Lievägen 7

Grubbe , Umeå
Planskiss Spara Dela
Spara
Dela
Yta

298 m²

Pris

5 995 000 kr

Tillträde

Beskrivning

  • Bostad
Välskött hyreshus byggt 1959 med bra läge på Grubbe. Hyreshuset inrymmer idag 4 lägenheter med en total yta på ca 268 kvm samt ett varmbonat dubbelgarage. Rymlig källare med betongvalv. Stammar och vvs är från 1989. Huset är ommålat 2020. Totala hyresintäkter på ca 340.000:-/år.

Ytor

Typ av yta Antal Area m2
Bostad 4 268
Garageplatser 2 30
Tomtarea 839

Ekonomi

Driftskostnad:

87 360 kr/år

Pris:

5 995 000 kr

Prisinformation:

/ Bud

Hyresintäkter:

339 984 kr/år

Utförande

Fastighetsbeteckning:

Åsnan 16

Teknisk information

Byggnad: 1

Byggår: 1959

Omgivning

Omgivning/natur:

Välkommen till Grubbe - en samling anrika kvarter där människor har bott länge. Förr var Grubbe en by i Umeå landsförsamling, men numera är de gamla kvarteren en naturlig del av Umeå stad. Här blandas gamla stall med moderna radhus under storväxta trädkronor. Extra gott mår du nere vid älven eller längs de fina promenadstråken utmed älven och Tvärån. På Grubbe bor du stadsnära, men ändå lantligt. Området angränsar till Grisbacka i öster, Västerhiske och Umedalen i väster och kantas av Umeälven i söder. Dessa områden, som förr var byar, ligger så tätt att det under historien och fortfarande är svårt att dra någon skarp gräns dem emellan. Här ligger villaområden och hyreshus bredvid vidsträckta åkrar och gamla gårdar, och närheten till älven och skogsområden gör att den norrländska naturen aldrig är mer än ett stenkast bort. På Grubbe hittar du dessutom ett bra urval av skolor och förskolor. I området finns gott om plats för motionsaktiviteter och naturliv. Närheten till Umeälven gör att du har nära till bad eller fiske, och på grusvägarna och stigarna som leder kors och tvärs bland gamla gårdar och åkermarker kan du njuta av promenader och löprundor. På Grubbe finns möjligheter till aktiviteter för hela familjen. Förutom allt vad naturen har att erbjuda finns här också bland annat en tennisbana, en pulkabacke (Linusbacken), skateboardpark och en fotbollsplan med konstgräs. På åkrarna ovanför strandpromenaden dras det vintertid upp skidspår. Någon kilometer bort ligger Iksu spa där du kan gymma, gå på gruppträning, boka spa-behandlingar och njuta av solterapirummet under årets mörka månader. Här finns även restaurangen Bistro Le Garage.

Närservice:

Backenvägen, som sträcker sig genom hela Grubbe, är kantad av små livsmedelsbutiker, bagerier och blomsteraffärer. Här hittar du även en och annan pizzeria och hamburgerrestaurang. I de angränsande områdena finns dessutom populära Ica Kvantum Kronoparken, stormarknader och byggvaruhus. Tre kilometer österut hittar du Umeå centrum med fullskaligt utbud av butiker, restauranger, pubar och kulturliv. Skolor och barnomsorg På Grubbe finns Grubbeskolan (7-9) och Grisbacka skola (F-6). Folkbiblioteket finns i Grubbeskolan och erbjuder aktiviteter för både barn och vuxna. I området finns det även gott om förskolor. På Backen finns Backenskolan (F-6)

Kommunikationer

Gång- och cykelavstånd till centrala Umeå. Goda bussförbindelser till och från centrala Umeå, Umeå universitet och Norrlands universitetssjukhus. Direktbuss till universitetet och Norrlands universitetssjukhus från tidig morgon fram till midnatt.
Lievägen 7