Kompassgatan 13

Nordskogen , Borås
Spara Dela
Spara
Dela
Yta

72 m²

Pris

925 000 kr

Tillträde

Omgående

Beskrivning

  • Kontor
  • Industri & verkstad
  • Lager & logistik
  • Övrigt

Prisvärda friköpta lokaler som ger en låg månadskostnad och en frihet att anpassa lokalen till dina behov. Investera i ditt företag och spara pengar.

Äntligen har du chansen att investera i en fin fastighet till ditt företag i Borås. Ta tillfället i akt och förvärva en egen fastighet som är friköpt och innebär att du slipper dyra hyror. Den är dessutom byggt helt i trä vilket både är klimatsmart och trevligt att vistas i.

Fastigheten är rymlig och har högt i tak vilket möjliggör att du kan utforma den så det passar just ditt företag. I fastigheten kan man bedriva produktion, lagerverksamhet och samtidigt ha sitt kontor. Allt under samma tak. Även privatpersoner kan köpa en fastighet för att utöva sin hobby, förvara sina fordon eller ha en gemensam lokal att samlas i för nära och kära.

Fakta om fastigheten:

Lokalens yttermått är ca 6 x 12 meter för en eller om du har behov för mer utrymme så kan du köpa ca 6 x 17 meter stor lokal. Takhöjden är generös på ca 6 meter vilket innebär att du kan bygga ett entresolplan med ståhöjd på hela planet. Med entresolplan så ger lokalen en total yta på 106 m² respektive 145 m². Här kan man ha företagets kontor eller mötesrum och det går också att ha fikarum för trevliga stunder med kollegorna.

I varje lokal ingår en stor fyrdelad vikport 4,1 x 4,5 meter med en gångdörr i ena vikbladet. Framför porten finns det tillräckligt med plats att parkera 2 bilar. Byggnaderna är isolerade och varje enskild lokal har indragen el, vatten och avlopp, så möjligheterna för att bygga kontor, toalett och kök är förberett. Fastigheterna säljs som kallager men med en luftvärmepump kan man få en jämn temperatur inomhus året om. Du bestämmer själv hur just din kubik kan anpassas så det passar din verksamhet.

Om du har behov av större lagerutrymme eller plats för fler fordon, kan du köpa flera lokaler och öppna upp väggarna för att få en total golvyta som är upp till ca 290 kvm.

Fakta om föreningen:

Att äga sin en fastighet ger både företagare och privatperson en möjlighet att sänka sina månadskostnader jämfört med att hyra en liknande lokal. Fördelen med att äga är att du samtidigt bestämmer själv hur du vill inreda och förädla lokalen. Det är din fastighet och du bestämmer.

När man köper en fastighet så blir man medlem i en samfällighetsförening bildad för området. Den heter Kompassgatans samfällighetsförening och tar hand om allt gemensamt på området. Detta innefattar bland annat kostnaden för VA, fullvärdesförsäkring för fastigheten, yttre skötsel, ekonomisk förvaltning av gemensamhetsanläggningen och ytterbelysning med mera Kostnaden till föreningen är ca 300 kronor (exkl. moms) per månad.

Hållbarhet:

Vi ställer höga krav på materialval och kvalitet. Redan 2020 tog vi beslut att bygga med trä i både bärande stomme och fasaden. Innerväggarna är därför av massivt trä, KL-trä, som har en av marknadens lägsta klimatavtryck. Fördelar med KL-trä är att konstruktionen blir stabil och du slipper dessutom leta efter reglar för att sätta upp hyllor m.m.

Fasaden kommer från ansvarsfullt skötta skogar och har lång livslängd tack vare dess träskyddsbehandling. Det minimerar underhållet av fasaden och gör den också lämplig för kalla väderförhållanden som vi har i Sverige.  

Sist men inte minst så vittnar våra kunder att de upplever att det är trevligt att vistas i trähus.

Övrig information

Övrigt:

Är du intresserad av mer information, få en visning eller vill slippa dyra hyror? Hör av dig till oss så berättar vi mer.

Ytor

Typ av yta Antal Area m2
Kallager 72

Ytbeskrivning

Lokalens mått är ca 6 x 12 eller ca 6x17 meter och takhöjden är ca 6 till 6,3 meter längst in i lokalen. Om du behöver större utrymme så finns det möjlighet att bygga ett entresolplan upp till 34 m² vilket ger en total yta på 106 m² till 145 m².

Bekvämligheter

Fiberanslutning
Garage (kall)
Parkering
WC

Ekonomi

Tillträde:

Omgående

Driftskostnad:

7 200 kr/år

Pris:

925 000 kr

Teknisk information

Byggår: 2023/2024

Grund: Isolerad och armerad betongplatta

Stomme: KL-trä, korslimmat massivt trä

Fasad: Stående träpanel

Tak: Takpapp i grå kulör

Takhöjd: 6

Fönstertyp: Inbrottsskyddande, 2-glas

Ventilation: Självdrag

Vatten/avlopp: Framdraget

Omgivning

Vägbeskrivning:

Nordskogen är ett industriområde i norra Borås. Området ligger ca 10 min från Borås centum med anslutning till väg 42.

Kompassgatan 13