Kvarnbergsgatan 2

Nordstaden , Göteborg
Planskiss Spara Dela
Spara
Dela
Yta

10 - 1 000 m²

Hyra

Tillträde

Omgående

Beskrivning

  • Kontor
  • Kontorshotell & coworking

Unik chans! Historiska lokaler med makalös utsikt.

Coworking i historiska lokaler i den gamla Sjöbefälsskolan från 1861 med takterass, tornrum och utsikt över Göteborgs hamninlopp. Endast 10 minuters promenad från centralstationen.

• 4 000 kvm i fem plan, inklusive takterass och tornrum.
• Historiska lokaler mitt i stan med magifik utsikt över hamninloppet.
• Eget kontor, flexibel plats eller affärsadress.
• Frukostbuffé varje dag.


Flexibel plats
Om du väljer flexibel plats får du tillgång till delade, tysta kontorsrum och sociala lounger på alla våra adresser. Flexibel plats är perfekt för dig som inte har behov av eget kontor, men fortfarande vill ha en social arbetsplats. Vi erbjuder både månadsbetalning och dagspass.


Eget kontor
Stäng dörren om er skräddarsydda arbetsplats och nätverka med andra spännande företag i reception, konferensrum, kök och lounge. Egna kontor, liksom daglig frukostbuffé, finns för både små och stora företag - växer ni, så växer kontoret med er!

Affärsadress
Jobbar du helst hemma, men behöver boka mötesrum ibland? Vill du ha en officiell adress och hjälp med posthantering? Med vårt virtuella kontor har du din adress och posthantering hos oss och får förmånliga priser på mötes- och konferensrum.

Övrig information

Övrigt:

I sjöfartsstaden Göteborg har efterfrågan på kunnigt och välutbildat sjöfolk alltid varit stor och sedan 1700-talet har det funnits organiserad navigationsutbildning här. År 1861 inleddes byggandet av Sjöbefälsskolan där IOffice nu erbjuder coworking med samma imponerande utsikt över hamninloppet som sjöofficerarna en gång hade. Den praktfulla tegelbyggnaden ritades av arkitekten Adolf W. Edelsvärd, som även har ritat stationshuset på Göteborgs Centralstation, endast 10 minuters promenad bort. Finansieringen möjliggjordes genom en donation på 73 000 riksdaler från en av Sveriges då rikaste män, affärsmannen och göteborgaren James Dickson, som även fungerade som skolans ordförande och Göteborgs stad tillhandahöll marken uppe på Kvarnberget. Kvarnberget och Kvarngatan, där Sjöbefälsskolan ligger, har båda fått sina namn från de vindkvarnar som tidigare stod här. Den karaktäristiska snedställda stenläggningen på Kvarngatan återfinns ingen annanstans i staden och skapades för att underlätta transporten av tunga mjölsäckar till kvarnarna på berget. Nu kan denna unika väg bli en del av din promenad till jobbet!

Ytor

Typ av yta Minsta yta Maximal yta Kr/m2/år
Kontor 10 1 000

Ytbeskrivning

Vi lyssnar på era önskemål, tar fram idéer och utarbetar en handlingsplan gemensamt för hur era lokaler behöver se ut vid inflyttning, men också om era behov skiftar över tid.

Bekvämligheter

Cykelrum
Dusch
Elbilsplatser
Fiberanslutning
Gym
Kök/pentry
Konferens
Mötesrum
Omklädningsrum
Parkering
Reception
Skyltläge
Telefonbås
Terrass
WC

Ekonomi

Kontraktlängd:

Förhandlingsbart

Kontrakttyp:

Andrahandskontrakt

Tillträde:

Omgående. Enligt överenskommelse

I hyran ingår:

Värme, skatt, el, moms

Utförande

Fastighetsbeteckning:

Sjöbefälsskolan

Byggår:

1841

Renoveringsår:

2014

Antal rum:

100

Planlösning:

4 000 kvm i flera plan, inklusive takterass och tornrum. Eget kontor, flexibel plats eller virtuellt kontor.

Teknisk information

Takhöjd:

3,5 m

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Hiss:

Ja

Omgivning

Omgivning/natur:

Makalös utsikt över hamninloppet.

Närservice:

6 minuters promenad till Nordstan.

Kommunikationer

Sjöbefälsskolan ligger vackert och centralt uppe på Kvarnberget. 10 minuters promenad från centralstationen. 7 minuters promenad från såväl Lilla Bommen som Brunnsparken.
Kvarnbergsgatan 2