Trädgårdsgatan 18

Centrum , Tidaholm
Spara Dela
Spara
Dela
Yta

345 m²

Pris

4 350 000 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Beskrivning

  • Butik
  • Industri & verkstad
  • Övrigt

Nu finns chansen att förvärva denna fastighet med befintlig bensinstation och
tillhörande butik med stabil hyresgäst och ett ypperligt läge mitt i Tidaholms centrum.
Cirkle K Sverige AB hyr idag fastigheten på ett femårsavtal som löper till 2028-08-31
med goda hyresintäkter på 425.000 kr/år exkl. moms. Välkommen att kontakta oss för
mer information! 

Övrig information

Övrigt:

Interiör: Kontorsrum med klinkergolv. Kund-wc med kakel/kliner, wc-stol och tvättställ. Den tidigare verkstadslokalen utgör idag butikslager. Billyft och smörjgrop finns kvar, två portar som är ca 3,7 m höga samt att det finns ett tvättställ. Tvätthall med automattvätt. Innanför tvätthallen finns ett kemikalierum (Circle K ansvarar för detta). Ytterligare ett lagerutrymme finns, med en port som är ca 3,7 m hög. Härifrån finns en vanlig dörr så du kommer ut på utsidan av lokalen. Samtliga portar är besiktigade fram till oktober (görs en gång per år). Butiksdelen är ca 80 m² och har klinkergolv. Kylrum, frysar samt FTX-aggregat. Bakom butiksdelen finns förvaring, ett kontor med ac, dusch/wc med våtrumsmatta, omklädningsrum/fikarum med pentry och klinkergolv. Städskrubb med tvättho finns. Pannrummet nås utifrån. Här står oljepannan (De Dietrich) samt en varmvattenberedare (används ej idag utan det står en liten varmvattenberedare på personaltoaletten). Hyresintäkter Befintligt hyresavtal med hyresgäst Circle K Sverige AB löper från 2023-09-01 till 2028- 08-31. Uppsägning av kontraktet ska ske senast 12 månader före hyrestidens utgång, i annat fall förlängs avtalet med tre år åt gången. Hyresnivå: 425 000 kr/år exklusive moms med indexklausul. Hyresgästen bekostar själv el, va, värme, varmvatten och kyla. Noggrann förteckning finns över ansvarsfördelningen mellan hyresvärd och hyresgäst som bilaga till hyreskontraktet.

Ytor

Typ av yta Antal Area m2
Industri 345
Tomtarea 2 111

Ytbeskrivning

Kontorsrum med klinkergolv. Kund-wc med kakel/kliner, wc-stol och tvättställ. Den tidigare verkstadslokalen utgör idag butikslager. Billyft och smörjgrop finns kvar, två portar som är ca 3,7 m höga samt att det finns ett tvättställ. Tvätthall med automattvätt. Innanför tvätthallen finns ett kemikalierum (Circle K ansvarar för detta). Ytterligare ett lagerutrymme finns, med en port som är ca 3,7 m hög. Härifrån finns en vanlig dörr så du kommer ut på utsidan av lokalen. Samtliga portar är besiktigade fram till oktober (görs en gång per år). Butiksdelen är ca 80 m² och har klinkergolv. Kylrum, frysar samt FTX-aggregat. Bakom butiksdelen finns förvaring, ett kontor med ac, dusch/wc med våtrumsmatta, omklädningsrum/fikarum med pentry och klinkergolv. Städskrubb med tvättho finns. Pannrummet nås utifrån. Här står oljepannan (De Dietrich) samt en varmvattenberedare (används ej idag utan det står en liten varmvattenberedare på personaltoaletten).

Bekvämligheter

Besöksparkering
Biltvätt
Dusch
Kök/pentry
Kundparkering
Omklädningsrum
Parkering
Skyltfönster
Verkstad
WC

Ekonomi

Taxeringsvärde:

839 000 kr

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Pris:

4 350 000 kr

Prisinformation:

Utgångspris. Pantsättning: Det finns 1 st pantbrev uttagna om sammanlagt 3 850 000 kr.

Hyresintäkter:

425 000 kr/år

Utförande

Fastighetsbeteckning:

Alfhem 1

Teknisk information

Byggår: 1966 till/ombyggt 1997

Grund: Betongplatta

Stomme: Trä

Fasad: Tegel

Tak: Papp (nuvarande ägare byter tak samt plåtarbete under hösten 2023)

Fönstertyp: Isolerglasfönster

Ventilation: Mekanisk

Vatten/avlopp: Kommunalt

Uppvärmning: Oljepanna till aerotemper i verkstad och tvätthall. Radiatorer i personalutrymmen. Oljetank om 6 kbm i marken utanför (besiktigad hösten -20).

Omgivning

Omgivning/natur:

Tidaholm är en liten stad med stort hjärta. En charmig småstad med närhet till det mesta. Genom staden rinner ån Tidan som binder samman stad och natur till en vacker omgivning. I centrum finns flera butiker och en gång i veckan en levande torghandel. Här finns även Turbinhusön med en väl bevarad kulturmiljö. Staden erbjuder ett varierat kulturelltutbud med exempelvis eget bibliotek och museum. Biografen Saga erbjuder både möjlighet till film, teater, konserter, dans och föreläsningar. För den som vill aktivera sig med idrott eller friluftsliv finns många möjligheter både som åskådare och utövare. I Tidaholm finns idrottsanläggningar, bowlinghall, simhall, tennisbanor, vandringsleder, cykelleder, ridled, kanotled, slalombacke, motorstadion och mycket mer. Närhet till Hökensås, som är ett paradis för fiskaren, naturälskaren och familjen. Omgivet av fantastisk natur ligger Hellidens slott där det idag bedrivs vandrarhem, konferensverksamhet och folkhögskola.

Trädgårdsgatan 18