Skeppsgatan 5

Västra Hamnen , Malmö
Planskiss Spara Dela
Spara
Dela
Yta

1 077 m²

Hyra

Hyran diskuteras

Tillträde

Tillträde diskuteras

Beskrivning

  • Kontor

Ljust och trivsamt kontor i en blomstrande och pulserande stadsdel, nära Malmö C och med utsikter mot Öresundsbron!

KV JUNGMANNEN 3 - SKEPPSGATAN 5, VÄSTRA HAMNEN MALM

På bästa läge i Västra Hamnen ligger Jungmannen 3, en grön och hållbar fastighet som har prisats för sin innovativa arkitektur. Här finns ljusa och trivsamma kontorslokaler i en pulserande stadsdel, nära Malmö C. Fastigheten har en stor och välkomnande entré.

Jungmannens fasad skiftar mjukt i färg och man kan ana nyanser av både kaffe latte och champagne. Inne i byggnaden finns kontorsytor med hög standard och man upptäcker lätt många smarta arkitektoniska lösningar. Stora fönster och genomgående siktlinjer ger ljusa, fina lokaler. Högst upp ligger ett sedumtak för biologisk mångfald och en stor härlig takterrass med pentry. Del av terrassen ligger väderskyddad under tak. Det finns många platser i huset som bjuder på en härlig utsikt över Västra Hamnen och med siktlinjer mot Öresundsbron.

Överst i fastigheten finns 7 st mindre lägenheter för uthyrning.

Ett grönt kontor för en hållbar framtid

Huset har ritats av White Arkitekter som tänkt mycket på hållbarhet och att skapa en byggnad med mycket låg energiförbrukning, enligt kraven för GreenBuilding. Jungmannen har också förärats med Malmö stads utmärkelse ”Årets Gröna Lans”. Belysning och ventilation slås till och från när människor kommer in i eller lämnar ett rum. Allt är genomtänkt och omsorgsfullt planerat, ner i minsta detalj.

Övrig information

Övrigt:

Teknisk information UPPVÄRMNING: Fjärrvärme med konvektorer och ventilationssystem VENTILATION: VAV-system, mekanisk från- och tilluftsvärme med återvinning Kv. Jungmannen i korthet: - Takterrass med pentry - Sedumtak för biologisk mångfald - 4 våningar kontor - 7 st mindre lägenheter - Miljöbyggnad Silver.

Ytor

  • Total yta:

    1077 m2

Ytbeskrivning

Mycket trevlig planlösning med en bra blandning av kontors-, samtals- eller mötesrum i kombination med öppet landskap och ett större pentry. Gemensam takterrass på plan 4.

Bekvämligheter

Besöksparkering
Cykelrum
Fiberanslutning
Kök/pentry
Kundparkering
Mötesrum
Omklädningsrum
Parkering
Reception
Skyltläge
Telefonbås
Terrass
WC
RWC

Ekonomi

Kontraktlängd:

Förhandlingsbart

Kontrakttyp:

Förstahandskontrakt

Kontraktbeskr.:

Kontraktstid diskuteras

Tillträde:

Tillträde diskuteras

Hyresinformation:

Hyran diskuteras

Utförande

Fastighetsbeteckning:

Kv Jungmannen 3

Byggår:

2009

Våningsplan:

2 av 5

Planlösning:

Öppen planlösning med en bra blandning av kontors-, samtals- och mötesrum. De stora fönstren tillsammans med genomgående siktlinjer ger en ljus och fin lokal.

Teknisk information

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilation:

Mekanisk till- och från luft

Hiss:

Ja

Miljöcertifiering:

Miljöbyggnad

Certifieringen Miljöbyggnad är ett av de vanligaste certifieringssystemen för byggnader i Sverige. För att en byggnad ska hålla för en certifiering ställs krav på inomhusmiljön, energieffektiviseringskriterier och vilka material som använts. Byggnaden bedöms av en oberoende specialist. En Miljöbyggnadscertifiering är giltig i 10 år eller tills dess att en större ombyggnation görs. Byggnaden kan få brons, silver eller guld i betyg.

Källa

Omgivning

Omgivning/natur:

Fastigheten ligger på ett strategiskt läge mellan centrum och havet. Från takterassen kan man blicka ut över både grönområden och vatten.

Företag i närheten:

Västra Hamnen är en pulserande stadsdel med bostäder, kontor, skolor och förskolor. Det finns service med restauranger och affärer så som tex ICA Maxi, Systembolaget, Gateau, kemtvätt, frisörer, YallaTrappan, Benne's Pasta mfl men det finns även flera gröna parker och kanalpromenader. Flera hotell har också etablerat sig i Västra Hamnen där de närmsta är Best Western och Forenom. Övriga företag i närheten är World Trade Center, WSP, Kronofogden, Previa, fredersens Advokatbyrå, Visma, Bygghemma, Lindahls, CGI, Trafikverket mfl.

Parkeringsmöjligheter/garage:

Parkering finns direkt utanför fastigheten. Ytterligare parkering finns i områdets parkeringsgarage och markparkeringar. I området finns flera bilpooler.

Närservice:

Inom någon minuts promenad finns all tänkbar service med mataffärer, restauranger så som Eatery, Graffiti, Salads & Sushi och kemtvätt. ICA Maxi ligger vid Masttorget och här finns torghandel, blomsterbutik, och caféer. Det finns också många träningsmöjligheter både inomhus med simhall och flertalet gym samt utomhus med utegym och löpslingor. Malmö Saluhall nås inom 10 minuter, en promenad som kommer bli härlig när den nya buss, cykel och gångbron till Västra Hamnen öppnar.

Skyltläge:

Varje företag i fastigheten ges möjlighet till att sätta en alt två fasadskyltar på fastigheten.

Kommunikationer

Fastigheten nås med bil via Malmö nya boulevard, Neptunigatan, allmänna kommunikationer eller via cykelvägarna. Busshållplats inom någon minuts promenad med flera olika stadsbussar. Malmö By Bike, finns direkt utanför fastigheten.
Skeppsgatan 5