Malmköpings Wärdshus

Malmköping , Malmköping
Spara Dela
Spara
Dela
Yta

1 226 m²

Pris

8 500 000

Tillträde

Beskrivning

  • Bostad
  • Kontor
  • Butik
  • Hotell
  • Övrigt
Nu finns chansen att ta över anrika Malmköpings Wärdshus som idag har en väletablerad och fungerande verksamhet samt , inte minst - ett gott rykte. Nuvarande verksamhet har fokuserat på lunchrestaurang, vincafét och eventkvällar men också erbjudit övernattning i hotelldelen. Det finns stora möjligheter att utveckla verksamheten, bl.a. finns en mysig pub i Wärdshuset källar/souterrängvåning som legat i träda ett tag. Fastigheten, vars mittenparti från början bara hade en våning, uppfördes 1885 som privatbostad åt sprithandlare Albert Leonard Andersson - AL kallad. AL kunde titulera sig källarmästare, vin- sprit- och diversehandlare, lantbrukare m.m. I en av flyglarna bedrev han specieri-, järn- och diversehandel. AL begärdes i konkurs 1906 och dagens Wärdshus öppnades 1910 under namnet "Nya hotellet". Baltzar och Gudrun Filipsson tog över 1949 och den legendariske krögaren Baltzar drev under många år Wärdshuset som var känt för sin goda mat och ett trevligt bemötande. Nuvarande ägare har drivit verksamheten sedan 2013 och bl.a. startat upp det populära Vincaféet men nu är det dags att skriva ny historia för Malmköpings Wärdshus. Fastigheten säljs utan bolag.

Ytor

Typ av yta Antal Area m2
Huvudbyggnad 1 729
Flygel 1 1 256
Flygel 2 1 241
Tomtarea 2 906

Ekonomi

Taxeringsvärde:

2 391 000

Pris:

8 500 000

Teknisk information

Byggnad: Huvudbyggnad "Wärdshuset"

Byggnadstyp: Övrig

Byggår: 1885

Renoveringsår: 1910

Beskrivning: 2-plan med källare/souterrängvåning. Entrévåning: Stor välkomnande lobby med reception. Garderob med herr- och damtoalett samt en handikappanpassad toalett. Två matsalar med plats för ca 90 matgäster. Från den ena matsalen kommer man ut på baksidans terrass. Restaurangkök med separata avdelningar för porslin, disk och bageri. Övervåning: Öppen hall med fin bar. Stora salen med scen, ca 70 kvm med plats för ca 90-95 matgäster. Tre fina rum i fil. Lägenhet om ca 60 kvm, 3 rok. Källare/souterrängvåning: Charmig pub med kalkstensgolv och murade valv. Liten scen för karaoke eller trubaduren och utgång till altan med sittplatser. Tvättstuga och diverse förråd för mat och vin. Uppvärmning, kylning och ventilation Fjärrvärme. Vatten och avloppstyp Kommunalt vatten och avlopp. TV/internet Fiber.

Byggnad: Flygel 1 "Vincaféet"

Byggnadstyp: Övrig

Byggår: 1910

Beskrivning: 1-plan med källare/souterängvåning. Entrévåning: Affärslokal som idag inrymmer Wärdshusets populära Vincafé. Lägenhet om ca 87 kvm, 2,5 rok. Källare/souterrängvåning: Vincaféets mysiga "källarrum". Entré från baksidan till lägenheten på entrévåningen samt diverse förrådsutrymmen. Uppvärmning, kylning och ventilation Fjärrvärme. Vatten och avloppstyp Kommunalt vatten och avlopp.

Byggnad: Flygel 2 "Hotellet"

Byggnadstyp: Övrig

Byggår: 1910

Beskrivning: 1-plan med källare/souterrängvåning samt stor oinredd vind. Entrévåning: 3 dubbelrum med wc och dusch. 1 dubbelrum med wc. 3 enkelrum. Gemensam wc och dusch i korridoren. Källare/souterrängvåning: Stort frukost-/samlingsrum. Stort förråd. Verkstad samt undercentral för fjärrvärmen som installerades 2009. Uppvärmning, kylning och ventilation Fjärrvärme. Vatten och avloppstyp Kommualt vatten och avlopp.

Malmköpings Wärdshus

Om Svensk Fastighetsförmedling

Svensk Fastighetsförmedling är Sveriges största rikstäckande och oberoende mäklarkedja. Vi är experter på den lokala bostadsmarknaden med 230 butiker och 1250 medarbetare runtom i hela landet och i Spanien. Våra lokala butiker drivs av engagerade franchisetagare och koncernen ägs av över 700 medarbetare. Svensk Fastighetsförmedling har under flera utsetts till en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare och vårt syfte är att skapa ett hållbart boendeliv för många människor. I över 85 år har vi skapat nya erbjudanden och utvecklat mäklarbranschen. 2023 förmedlade vi 20 000 bostäder till ett värde av ca 51 miljarder kronor. Koncernen består i dag av Svensk Fastighetsförmedling, Ordna Bolån och HouseID.

Svensk Fastighetsförmedling

Landsvägsgatan 26

642 60 Malmköping

www.svenskfast.se

Fler annonser från Svensk Fastighetsförmedling