Ängholmen 5

Göteborg , Västra Frölunda
Planskiss Spara Dela
Spara
Dela
Yta

11 m²

Pris

1 950 000 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Beskrivning

  • Övrigt

Nu erbjuds den unika möjligheten att förvärva ett sjöbodsarrende på idylliska och exklusiva Ängholmen utanför Långedrag!

Sjöboden om 11 kvm med kvalitativa materialval och omsorg om detaljerna.

Sjöboden är byggd i modern arkitektur med fasadbeklädnad av stående lockpanel laserad i järnvitriol och kännetecknas av proper marin interiör i kvalitativa material. Kontrasten mellan arkitekturens rena linjer och dess karga omgivning förstärker skönheten hos dem båda. Med välplanerade siktlinjer möts ni av fri sikt över Göteborgs södra skärgård där panoramafönstret låter er betrakta skådespelet som utspelar sig över skymmande himmel och hav. Vid extra vackra dagar öppnar ni upp den stora glasdörren och låter gränserna mellan inne och ute suddas ut.

Utanför sjöboden finns plats för bekväma utemöbler där ni njuter av varma solstrålar. På lediga dagar tar ni båten på en tur och lägger till vid en enskild ö och njuter av en sommarutflykt i solen. Perfekt även för den som gillar vattensport (kitesurfing, jollesegling mm) eller den som bor på öarna och pendlar in till stan.  
I närhet av Ängholmen finner ni GKSS Långedrag samt två mycket populära och omtyckta restauranger, Seglarkrogen och Långedrags värdshus för de som vill avsluta dagen med en havsnära bankett i toppklass. 

I arrendet ingår även fri parkering samt möjlighet till båtplats. På området finner ni nya servicehus med flera toaletter och duschar. Även bastuflotte finns att tillgå. Sjöboden är inte avsedd för boende. Även juridisk person godkänns som köpare. 

Välkomna!

För att nå Ängholmen finns goda kommunikationer från stan med bil, cykel eller spårvagn. Vagnen från centrala Göteborg till spårvagnshållplatsen Göteborg Roddförening går på ca 30 min och därefter endast en kort promenad till Ängholmen. Området erbjuder praktfulla promenadstråk längs havet. På promenadavstånd har ni också tillgång till skärgårdsbåtarna för smidig resa ut i skärgården.

Övrig information

Övrigt:

Löptid arrende: 2072-07-31. Parkering ingår. Avgift 2 500 kr/år avser el och städning av servicehus. Kostnad för båtplats tillkommer. Sjöboden är inte avsedd för boende. Även juridisk person godkänns som köpare.

Ytor

Typ av yta Antal Area m2
Varmlager 11

Bekvämligheter

Dusch
Parkering
Terrass
WC

Ekonomi

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Driftskostnad:

7 200 kr/år

Pris:

1 950 000 kr

Prisinformation:

Parkering ingår. Kostnad för båtplats tillkommer.

Utförande

Planlösning:

Sjöboden om 11 kvm med kvalitativa materialval och omsorg om detaljerna. Sjöboden är byggd i modern arkitektur med fasadbeklädnad av stående lockpanel laserad i järnvitriol och kännetecknas av proper marin interiör i kvalitativa material.

Teknisk information

Byggår: 2023

Grund: Betongplatta

Fasad: Stående träpanel behandlad med järnvitriol

Tak: Papptak

Omgivning

Omgivning/natur:

Långedrag - seglarmecka med citypuls Vattnen utanför Långedrag har varit skådeplatsen för otaliga regattor och seglingen sätter onekligen sin prägel på området utan att långt ifrån alla här över huvud taget är seglare. Man behöver inte behärska tackel och tåg för att trivas med den anslående havsutsikten, de branta bergen och de kuperade gatorna med charmfull småstadskänsla invid Käringbergets fötter. Långedrag äger den perfekta kombinationen av skärgårdens kärvhet och det bekväma stadslivets lockande puls - att ha badbryggan bakom knuten är bara en extra bonus. Långedrag domineras av båtlivet med stor småbåtshamn och hela två segelklubbar. Den som hellre spelar fotboll hittar fina gräsplaner längst in vid Hinsholmskilen och området är som gjort för långpromenader. Kvällspromenad ut mot Saltholmen eller upp mot Käringberget?

Närservice:

Närheten till staden betyder ett smörgåsbord av kulturella evenemang inom räckhåll och Frölunda Torg med Kulturhus, har ett brett utbud av aktiviteter. Handla mat på Coop, Hemköp och Willys Hemma och havets läckerheter hos Fiskvagnen Påvelund och Kärringbergets Fisk. Eller en fika på Lasse-Majas Bageri och Café. Ät vällagat med fin utsikt på Seglarkrogen eller Långedrags Värdshus på Talattagatan och kanske en after work på Henkes Bar och Kök på Långedragsvägen.

Vägbeskrivning:

För att nå Ängholmen finns goda kommunikationer från stan med bil, cykel eller spårvagn. Vagnen från centrala Göteborg till spårvagnshållplatsen Göteborg Roddförening går på ca 30 min och därefter endast en kort promenad till Ängholmen.

Kommunikationer

Från Saltholmen går bussar och spårvagnar till centrala Göteborg och lätt kommer du till Frölunda Torg med endast ett byte.
Ängholmen 5