Kristianstadsvägen 16

Centrum , Laholm
Planskiss Spara Dela
Spara
Dela
Yta

223 m²

Pris

2 495 000

Tillträde

Beskrivning

  • Bostad

Centrumnära hyresfastighet i Laholm med 4 st lgh. På visningen kommer vi ha möjlighet att visa 2-3 st lägenheter!

Ny finns den ypperliga möjligheten att förvärva denna centrumnära hyresfastighet i Laholm som omfattar fyra stycken lägenheter. På entréplan finner vi den första lägenheten (Lgh 1001) som är på 78 kvadratmeter med tre rum och kök. Entréplanet erbjuder ytterligare en lägenhet (Lgh 1002) som är på 42 kvadratmeter med två rum och kök. På ovanvåningen finner vi två lägenheter där den första lägenheten (Lgh 1101) är på 52 kvadratmeter med två rum och kök och den andra lägenheten (Lgh 1102) är på 51 kvadratmeter med två rum och kök. På tomten ligger dessutom en ekonomibyggnad med två stycken garageplatser samt tillhörande förråd och mindre verkstadsdel. Varmt välkommen på visning!

Övrig information

Övrigt:

LAHOLM Laholm är Hallands äldsta och minsta stad med rötter från medeltiden. Laholm är välkänt för sitt utmärkta laxfiske i ån Lagan som rinner förbi samhället samt sina många konstverk. Innerstaden andas typisk småstadsidyll med sin medeltida stadsdel Gamleby. I Gamleby finns den oregelbundna stadsplaneringen kvar från medeltiden, med gamla kullerstensgator. De låga husen är byggda i tegel och korsvirke som är typiskt för södra Halland. Laholm är en småstadsoas som bokstavligen blommar upp på sommarhalvåret. Hit kommer människor från när och fjärran för att njuta av den härliga miljön som Laholm erbjuder. Laholm är en jordbrukskommun med flera sysselsatta jordbrukare jämfört med riksgenomsnittet. Industrin präglas av småföretag där ett par av de största har cirka 100 anställda. Laholm är känd som en Tryckarstad med flertalet tryckerier i spetsen som Trydells och Ruter Media Group, bland andra. Laholm har även flera andra företag som Diab, Brickpack med flera. Service I Laholm är det nära till all tänkbar service, så som banker, apotek, livsmedelsaffärer, radio-, teve- och fotohandlare, kläd- och skobutik, bokhandel, frisörer, ur- och guldsmed och torghandel. Det finns Stadshotell, restauranger, pubar, café och bagerier. Dessutom finns flera kulturella begivenheter som exempelvis biograf, teater, bibliotek och kulturskola. Allt finns samlat centralt och nära till hands kring de båda torgen. Dessutom finns det vårdcentraler, läkarmottagning, folktandvård och en familjecentral för barn- och mödravård.

Ytor

Typ av yta Antal Area m2
Bostad 4 223
Tomtarea 974

Ekonomi

Driftskostnad:

86 000 /år

Pris:

2 495 000

Prisinformation:

Utgångspris

Hyresintäkter:

202 260 /år

Utförande

Fastighetsbeteckning:

Lien 5

Teknisk information

Byggnad: Huvudbyggnad

Byggnadstyp: 1 ½ plan med källare

Byggår: 1879

Beskrivning: Bostadsfastighet som innehåller fyra stycken lägenheter. Lgh 1001, entréplan 78 kvm 3 rum o kök, varmhyra 5 805 kr per månad. Planlösning Entré med hall med upphängningsmöjlighet för ytterplagg, klinker på golv. Kök med grå plastmatta på golvet, ljusa köksluckor och spis, fläkt, kyl, frys samt diskho. Badrum med plastmatta på golv, utrustat med dusch, handfat med kommod samt WC. Sovrum med en garderob och plastmatta på golv. Vardagsrum med god plats för både soffgrupp och matgrupp, parkett på golv. Inglasat uterum som tillhör denna lägenhet med ingång ifrån trädgården. Lgh 1002, entréplan 42 kvm 2 rum o kök, varmhyra 3 752 kr per månad. Planlösning Entré med hall med upphängningsmöjlighet för ytterplagg, klinker på golv. Kök med laminatgolv på golvet, vita köksluckor och kombinerad kyl/frys, spis, fläkt och diskho. Sovrum med parkett och plats för enkelsäng. Vardagsrum med parkettgolv. Toalett med plastmatta på golv, utrustat med WC och handfat. Lgh 1101, ovanvåning 52 kvm 2 rum o kök, varmhyra 3 870 kr per månad. Planlösning Kök med plastmatta på golvet, ljusa köksluckor och kombinerad kyl/frys, diskho med två hoar, spis och fläkt. Sovrum med två garderober och plastmatta på golvet. Vardagsrum med parkettgolv och plats för soffgrupp. Lgh 1102, ovanvåning 51 kvm 2 rum o kök, varmhyra 3 428 kr per månad. Planlösning. Kök med plastmatta på golvet, ljusa köksluckor och kombinerad kyl/frys, diskho med två hoar, spis och fläkt. Sovrum med två garderober och plastmatta på golvet. Vardagsrum med parkettgolv och plats för soffgrupp. Övrigt ovanvåning På ovanvåningen finns det dessutom två toaletter för de två lägenheterna på ovanvåningen att nyttja. De båda toaletterna är utrustade med WC och handfat. Källarplanet Direkt nedanför källartrappan finns ett utrymme med klinker på golv, utrustat med tvättmaskin. Duschrum som är helkaklat, utrustat med dusch och tvättho. Två förrådsutrymmen med separata förråd för hyresgästerna, golvet pryds av klinker och väggarna är av målad betong. Torkrum med klinker på golv och målade betongväggar. OBS! Notera att fastigheten och lägenheterna är i äldre utförande.

Grund: Källare och torpargrund

Stomme: Trä

Fasad: Puts

Tak: Plåttak och tegelpannor

Fönstertyp: 2-glas

Ventilation: Självdrag

Vatten/avlopp: Kommunalt vatten och avlopp

Uppvärmning: Vattenburet system via gaspanna

Byggnad: Ekonomibyggnad

Byggnadstyp: 1 ½ plan

Byggår: 0

Beskrivning: Innehåller två stycken garageplatser samt tillhörande förråd och mindre verkstadsdel.

Fasad: Trä

Tak: Plåttak

Kristianstadsvägen 16