Jordbrovägen 15

Skeppsbron , Jönköping
Planskiss Spara Dela
Spara
Dela
Yta

300 - 8 600 m²

Hyra

Tillträde

2026-02-01

Beskrivning

  • Butik
  • Kontor
  • Kontorshotell & coworking
  • Restaurang & café

STACKEN. Vi ställer höga krav för vår morgondag. Kontor för företag som satsar på en hållbar framtid.

Flytta in i Stacken - en ny byggnad där historien möter framtid och skapar tillväxt. Den synliga trästommen för tankarna till tiden som varit, men också all tid vi har framför oss.

Med stolthet och mod har vi på Skanska ambitionen att skapa Jönköpings mest hållbara kontorsbyggnad. Vi vill inspirera till förändring och utmana till handling. I stort och smått kommer hållbarhetsambitionen att synas. Byggnaden kommer att certifieras enligt BREEAM Outstanding och NollCO2 som tillsammans med trästommen skapar ett spetsprojekt inom hållbart byggande. Här har framtidens företag möjlighet att lägga sin hållbarhetsgrund. 

Klimatkrisen är en av mänsklighetens stora utmaningar och vi har ett stort ansvar för kommande generationer att bidra med lösningar och att minska klimatpåverkan. Skanska vill agera kraftfullt i klimatomställningen och har därför antagit målet om klimatneutralitet 2045 i hela värdekedjan, det är en viktig del av vårt löfte om att bygga ett bättre samhälle. Och vi vill göra det tillsammans med våra kunder och andra intressenter.

Vi ställer med andra ord höga krav på oss själva. Vi satsar för en hållbar framtid i Jönköping.

I Skeppsbron i Jönköping byggs nu helt ny innerstad med höga hållbarhetsambitioner. Gröna stråk från södra Munksjöns strand skapar trivsamma miljöer och attraktiva kvarter.

Med bästa skyltläge mot Jordbrorondellen som blir nya porten till Jönköping uppför vi detta kontorshus i 10-7 våningar. Längs kommande Kämpeavenyn nås kontorshuset i en gemensam entréhall där spännande samarbeten och framtidens affärer sker genom nya möten. En reception med gokaffe och en riktigt bra restaurang skapar trivsel, liv och rörelse.

I kontorslokalerna bidrar den hälsofrämjande arbetsmiljön till hyresgästernas tillväxt och en hållbar livsstil för människorna som verkar i huset. Flexibla ytor som enkelt anpassas när verksamhetens behov förändras är även det ett miljövänligt val. Därtill kommer co-working finnas i huset som erbjuder kontor, rum och ytor för ytterligare flexibilitet.

Välkomna att höra av er!

Ytor

Typ av yta Minsta yta Maximal yta Kr/m2/år
Kontor 300 8 600

Ytbeskrivning

Entrévåning: Lobby med reception. Restaurang. Butikslokaler. Våning 2: Co-working. Våning 3, 4, 5, 6 & 7: Varje våningsplan består av ca 1500 kvm ljusa flexibla kontorslokaler som är indelningsbara i mindre kontorsytor utifrån era behov. Synlig träkonstruktion och dagsljusinsläpp från flera håll ger hälsofrämjande arbetsmiljö. Direktaccess till parkeringshus från våning 4. Våning 8, 9 & 10: Varje våningsplan består av ca 500 kvm kontor med fantastisk utsikt. Utgång till husets gemensamma takterass från våning 8.

Bekvämligheter

Besöksparkering
Cykelrum
Dusch
Elbilsplatser
Fiberanslutning
Garage (kall)
Kök/pentry
Konferens
Kundparkering
Lastkaj
Lastport
Mötesrum
Omklädningsrum
Parkering
Reception
Restaurang
Serverrum
Skyltläge
Telefonbås
Terrass
WC
RWC

Ekonomi

Kontrakttyp:

Förstahandskontrakt

Tillträde:

2026-02-01.

Utförande

Fastighetsbeteckning:

Övertaget 3

Byggår:

2026

Planlösning:

Helt nybyggt kontor med flexibla och ljusa kontorsytor som anpassas efter era behov.

Energiklass:

B

Teknisk information

Hiss:

Ja

Miljöcertifiering:

BREEAM

Den här certifieringen är världens mest använda. Breeam används för befintliga och nybyggda kommersiella byggnader. 2013 kom en svensk version som utgår från svensk lagstiftning, svenska metoder och arbetssätt. Breeam är en heltäckande certifiering med många indikatorer. Här görs bedömningar inom projektledning, energianvändning, inomhusklimat, vattenhushållning, avfallshantering, markanvändning, påverkan på närmiljön, byggmaterial och föroreningar samt byggnadens läge i förhållande till allmänna kommunikationsmedel.

Källa

Omgivning

Omgivning/natur:

Vackra omgivningar med utsikt från kontoren över de skogsklädda höjderna söder-, öster och västerut. Ta med picknicklunch till Munksjöns vattenspegel eller ta en löptur för att ge din arbetsdag en extra hälsoboost.

Företag i närheten:

Jordbruksverket, Skogsstyrelsen, Skanska.

Parkeringsmöjligheter/garage:

Parkeringsshus Övertaget i intilliggande byggnad med direktaccess in i kontorsbyggnadens entréhall.

Närservice:

Lidl och Friskis & Svettis finns i intilliggande byggnad. Populära Restaurang Vesterbrunn ligger ett kvarter norrut.

Skyltläge:

Utmärkt skyltläge mot Jordbrorondellen som blir nya porten till Jönköping.

Kommunikationer

Busshållplats Kämpevägen 1 minuts gångväg bort med många avgångar och trafikerade linjer. Bra cykelförbindelser bäddar för hållbara val.
Jordbrovägen 15