Svensknabbevägen 30

Svensknabben , Kalmar
Planskiss Spara Dela
Spara
Dela
Yta

45 m²

Hyra

Tillträde

Omgående

Beskrivning

  • Kontor

Exklusiv kontorslokal i anrika Villa Solbacken, beläget i vacker kultur- och naturmiljö precis invid Kalmarsund

Nu finns möjligheten att hyra kontorslokaler på Villa Solbackens nedervåning. Du kan hyra detta kontor (Biblioteket) enskilt eller ev. kombinera med andra rum. Villa Solbacken som är en av Kalmars mest kända och anrika byggnader ligger i en vacker kultur- och naturmiljö precis invid Kalmarsund. 

Villa Solbacken uppfördes av familjen Jeansson, en av Kalmar mest berömda och framgångsrika familjer. I början av förra seklet anlitade de en av Sveriges främsta arkitekter, Carl Bergsten, för att bygga ett hem som skulle märkas och imponera redan på håll. När Villa Solbacken stod klar 1916 gjorde den mycket riktigt ett spektakulärt avtryck i kustmiljön norr om Kalmar. Men familjen och Bergsten var även måna om detaljerna, både exteriört och interiört, vilket märks när man besöker huset. De allra bästa konsthantverkarna anlitades för stuckarbeten, träinläggningar och dekormålning av högsta internationella kvalitet. Inga kostnader eller ansträngningar var familjen främmande i detta sammanhang.

Den natursköna omgivningen och den speciella atmosfären har fungerat som en kreativ och inspirerande miljö för flera framgångsrika entreprenörer genom åren.

Huset lämpar sig särskilt väl för representation; tillsammans med trädgården ger det möten och sammanträden en unik inramning.

På tjugotalet blev Villa Solbacken omnämnd i tidningen Svenska Hem som en av Sveriges förnämsta privatbostäder. Idag är det utan tvekan en av Kalmars vackraste kontorsbyggnader.

Övrig information

Övrigt:

Nedervåningen erbjuder även följande separata kontorsytor (se planritning): Matsalen, 74 kvm Spegelsalen, 37 kvm Kontor 2, 14 kvm Som hyresgäst har du tillgång till foajén, det gamla köket med originalinredning (bl. a i form av en imponerande gjutjärnsspis), ett modernare kök samt toaletter. I hyran kommer följande att ingå: värme, el och vatten, liksom larm, väktarrondering, städning, fastighetsskatt och parkering.

Ytor

  • Total yta:

    45 m2

Ytbeskrivning

I hyran ingår även del i gemensamma utrymmen, såsom foajé, pentry, fikarum samt förbindelseytor m.m.

Bekvämligheter

Besöksparkering
Kök/pentry
Kundparkering
Mötesrum
Parkering
Reception
Terrass
WC

Ekonomi

Tillträde:

Omgående

I hyran ingår:

Värme, skatt, el

Utförande

Fastighetsbeteckning:

Svensknabben 2

Byggår:

1902

Renoveringsår:

2011

Våningsplan:

1 av 2

Teknisk information

Uppvärmning:

Sjövattenvärme

Omgivning

Omgivning/natur:

Vacker kulturmiljö från förra sekelskiftet precis invid Kalmarsund. Flera promenadstråk genom parkmiljö och sjönära natur, utefter vatten och småbåtshamn.

Företag i närheten:

Tietoevry, Dina Försäkringar, Benders

Parkeringsmöjligheter/garage:

Stor parkeringsplats intill fastigheten; gratis parkering för hyresgäster, kunder och besökare.

Kommunikationer

Villa Solbacken ligger tre km från flygplatsen och fem km från Kalmars centrum.
Svensknabbevägen 30