Operaplan 7

City , Umeå
Spara Dela
Spara
Dela
Yta

393 m²

Pris

Enligt överenskommelse genom konssesionsavtal

Tillträde

2024-09-01

Beskrivning

  • Restaurang & café

Unik Affärsmöjlighet: Bli Koncessionshavare för Norrlandsoperans Restaurang!

Norrlandsoperan, hjärtat av Umeås kulturella scen, öppnar nu dörrarna för en passionerad restauratör som vill föra gastronomin till nya höjder. Med i genomsnitt 130 evenemang årligen, varav 11 är prestigefyllda gästspel, lockar Norrlandsoperan inte bara 30.000 besökare per år, utan skapar också minnesvärda kulturella ögonblick.

Statistik:

Genomsnittligt antal evenemang per år: 130

Genomsnittligt antal gästspel per år: 11

Genomsnittligt antal besökare per år: 30.000

Besökare med biljett 2023: 22.498

Prenumeranter på nyhetsbrev: 14.200

Nyhetsbrev: 2 gånger i månaden med riktade utskick och löpande automationer, inklusive välkomstmejl med möjlighet till upsell av mat och dryck.

Strategiskt Partnerskap:

Norrlandsoperan är inte bara ute efter en koncessionshavare utan en partner. Genom ett nära samarbete med Norrlandsoperan får du möjlighet att nå ut till en omfattande potentiell kundkrets. Gemensamma marknadsföringsinsatser av olika karaktär kommer att stärka restaurangens synlighet och attraktionskraft.

Flexibilitet och Inventarier:

Lokalen kommer komplett med inventarier enligt inventarielistan, och Norrlandsoperan är öppna för att diskutera förändringar och anpassningar som kan förhöja restaurangens unika karaktär. Här skapas möjligheten för restauratören att sätta sin personliga prägel på platsen.

Optimal Öppettidsplanering:

Kraven gällande öppettider är att i dialog med Norrlandsoperan, för att optimera möjligheterna i huset, erbjuda servering vid arrangemang och aktiviteter. Restauratören har möjlighet att planera övriga öppettider självständigt.

Denna unika möjlighet kombinerar kultur, kulinarisk kreativitet och affärsskicklighet. Bli en del av Norrlandsoperans framstående arv och skapa en gastronomisk destination som kommer att locka såväl kulturälskare som finsmakare från när och fjärran. Ta steget in i denna exceptionella möjlighet och ansök om att bli Norrlandsoperans nästa koncessionshavare!

 

Övrig information

Övrigt:

NO guts, NO glory. Norrlandsoperan är norra Sveriges viktigaste och största scenkonsthus med symfoniorkester, opera, dans, musik, konst samt verkstäder och ateljéer. Vi startade vår verksamhet 1974 som en liten och djärv operaensamble. Idag är vi lokalt, nationellt och internationellt kända som ett modigt, nyskapande och högkvalitativt operahus.  Ett livskraftigt samhälle behöver människor som vågar tänka, känna, göra och uppleva nytt. Därför finns vi.    Norrlandsoperans syfte är att ge rum åt modigare scenkonst och ett modigare samhälle. Vi är djärva och utvecklingsdrivna, och erbjuder nyskapande föreställningar och ett laboratorium där kultur, näringsliv och civilsamhälle möts. Med vårt erbjudande ger vi människor modet att tänka, känna, göra och uppleva nytt, och vår vision är att vara en plats där framtid skapas av många och många olika.   Vår ambition är att nå och skapa värde för en stor, heterogen och nyfiken publik, och vara brett kända som Sveriges modigaste operahus – en position som är ledig och långsiktig, och som hjälper oss att vara relevanta idag och imorgon.

Ytor

  • Total yta:

    393 m2

Ytbeskrivning

Matsalen är 102 kvm plus bar/matsal på 142 kvm och bar på 15,4 och 8,3, alltså sammanlagt 167,7 kvm. Köket är 32 kvm samt diskrum på 15 kvm då tillkommer renseri, kylrum torrförrådsytor på 15,3 kvm, totalt 62,3. Det finns även andra förråd på 3,6 kvm, 9,3 kvm, 4,5 kvm, totalt 17,4 kvm. Utöver detta finns det omklädningsrum på 14 kvm samt passage yta, varuintag mm.

Bekvämligheter

Dusch
Lasthiss
Lastport
Omklädningsrum
Restaurang
WC
RWC

Ekonomi

Kontraktbeskr.:

Ett koncessionsavtal är en överenskommelse mellan två parter där den ena parten, koncessionshavaren, tilldelas rätten att driva en verksamhet. Avtalet skrivs på för mellan 2-7 år i överenskommelse med koncessionshavaren, uppsägningstid är 9 månader.

Tillträde:

2024-09-01. Målbild klart under 2024

Prisinformation:

Koncessionshavaren betalar en fast årlig arrendesumma, som regleras enligt index, KPI statistiska central byrån konsumentprisindex. Koncessionshavaren betalar därutöver mellanskillnaden årshyra och % av nettoomsättning.

I hyran ingår:

Värme, el

Hyresinformation:

Enligt överenskommelse genom konssesionsavtal

Utförande

Fastighetsbeteckning:

UMEÅ SKULD 4

Byggår:

2002

Renoveringsår:

2018

Planlösning:

Norrlandsoperans restauranglokal har utformats med en vision att skapa en sammanflätning av kultur och modern design, där besökare inte bara kan njuta av kulinariska upplevelser utan också av operahusets unika atmosfär. Planlösningen är konceptualiserad för att maximera öppenhet och ljus, och den omfattar stora, luftiga ytor med genomskinliga glaspartier som öppnar upp restaurangen mot operaplan och mot operans alla konsertsalar. Stora öppna ytor: Den övergripande strukturen i restaurangen präglas av generösa och öppna ytor. Genom att undvika överflödiga partitioner har man skapat en känsla av rymd och frihet. Detta designval möjliggör inte bara enkel rörelse för personalen utan skapar också en inbjudande atmosfär för gästerna. Möbleringen är avsiktligt vald för att främja en känsla av gemenskap och samtidigt tillhandahålla möjligheter för intima sittgrupper. Glaspartier och vy över operaplan: Glaspartierna som omger restaurangen fungerar som konstnärliga ramar som ger gästerna en visuell anslutning till omgivande operaplan. Dessa genomskinliga ytor släpper in naturligt ljus under dagen och skapar en magisk atmosfär på kvällen när operahuset är upplyst. Dessutom ger de en fantastisk utsikt över stadslandskapet och möjliggör en sömlös övergång mellan den inre och yttre miljön. Kulturella inslag: Planlösningen integrerar även kulturella element som kompletterar operahusets övergripande estetik. Kulturella uttryck och symboler har smakfullt placerats för att vara visuellt tilltalande och förstärka den kulturella atmosfären. Dessa kulturella inslag blir samtalsämnen och bidrar till en unik upplevelse för varje besökare. Flexibilitet och mångsidighet: Restaurangens planlösning har konstruerats med flexibilitet i åtanke. Möbler och layout kan enkelt anpassas för att rymma olika evenemang, från formella middagar till mer avslappnade sammankomster. Detta möjliggör en dynamisk användning av utrymmet och gör restaurangen till en mångsidig destination som kan anpassa sig efter olika behov och önskemål. Sammanfattningsvis representerar Norrlandsoperans restauranglokal en lyckad syntes av kultur, design och funktionalitet. Den öppna planlösningen, de genomskinliga glaspartierna och de kulturella inslagen skapar en inbjudande och inspirerande plats där besökare kan njuta av en mångfacetterad upplevelse i hjärtat av operahuset.

Teknisk information

Lokalen kan nås via:

Varuintag - utomhusmiljö, se planritning

Omgivning

Omgivning/natur:

Detaljplan för området är tagen 2000 med planer för fontän i mitten av operaplan samt tillägg av grönområden runt operaplan. (se detaljplan)

Företag i närheten:

Inom en radie av 2 km från Norrlandsoperan, specifikt vid Operaplan 7 i Umeå, frodas ett mångfald av företag som skapar en dynamisk affärsatmosfär. Denna centrala plats är inte bara en knutpunkt för kultur utan också hem för flera framstående arbetsplatser som bidrar till områdets livfullhet. Så som Region Västerbottens utvecklingsavdelning, flertalet mäklare, banker, företagshotell och såklart butiker och caféer/restauranger.

Parkeringsmöjligheter/garage:

Det finns 3 olika parkeringshus bara 5 minuters promenad från Norrlandsoperan, ett fjärde bara 10 minuter bort samt otaliga parkeringar längst vägar och på grusplaner i närområdet.

Skyltläge:

Lokalen är belägen på bottenvåningen med stora, höga glaspartier ut mot Operaplan där mycket folk rör sig samt bussar passerar dagligen. Det är även ett stenkast från Rådhusesplanaden den gata som går mellan älven och tågstationen i Umeå city. Så det finns stor potential för att skylta så att man syns.

Vägbeskrivning:

Norrlandsoperan i Umeå är en framstående kulturell institution och ligger vackert inbäddad i stadens puls. Placeringen på Operaplan 7 gör det till en central och lättillgänglig destination för besökare och kulturälskare. Till fots eller med cykel: Om du befinner dig i Umeå är det enkelt att ta en avkopplande promenad eller cykeltur till Norrlandsoperan. Staden är känd för sina gåvänliga och cykelvänliga områden, vilket gör det till en trevlig och miljövänlig resa. Med kollektivtrafik: Norrlandsoperan är väl ansluten till Umeås kollektivtrafiksystem. Bussar och andra transportmedel går regelbundet och erbjuder en bekväm resa till och från operan. Närheten till Vasaplan där alla lokalbussar i kollektivtrafiken möts samt till Tåg och busstation för länstrafiken gör det lätt att besöka platsen. Taxi eller Bil: För dem som föredrar att ta sig dit med bil eller taxi finns det mgott om parkeringsmöjligheter runt om - bland annat parkeringshuset Nanna samt Navet och vid tågstationen. Norrlandsoperan är inte bara en kulturell högborg utan också en mötesplats för gemenskap och konstnärligt uttryck. Dess tillgängliga placering i stadens centrum gör det till en naturlig samlingspunkt för människor som söker en berikande kulturell upplevelse. Oavsett vilket transportmedel man väljer, kommer du att upptäcka att Norrlandsoperan är väl integrerad i Umeås livliga stadsmiljö.

Kommunikationer

Platsen är strategisk belägen mellan den lokala busstationen i city samt den regionala busstationen och tågstationen.
Operaplan 7