Luftkabelgatan 16

Älvsjöstaden , Älvsjö
Spara Dela
Spara
Dela
Yta

1 100 m²

Hyra

Tillträde

2026-01-01

Beskrivning

  • Butik
  • Kontor
  • Restaurang & café
  • Övrigt

Ett väldigt speciellt, unikt objekt. Fantastiskt kul och fantastiskt svårt. Saknar parkering, saknar stora flöden och är alldeles, alldeles underbar.

Helt eget hus, en bevarad gammal panncentral mitt i bostadskvarter i nya Älvsjöstaden. Huset har fantastiska kvalitéer och industricharm med sanslös takhöjd, flödande ljusinsläpp och med en lummig ekpark utanför dörren. Här kan vi tillsammans skapa era nya lokaler. 

MEN ha klart för er att det saknas parkeringsmöjligheter, det är inga stora flöden som passerar och vi behöver se riktigt goda finansiella förutsättningar för att satsa på just er idé.

I dagsläget finns en massa idéer men inga beslut om vad den ska inrymma. Allra helst ser vi en publik verksamhet med kultur och en nyskapande restaurang. Eller microbryggeri med kurser i ölbryggning. Eller kreativ återbruksverkstad med galleri/butik. Eller er verksamhet? Ja, du fattar, vi är ganska öppna för förslag. 

Byggnaden är i fyra våningar i olika storlek. Källarplan och entréplan är ca 430 kvm vardera. Entresolplan/1 tr är ca 90 kvm, kan möjligen utökas. Plan 2 är ca 60 kvm. Plan 3 är ca 100 kvm. Totalt ca 1100 kvm. Teknik behöver ca 100 kvm någonstans, så total effektiv lokalarea blir ca 1000 kvm. Fastigheten inkluderar ca 100 kvm mark i söderläge, perfekt för en uteservering eller möjligen för parkering, detaljplan medger även en tillbyggnad i detta läge. 

Angiven tidpunkt för tillträde är preliminär.

Övrig information

Övrigt:

Detaljplan medger en utbyggnad i trä och glas om ca 100 kvm BYA vid den södra gaveln.

Ytor

  • Total yta:

    1100 m2

Ytbeskrivning

Råytor som anpassas i samråd med tillträdande hyresgäst.

Ekonomi

Kontraktlängd:

Långtidskontrakt

Tillträde:

2026-01-01.

Utförande

Fastighetsbeteckning:

Kraftcentralen 2

Byggår:

1950

Planlösning:

Idag ett "skal" som kan fylla många olika verksamheter. Några bärande väggar men i övrigt väldigt öppet för idéer och förslag.

Teknisk information

Lokalen kan nås via:

Allt utformas i samråd med tillträdande hyresgäst. En yta för angöring med personbil/taxi (ej parkering) planeras vid lokalens norra gavel.

Omgivning

Omgivning/natur:

Fastigheten vetter mot en lummig ekpark i slänt mot Älvsjövägen vilket ger en inbäddad och insynsskyddad miljö.

Parkeringsmöjligheter/garage:

Mycket begränsade parkeringsmöjligheter.

Kommunikationer

Älvsjö station ca 10 min promenad.
Luftkabelgatan 16