Sundholmen

Sundholmen , Äspered
Planskiss Spara Dela
Spara
Dela
Yta

607 m²

Hyra

850 kr/m²/år

Tillträde

Enligt överenskommelse

Beskrivning

  • Restaurang & café
  • Övrigt

Möjligheternas fastighet! Bara ca 2 mil öster om Borås ligger denna kurs- och konferensgård med ett mycket naturskönt läge på en udde i sjön Tolken.

Här finns chansen att driva en kursgård i lugn och lantlig miljö. Bröllop, jubileumsfester, träningsläger, studiecirklar etc kan vara andra alternativ till verksamheten. Fastigheten ligger naturskönt alldeles intill sjön Tolken och Sundholmens naturreservat och är ett populärt utflyktsmål för allmänheten. Fastigheten ligger på en egen udde och erbjuder stora gräsytor, strand och bra parkeringsmöjligheter. 
Här finns en större huvudbyggnad som har ett välutrustat kök, stora sällskapsytor, flera wc samt ett antal gästrum på övre plan. 
I annexet finns 9-10 rum med gemensam dusch/wc. Nere vid stranden har man uppfört en relax innehållande 2 omklädningsrum, sällskapsrum, bastu samt dusch och wc. Utmed hela sjösidan löper en altan som erbjuder plats för trevlig samvaro och här finns även en vedeldad badtunna. Sundholmen är en mycket rogivande plats där axlarna automatiskt sänks ett par cm, här njuter man av lugnet och de natursköna omgivningarna. Observera att man bara hyr byggnaderna på fastigheten och den direkt angränsande marken men stranden, gräsytan mellan husen och sjön samt parkeringen fritt nyttjas av allmänheten.

Borås Stad söker nu en ny hyresgäst som långsiktigt vill driva verksamhet på Sundholmen. Byggnaderna är i fint skick och inga större renoveringar bedöms nödvändiga i dagsläget.

Övrig information

Övrigt:

Hyresvärdens ansvar: -tillhandahåller teknisk utrustning som brandlarm, inbrottslarm, vattenpumpar och värmeanläggning. - ansvarar för byggnadernas yttre skal som fasad, ytterdörrar, fönster, tak. - underhåller och sköter väg och tillhörande parkering. Hyresformen är en sk kallhyra. Hyresgästen ansvarar för att försäkra sin egen verksamhet. El, vatten och tömning av avlopp ingår ej i hyran. Hyresgästen ansvarar vidare för renhållning, sotning, underhåll av larm etc samt ansvarar för yttre åverkan. Observera att man inte som hyresgäst har rätt att bosätta sig på fastigheten men att hyra ut till gäster är ok. Borås Stad som hyresvärd förbehåller sig fri prövningsrätt och vill se en affärsplan + budget innan hyresavtal tecknas.

Ytor

Typ av yta Minsta yta Maximal yta Kr/m2/år
Övrigt 607 850

Ytbeskrivning

Första plan på huvudbyggnaden har stora sällskapsytor i fil som lämpar sig väl för större sammankomster. Här finns också ett praktiskt inrett kök. Övre plan på huvudbyggnaden har ett antal sovrum + wc-rum. Annexet har 9-10 rum samt dusch och wc-rum och är inrett som vandrarhem.

Bekvämligheter

Balkong
Besöksparkering
Dusch
Fiberanslutning
Kök/pentry
Konferens
Kundparkering
Mötesrum
Omklädningsrum
WC

Ekonomi

Kontraktlängd:

Långtidskontrakt

Kontrakttyp:

Förstahandskontrakt

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Prisinformation:

Prisindikation årshyra 515.950kr exkl. moms.

Utgångshyra kr/m2/år:

850

Utförande

Fastighetsbeteckning:

Sundholmen 2:2

Byggår:

1856

Renoveringsår:

1996

Antal rum:

18

Planlösning:

Större huvudbyggnad som har ett välutrustat kök, stora sällskapsytor, flera wc samt ett antal gästrum på övre plan. Öppen planlösning mellan sällskapsrummen på första plan, stilrena parkettgolv, sjöutsikt och flertalet kakelugnar ger en genuin känsla. I annexet finns 9-10 rum med gemensam dusch/wc. Nere vid stranden har man uppfört en relax innehållande 2 omklädningsrum, sällskapsrum, bastu samt dusch och wc. Utmed hela sjösidan löper en altan som erbjuder plats för trevlig samvaro och här finns även en vedeldad badtunna.

Teknisk information

Takhöjd:

3 m

Uppvärmning:

Bergvärme samt elvärme

Ventilation:

Självdrag

Omgivning

Vägbeskrivning:

Kör RV40 mot Ulricehamn/Jönköping och sväng av mot Dalsjöfors. Efter ca 1 km tar du vänster mot Äspered och kör igenom byn. Fortsätt sedan ca 3 km efter Äspered och tag höger mot Sundholmen.

Sundholmen