cykel. Vidare avses även cykelvägnätet byggas ut mellan Stenhamra och den befintliga bebyggelsen som ligger precis öst om fastigheten.

 

Ytor

Typ av yta Antal Area m2
Kallager 1 100
Bostad 1 107
Tomtarea 38 490

Ytbeskrivning

Bostad om 107 kvm i två plan samt lada/kallager om ca 100 kvm (ej uppmätt).

Ekonomi

Taxeringsvärde:

3 678 000 kr

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Driftskostnad:

15 000 kr/år

Pris:

8 500 000 kr

Prisinformation:

Fastigheten säljes i bolagsform

Hyresintäkter:

312 000 kr/år

Utförande

Fastighetsbeteckning:

Ekerö Lisselby 1:12

Teknisk information

Byggår: 1879

Renoveringsår: 1970

Grund: Torpargrund

Stomme: Trä

Bjälklag: Trä

Fasad: Trä

Tak: Plåt

Fönstertyp: 2-glas

Ventilation: Självdrag

Vatten/avlopp: Egen brunn

Uppvärmning: Luft-luftvärmepump

Omgivning

Kommunikationer

Buss vid fastighetsgräns
Färentunavägen 270