Järnvägsgatan 55

Centrum , Helsingborg
Planskiss Spara Dela
Spara
Dela
Yta

310 m²

Pris

Diskuteras

Tillträde

Diskuteras

Beskrivning

  • Kontor

Trevligt kontor på bra läge med utsikt mot Helsingör. Kontoret erbjuder en trevlig planlösning med egen hiss. P-platser finns i garaget. Välkommen!

Kontorshuset Metropol/Scala ägs av Executive Property Europe AB.

Kontorshuset Metropol/Scala uppfyller kraven för svenska Miljöbyggnad samt EU:s Green Building, och erbjuder ett behagligt inomhusklimat året om.

Miljöbyggnad är ett svenskt system för att certifiera byggnader inom energi, inneklimat och material. Det är utvecklat av forskare och företag i bygg- och fastighetsbranschen för att värna om människors hälsa och vår miljö.

Nivå Silver är den näst högsta nivån, där fastigheter granskas på cirka 15 punkter. Varje punkt innehåller ett antal miljöaspekter, som visas i mätbara indikatorer. Dessa betygssätts och sammanfattas i en klassningsnivå.

GreenBuilding syftar till att effektivisera energianvändningen i lokaler. För att bli godkänd ska en byggnad ha ett energibehov som är minst 25 % lägre än landets gällande energikrav. Det krävs också att företaget har ett energiledningssystem för byggnaden där det framgår hur drift och uppföljning av energibehov ska skötas. Den lägre energianvändningen för en GreenBuliding ger upphov till mindre koldioxidutsläpp och minskad klimatpåverkan

Ytor

  • Total yta:

    310 m2

Ytbeskrivning

Mycket trevlig planlösning där ett större öppet kontorslandskap blandas med kontors-, samtals- och konferensrum med en större samlingsyta vid pentryt samt med fantastisk utsikt mot Helsingör.

Bekvämligheter

Besöksparkering
Cykelrum
Elbilsplatser
Fiberanslutning
Garage (kall)
Garage (varm)
Kök/pentry
Konferens
Kundparkering
Mötesrum
Parkering
Serverrum
Skyltläge
WC
RWC

Ekonomi

Kontraktlängd:

Förhandlingsbart

Kontrakttyp:

Förstahandskontrakt

Tillträde:

Diskuteras

Prisinformation:

Hyreskontrakt

Hyresinformation:

Diskuteras

Utförande

Fastighetsbeteckning:

Kv Scala

Byggår:

2017

Våningsplan:

2 av 9

Planlösning:

Mycket trevlig planlösning där ett större öppet kontorslandskap blandas med kontors-, samtals- och konferensrum med en större samlingsyta vid pentryt samt med fantastisk utsikt mot Helsingör.

Energiklass:

Miljöbyggnad Silver och EU´s Green Building

Teknisk information

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Lokalen kan nås via:

Ingång ifrån Järnvägsgatan

Ventilation:

FTX

Hiss:

Ja

Miljöcertifiering:

GreenBuilding

GreenBuilding var ett initiativ från EU mellan 2004-2014 för att snabba på energieffektiviseringen inom bygg-och fastighetssektorn. Den här certifieringen riktar sig till fastighetsägare och förvaltare som vill effektivisera energianvändningen i sina lokaler och bostäder. Kravet är att byggnaden använder 25 procent mindre energi än tidigare eller jämfört med nybyggnadskraven i BBR. Idag ansvarar Sweden Green Council för GreenBuilding i Sverige.

Miljöcertifiering:

Miljöbyggnad

Certifieringen Miljöbyggnad är ett av de vanligaste certifieringssystemen för byggnader i Sverige. För att en byggnad ska hålla för en certifiering ställs krav på inomhusmiljön, energieffektiviseringskriterier och vilka material som använts. Byggnaden bedöms av en oberoende specialist. En Miljöbyggnadscertifiering är giltig i 10 år eller tills dess att en större ombyggnation görs. Byggnaden kan få brons, silver eller guld i betyg.

Källa

Omgivning

Omgivning/natur:

Magisk utsikt ifrån kontoret mot Helsingör...

Företag i närheten:

Svea Vaccin, Senab Interiör, Helsingborgs Tingsrätt, Radisson Blu Hotell m fl

Parkeringsmöjligheter/garage:

Eget parkeringsgarage finns i fastigheten med lediga p-platser som är reserverade för denna kontorslokalen och då både vanliga som elbilsplatser.

Närservice:

Restauranger och köpcentrum i direkt närhet till fastigheten finns inom 3 min promenad

Skyltläge:

Möjlighet till placering av fastighetsskylt finns

Kommunikationer

Busshållplats precis utanför samt 15 min parkering med plats för 4 bilar
Järnvägsgatan 55