Hejaregatan 14

Västra Mark , Växjö
Spara Dela
Spara
Dela
Yta

7 500 - 11 000 m²

Hyra

Tillträde

Beskrivning

  • Lager & logistik
  • Kontor

Juveleraren 14 - utvecklingsbar tomt för verksamheter och kontor jämte Arenastaden i Växjö

Juveleraren 14 ligger på Västra Mark i Växjö, ca 2 km väster om centrumkärnan, längs med Hejaregatan som är en av stadsdelens större genomfartsgator. Söder om Hejaregatan ligger Arenastaden som är ett stort sammanhängande idrottsområde med sportanläggningar så som Vida Arena (Växjö Lakers), Visma Arena (Östers IF och Växjö DFF), Tipshallen och Fortnox Arena (Växjö Vipers). Direkt väster om fastigheten ligger köpcentrumet Grand Samarkand och ICA Maxi.

GBJ Bygg önskar genomföra ett utvecklingsprojekt tillsammans med lämplig hyresgäst som vill etablera sig på platsen. Projektet genomförs av GBJ Byggs entreprenadverksamhet för långsiktigt ägande och förvaltning.

Västra Mark har de senaste åren, genom byggandet av Arenastaden, genomgått en omvandling från tillverkningsindustri till en mer blandad stadsbebyggelse. Utvecklingen förväntas att fortsätta.

Fastigheten är den sista obebyggda och jungfruliga marken i stadsdelen Västra Mark. Den är kuperad samt bevuxen med tallskog. Den östra delen har en relativt stark sluttning med en höjdskillnad på ca på ca 2-3 meter till angränsande fastighet.  I övrigt är marken relativt plan.

Övrig information

Övrigt:

Detaljplan: Den befintliga detaljplanen antogs år 1970 och möjliggör handels och industriändamål till en höjd om 12 meter men utan begränsning av exploateringsgraden. Utfart mot Hejaregatan kan lösas genom servitut över fastigheten Juveleraren 6 som är angränsade fastighet västerut. Teknisk infrastruktur: Ledningar för vatten, avlopp och fjärrvärme finns längs med Hejaregatan.

Ytor

Typ av yta Minsta yta Maximal yta Kr/m2/år
Lager & logistik 7 500 11 000

Ytbeskrivning

Marken är planlagd för verksamheter med en maxhöjd om 12 m så antal m2 beror på antalet våningar.

Dokument

Hejaregatan 14