Katrineberg Backen 5

Deje , Deje
Spara Dela
Spara
Dela
Yta

1 050 m²

Pris

3 295 000 kr

Tillträde

Beskrivning

  • Bostad
  • Kontor
  • Industri & verkstad
Låt oss presentera Katrineberg Backen 5. Välkommen till denna lantligt belägna och trevliga fastighet med oändliga möjligheter. Den här fastigheten kan tjäna många olika syften tack vare sin mycket stora potential, t.ex. vårdboende, vandrarhem eller liknande. Fastigheten har en markareal om 7980 kvm och här finns idag två byggnader, en huvudbyggnad om ca 900kvm samt en småhusbyggnad om ca 150 kvm. Huvudbyggnaden har genomgått stora renoveringar senaste åren med bl.a. nya 3-glasfönster, totalrenoverat entréplan samt in-justerat uppvärmningssystem via jordvärme. Småhusbyggnaden är även den i gott skick och värms upp med bergvärme. I dagsläget finns ett korttids-hyreskontrakt som löper ut hösten -23. Omgivningen här utgörs i första hand av en lantlig miljö med åker och skogsmark samt Katrinebergstjärnen i närheten. Allmänna kommunikationer finns i form av länstrafik och buss samt riksväg 62 ca 2 km bort. Kommersiell service finns främst i Deje tätort. Välkommen att kontakta ansvarig mäklare för ytterligare information eller visning.

Ytor

Typ av yta Antal Area m2
Bostad 15 1 050
Tomtarea 7 980

Ekonomi

Driftskostnad:

49 119 kr/år

Pris:

3 295 000 kr

Prisinformation:

eller högstbjudande.

Utförande

Fastighetsbeteckning:

Katrineberg 1:6

Teknisk information

Byggnad: Huvudbyggnad

Byggnadstyp: 2 plan med källare

Byggår: 1947

TV: Fiber finns indraget

Beskrivning: Huvudbyggnaden består idag av 22 rum av olika storlekar fördelat på 2 våningsplan. Plan 1 har genomgående renoverats senaste året och håller god standard med genomgående vinylgolv i ljus färg, tapetserade väggar i en ljusblå/vit randig ton samt helkaklade badrum invid de flesta sovrummen (se planritning). På varje våning finns även en gemensam duschavdelning med plastmatta på golv och vägg. På varje våning finns också 5 st wc och på entréplanet finns en tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare. Ett dagrum med öppen spis (ej godkända att elda i) finns också på varje plan och kombinerat med dagrummen finns det beredningskök. I källardelen finns bl.a. två stora tvättstugor, förvaringsutrymmen, personalutrymmen med duschrum, flera wc-utrymmen och en restaurangdel med diskrum och 3 kylrum. Verkstadsutrustning och varuintag. Godkänt brandlarm i byggnaden. Bergvärmen på småhusbyggnaden har 5 borrhål och jordvärmen 3 km slang. Oljepanna kan användas som stödvärme. Byggnaden har från början varit ett vårdboende och sedan brukats som asylboende. Nu är fastigheten uthyrd med ett korttidskontrakt som löper ut aug/sept 2023. Idag går all el på en elmätare för båda byggnaderna.

Grund: Källare

Stomme: Betong

Bjälklag: Betong

Fasad: Puts

Tak: Tegelpannor

Fönstertyp: 3-glas 2022/2023

Ventilation: Mekanisk frånluft på entréplanet.

Vatten/avlopp: Kommunalt vatten och avlopp

Uppvärmning: Jordvärme

Hiss: Ja. Hiss finns men fungerar ej.

Byggnad: Småhusbyggnad

Byggnadstyp: 2 plan med källare

Byggår: 0

Beskrivning: På fastighetens finns också en bostadsbyggnad/småhusbyggnad om två våningar och delvis källare som idag är inredd med tre duschutrymmen i fräscht skick med våtrumsmatta och våtrumstapet samt en separat wc och en tvättstuga som inrymmer tvättmaskin och torktumlare. Ett gemensamt kök med plastmatta på golvet och vita köksluckor och fem st sovrum i god storlek Byggnaden är renoverad invändigt samt ny fasad och nytt tak nyligen. (Altanen på framsidan är byggd av hyresgäst och kommer tas bort).

Grund: Källare

Stomme: Trä

Bjälklag: Trä

Fasad: Träpanel

Uppvärmning: Bergvärme

Katrineberg Backen 5