Violvägen 6

Bräcke , Bräcke
Spara Dela
Spara
Dela
Yta

350 m²

Pris

1 500 000

Tillträde

Beskrivning

  • Övrigt

Hyreshus i ett plan om 350 kvm från 1992 beläget i Bräcke med närhet till samhällsservice. Totalt finns fem st lägenheter. Obj.nr 43135.

Hyreshus i ett plan med fem lägenheter beläget på återvändsgata i ett barnvänligt villaområde med gångavstånd till Bräcke centrum. Bräcke är en tätort i Jämtland län som erbjuder all service som erfordras för ett bekvämt och lättsamt boende, såsom livsmedelsaffärer, systembolag, apotek, bibliotek, hälsocentral, ishall och ridhus samt järnvägsstation och skola/förskola. Avstånd till Östersund är ca 7 mil. Mittbanan mellan Sundsvall och Trondheim går förbi Bräcke och flera tåg stannar i samhället. Hyresintäkt 229.200 kr per år (en av lägenheterna outhyrd för närvarande).

Ytor

Typ av yta Antal Area m2
Bostad 5 350
Tomtarea 1 971

Ekonomi

Pris:

1 500 000

Prisinformation:

Utgångspris

Hyresintäkter:

175 200 /år

Utförande

Fastighetsbeteckning:

Violen 12 & Violen 13

Teknisk information

Byggnad: Hyreshus

Byggår: 1992

Beskrivning: Enplansvilla (Pilgrimsta) innehållande 5 lägenheter, varav 4 stycken 1,5 r.o.k på ca 50 kvm varderasamt en 4 r.o.k på 150 kvm. Uppfört 1992 i trä på betongplatta med stående träpanel och tak belagt med tegelpannor. Fem ingångar, en separat till varje lägenhet. På husets baksida finns en altan med utgång inifrån husets största lägenhet. Ingång till pannrum finns också på baksidan och är separat. Fönstren är 2-glas. Boarean uppgår till ca 350 kvm fördelat enligt följande: Entréplan: Alla mindre lägenheter har som ovan nämnts egen ingång och hall med ingång mot allrum/sovrum och kök samt badrum. Fräscha ytskikt i flera av lägenheterna med delvis nya golv samt ett nytt badrum. En av de mindre lägenheterna står för närvarande tom men är delvis renoverad liksom två av de uthyrda. Den tredje uthyrda har äldre ytskikt och är i renoveringsbehov. Varje lägenhet har duschrum med dusch, wc, tvättställ, tvättmaskin i fyra av lägenheterna. Den lägenheten som saknar tvättmaskin står för närvarande tom och har även ett äldre badkar som ska bortforslas, där bör en duschkabin sättas in innan nästa hyresgäst flyttar in. I köket finns en defekt fläkt som också bör ses över/bytas ut. Den stora lägenheten är placerad i mitten av byggnaden och består av fyra rum och kök samt ett duschrum med dusch, wc och tvättställ och ett badrum med badkar, tvättmaskin och tvättställ. Här har också en del renoveringar av ytskikt gjorts senaste åren. Värme och VA: Fastigheten har kommunalt vatten och avlopp. Uppvärmning sker med hjälp av bergvärme från 2016. Det finns även en pelletspanna som tidigare använts för uppvärmning. Dessa installationer finns i separat pannrum på baksidan om huset.

Byggnad: Garage

Byggår: 0

Beskrivning: Garage uppfört på gjuten platta. Ej isolerat och uppvärmt. Tak belagt med tegelpannor och fasad av stående träpanel. Förutom garageutrymmet finns här förråd för hyresgästerna att dela på.

Byggnad: Driftkostnad och hyresintäkt

Byggår: 0

Beskrivning: Uppvärmning inkl el 45.886 kr, försäkring 11.440 kr, vatten, avlopp och renhållning 24.016 kr. Total summa per år 81.342 kr = ca 6.779 kr/mån. Observera att siffrorna endast är en uppskattning baserad på nuvarande användning. Utöver detta tillkommer fastighetsavgift om 2.796 kr. Totalt 229.200 kr/år. Observera att detta är för de fyra lägenheterna som är uthyrda. Med full beläggning uppgår total hyresintäkt till 283.200 kr/år (beräknat på 4.500 kr per månad).

Byggnad: Hyresgäster

Byggår: 0

Beskrivning: Köparen tar över ansvaret för hyresgästerna samt tillgodoser sig hyrorna från och med tillträdesdagen.

Byggnad: Taxeringsvärde

Byggår: 0

Beskrivning: Fastigheterna är samtaxerade såsom hyresenhet, bostäder (typkod 320). Det totala taxeringsvärdet uppgår till 932.000 kr varav hyreshusbyggnad 779.000 kr och hyreshusmark 153.000 kr.

Byggnad: Inteckningar

Byggår: 0

Beskrivning: Det finns två stycken datapantbrev som tillsammans uppgår till 3.017.000 kr. Dessa övertas obelånade av köparen på tillträdesdagen.

Byggnad: Servitut

Byggår: 0

Beskrivning: Fastigheten ligger inom detaljplanerat område. Det finns inga servitut inskrivna på fastigheten i fastighetsregistret.

Byggnad: Besiktning

Byggår: 0

Beskrivning: Köparen har enligt jordabalken ett långtgående ansvar att själv undersöka fastigheten och förvissa sig om fastighetens skick. Köparen ges därför möjlighet att, på egen hand eller med konsult, före köpet besiktiga fastigheten och därigenom skaffa sig kännedom om det skick vari den befinner sig. Fastighetsmäklaren uppmanar köparen i enlighet med bestämmelserna i fastighetsmäklarlagen att noggrant undersöka fastigheten innan ett förvärv. Uppgifter i denna objektbeskrivning har enbart lämnats för att informera och underlätta köparens egen undersökning av fastigheten.

Byggnad: Betalningsvillkor

Byggår: 0

Beskrivning: 10 % av köpeskillingen erlägges som handpenning vid kontraktstecknandet och resterande senast vid tillträdet. Budgivaren skall inom 10 dagar efter avslutad budgivning vara beredd att teckna köpekontrakt, varför kontroll av finansieringsmöjligheter m.m. bör vara klart innan bud lämnas.

Byggnad: Tillträde

Byggår: 0

Beskrivning: Tillträde sker enligt överenskommelse mellan säljare och köpare.

Omgivning

Vägbeskrivning:

Från Ånge, kör E14 västerut mot Östersund och följ vägen ca 27 km. Sväng sedan höger efter centrum in på 323 mot Hammarstrand/Kälarne. Följ vägen ca 600 meter, sväng sedan vänster in mot Ridbanan (skyltat). Följ vägen ca 200 m, tag sedan höger in på Violvägen, håll höger när vägen delar sig. Fastigheten ligger på vänster sida. Se även GPS/karta. Adress: Violvägen 6, 843 32 Bräcke.

Violvägen 6