Borgportsvägen 11

Härad , Strängnäs
Spara Dela
Spara
Dela
Yta

6 688 m²

Pris

192 000 000 kr

Tillträde

Enligt ök med säljaren

Beskrivning

  • Bostad

144 nyproducerade hyresbostäder byggda i massivt trä, utrustade med solceller och bergvärme med låga stödhyror beläget i hjärtat av Strängnäs

I Härad, beläget vid Mälaren och drygt en halvmil väster om Strängnäs tätort, utvecklas ett nytt bostadsområde som omfattar varierade bostadsalternativ i form av hyresrätter, bostadsrätter, radhus, friköpta, samt villatomter. Samtliga byggnader i området är uppförda i trä och kommer även att inkludera en förskola. Från Sörfjärden är det 200 meter till närmaste busshållplats, vilket ger en smidig 10-minuters resa till Strängnäs centralstation.

Området är döpt till Sörfjärden efter den vackra Mälarvik som utgör panoramat för detta attraktiva bostadsprojekt i fridfull naturmiljö.

De totalt 144 hyresrätterna är upp till tre rum och kök stora, primärt ettor och tvåor. Lägenheterna är effektivt planerade för att erbjuda ett kompakt boende med många möjligheter.

De 144 hyresbostäderna har:

  • Erhållet investeringsstöd baserat på en normhyra om1 450 kr/m²
  • Hållbara materialval i samtliga bostäder som byggs till 96% i massivt trä
  • Erhållen energibonus till följd av projektets energieffektiva åtgärder
  • Solceller och bergvärme som säkerställer hållbar och effektiv energianvändning
  • Strategiskt beläget väster om Strängnäs i hjärtat av Mälardalen med starka förbindelser till Stockholm

Totalt finns 78 parkeringsplatser tillgängliga. 

Ytor

Typ av yta Antal Area m2
Bostad 144 6 688
Tomtarea 24 576

Ytbeskrivning

Det totala antalet lägenheter (144 st) fördelar sig på tre fastigheter; Näsbyholm 3:51, 3:52 och 3:53. Totalt finns det 144 lägenheter fördelat på 6 688 m² BOA. Om en köpare önskar minska förvärvsvolymen är det möjligt att göra en naturlig uppdelning av beståndet i två kvarter. Kvarter A inrymmer fastigheterna Näsbyholm 3:51 och 3:52 och har 63 lägenheter fördelat på 2 926 m² BOA. Fastigheterna är paketerade i ett separat aktiebolag. Kvarter B inrymmer fastigheten Näsbyholm 3:53 och har 81 lägenheter fördelat på 3 762 m² BOA. Fastigheten ligger i ett separat aktiebolag.

Bekvämligheter

Balkong
Besöksparkering
Cykelrum
Dusch
Fiberanslutning
Kök/pentry
Parkering
WC
RWC

Ekonomi

Taxeringsvärde:

60 400 000 kr

Tillträde:

Enligt ök med säljaren

Driftskostnad:

2 425 000 kr/år

Pris:

192 000 000 kr

Hyresintäkter:

12 693 000 kr/år

Utförande

Fastighetsbeteckning:

Näsbyholm 3:51, 3:52 & 3:53

Planlösning:

De totalt 144 hyresrätterna är upp till tre rum och kök stora, primärt ettor och tvåor. Lägenheterna är effektivt planerade för att erbjuda ett kompakt boende med många möjligheter. 64 lägenheter är på ett rum och kök i storlekarna 27–34 m², ytterligare 64 är på två rum och kök och 53 m² medan resterande 16 lägenheter är trerummare på 73 m². Samtliga har uteplats eller balkong och fastigheterna byggs i modern arkitektur där fasadens liggande träpanel i sober ljusgrå kulör kontrasterar fint med den svarta takpappen.

Teknisk information

Byggår: 2022/2023

Renoveringsår: Nej, nyprodution

Grund: Betong

Stomme: CLT-trä, massivt trä

Bjälklag: CLT Trä

Fasad: CLT modulväggar+ isolering+ träpanel på utsidan

Tak: Bostadsbyggnaderna är utförda färdiga CLT moduler (Massivt trä ) vilket innebär att yttertaket är CLT trä + papp + isolering + takpapp

Takhöjd: 2,5

Fönstertyp: 3-glas

Ventilation: FTX

Vatten/avlopp: Vatten och avlopp är kopplat till kommunalt system. Varmvatten mäts individuellt/lägenhet via informetric IMD

Uppvärmning: Bergvärme

Nåbar via: E20

Energiklass: B

Omgivning

Parkeringsmöjligheter/garage:

78 parkeringsplatser

Närservice:

Härad är en aktiv idyll med urbana metropoler strax intill. Här finns stall, militärmuseum, crossbana, fotbollsplan, bad- och båtplats, fiske och mycket mer. Äppellundens förskola har sex avdelningar för åldrarna 1–5 år. Från Sörfjärden är det bara 200 meter till busshållplatsen som tar dig till Strängnäs på tio minuter. Massor av annat utbud finns inom en mils avstånd. Biskopskvarn har McDonalds, Max, Chop Chop och bensinstationer. På Solberga köpcentrum finns bl a Willys, Coop Forum, Intersport, Elon, Jysk, Elgiganten, ÖoB och Djurmagazinet. 14 km från Sörfjärden finns Kjula med skola, matbutik och pizzeria. Till centralorten Eskilstuna är det två mil och Stockholms centrum når man på ca 50 minuter från Strängnäs. Kort sagt: Sörfjärden lockar med det goda livet: lugn, natur och aktiviteter i närmiljön och det urbana utbudet inom bekvämt räckhåll.

Borgportsvägen 11