Årevägen 71

Åre by , Åre
Planskiss Spara Dela
Spara
Dela
Yta

287 m²

Pris

10 000 000 kr

Tillträde

Beskrivning

  • Övrigt

Anrika Torvtaket är nu till salu i Åre by.

Nu ges möjligheten att ta över och fortsätta att utveckla fastigheten Torvtaket - en timmerstomme som andas Åres historia mitt i centrala Åre. Torvtaket är ett välkänt varumärke i Åre. Huset är byggt på 1930-talet av konstnären Peter Sahlin som bostad för den egna familjen och för turistisk verksamhet med fotografibutik, kaffe- och våffelservering och dans i källarvåningen. 

Nuvarande ägare har påbörjat renovering och restaurering baserat på information och fotografier från Jamtli. Hela takkonstruktion är nygjord med nya takstolar, ny isolering, ny råspont, ny takpapp och slutligen nya betongpannor.  Det är även monterat nya hängrännor och nya stuprör. Alla fönster är målade i ursprungsnyansen, flera av fönstren i söder är helt nya.

Ägarna lämnar nu vidare stafettpinnen till dig som vill skapa din egna verksamhet centralt i Åre by och samtidigt äga fastigheten. Möjligheterna ses till att driva verksamheter som exempelvis butik, restaurang, kontor eller café.

Detaljplan finns bifogad under dokument.

Övrig information

Övrigt:

Försäljningen avser fastigheten Åre Åre Prästbord 1:5. Byggnaden får ej nyttjas för bostadsändamål. Angående driftskostnad: Då fastighetens karaktär har förändrats och byggts om finns ej några kända värmekostnader i byggnadens nuvarande skick. En rimlig uppskattning är 40 000 kWh. Elkostnad tillkommer och varierar beroende av användningsområde. Avgift för sopkärl tillkommer.

Ytor

Typ av yta Antal Area m2
Butik 1 287
Tomtarea 320

Ekonomi

Taxeringsvärde:

4 275 000 kr

Driftskostnad:

15 384 kr/år

Pris:

10 000 000 kr

Prisinformation:

Utgångspris

Utförande

Fastighetsbeteckning:

Åre Åre prästbord 1:5

Planlösning:

På entréplan finns avdelning förberedd för komplett restaurangkök, öppen matsal i mitten av byggnaden och mer yta längst västerut för matplatser. Det finns två mindre loft med möjlig access inifrån entréplan där den kreative kan skapa idéer att addera till verksamheten. På ett av loften finns idag också wc och dusch i enkel standard. I källarplan finns en helt ny fjärrvärmecentral som installerades i somras och stora ytor som kan användas kreativt på många olika sätt till verksamheten.

Teknisk information

Byggår: 1928

Renoveringsår: 2023

Grund: Källare

Fasad: Timmer

Tak: Betongpannor

Ventilation: Självdrag

Vatten/avlopp: Kommunalt

Uppvärmning: Fjärrvärme

Årevägen 71