Svabesholmsvägen 49

Stenshuvud , Kivik
Planskiss Spara Dela
Spara
Dela
Yta

1 100 m²

Pris

17 900 000 kr

Tillträde

Beskrivning

  • Övrigt

Välkommen till Österlen och Blåsingsborgs Gårdshotell! Denna klassiska skånegård, som med varsam hand omvandlats till en sann idyll.

Välkommen till Österlen och Blåsingsborgs Gårdshotell och dess ståtliga mangårdsbyggnad. Denna klassiska skånegård, som med varsam hand omvandlats till en sann idyll, ligger mitt i det böljande landskapet alldeles vid Stenshuvuds nationalpark. Här bedrivs idag en mycket väl fungerande, inarbetad och lönsam verksamhet! Fastigheten rymmer en magnifik mangårdsbyggnad, en u-formad gårdsbyggnad, ett separat gårdshus, carport, separat pizzahus och två isolerade förrådsbyggnader. Allt i perfekt symbios mellan det privata boendet och hotell-verksamheten. I den generöst tilltagna mangårdsbyggnaden finner vi ståtliga rum, kakelugnar, vinkällare och fina materialval. Hit hör även en privat trädgård i rakt västerläge med orangeri och pool, omgärdad av höga häckar. I hotellbyggnaderna finns 20 personligt inredda rum med totalt 48 sängplatser och passande konferenslokaler. Därtill restaurang, matsal och personalutrymmen, samt förråd. Byggnaderna har över åren kontinuerligt förbättrats och är i mycket gott skick. Det lugna och fria läget är perfekt, både för boende och verksamhet! I öster finner vi 400 hektar nationalpark med helt underbar natur och härliga bad. I norr ligger Kivik med restauranger och service. I väster tornar Södra Mellby kyrka upp sig medan vi söderöver når Simrishamn. I priset ingår både fastighet och aktiebolag, samt maskinell utrustning/rörelseinventarier. Kontakta ansvarig fastighetsmäklare för detaljerad information.

Övrig information

Övrigt:

Verksamhetslokalerna uppfyller idag de krav och regelverk som krävs för den verksamhet som säljarna har bedrivet, dvs. restaurang och gårdshotell. OVK (obligatorisk ventilationskontroll) genomförd 2019-10-31, utan anmärkning. Någon formell mätning av byggnadernas areor är inte gjord och som köpare uppmanas du, i det fall det är avgörande för köpet, att själv låta mäta upp byggnaderna inför köpet. Under perioden 1998 - 2002 skapade en tidigare ägare gården, så som den ser ut idag med en privat bostad och en hotell & restaurang- del. Förra ägaren och nuvarande ägaren kontinuerligt investerat i fastigheten i form av både underhållit och utveckling. Se bilag frågelista för renoveringsbeskrivning.

Ytor

Typ av yta Antal Area m2
Mangårdsbyggnad 1 230
Hotellbyggnader 2 870
Tomtarea 4 063

Ekonomi

Pris:

17 900 000 kr

Utförande

Fastighetsbeteckning:

Svinaberga 21:19

Teknisk information

Byggnad: Mangårdsbyggnad

Byggnadstyp: 1 ½ plan med mindre källa

Byggår: 1896

TV: Via fiber

Beskrivning: Generöst tilltagen bostad, som idag fungerar som två olika lägenheter, men fungerar lika bra som ett stort boende. Rumsdispositionen bjuder på stor flexibilitet för den stora familjen, två separata bostäder eller för uthyrning eller personalbostad. Vi finner här totalt fyra sovrum, tre helkaklade badrum, härliga sällskapsrum med kakelugnar, två moderna kök med eldstad. Det södra köket har trappa ner till vinkällare med kylaggregat och ett vinterbonat inglasat matrum. I väster når vi ett stort trädäck med pool och orangeri. Entrédörrar finns i alla fyra väderstreck. Den fria utsikten över böljande sädesfält är fantastisk!

Grund: Gjutet/torpargrund

Stomme: Tegel

Bjälklag: Trä

Fasad: Puts

Tak: Lertegel

Fönstertyp: 3-glas (isoler), 2-glas (kopplade)

Ventilation: Självdrag

Vatten/avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Uppvärmning: Vatten. värme fr. jordvärme (kompl. olja), 3 eldstäder

Byggnad: Hotellbyggnad (u-formade)

Byggnadstyp: 1 ½ plan med mindre källa

Byggår: 1896

TV: Via fiber

Beskrivning: I den genuina f.d. stall- och logbyggnaden finner vi reception, restaurang med matsal, konferensrum och hotellrum. Restaurangen består av matsalar och ett funktionellt och väl fungerande kök, med disk och utgång till gårdshusets förråd, kylar/frysar. I matsalarna finns en samklang mellan det rustika och moderna. De är också uppbrutna i tre delar, vilket skapar en mysig och ombonad känsla. Lokalerna är godkända för 90 sittande gäster inomhus och ytterligare 25 gäster på uteserveringen. Av de totalt arton rummen finns ett fyrbäddsrum (rum 10) och fyra tre-fyrbäddsrum (rum 7, 10, 11 och 20). Resterande rum är dubbelrum. Några rum (rum 15-16) delar dusch och wc i korridor och ett rum (rum 17) delar dusch i korridor. Alla övriga rum har egna dusch/wc. Här finns även en stor konferenslokal med plats för upp till 30 deltagare. I byggnaden finns dessutom ett grupprum avsett för konferens och flexibilitet att skapa mer konferensutrymme genom ommöblering i övriga utrymmen.

Grund: Betong (några få utrymmen finns osäkerhet)

Stomme: Gråsten/tegel/leca

Bjälklag: Trä

Fasad: Puts/tegel/gråsten

Tak: Betongpannor

Fönstertyp: 2-glas (isoler), 2-glas (kopplade), enstaka 1-glas

Ventilation: Mekanisk frånluft

Vatten/avlopp: Kommunalt vatten. Kommunalt avlopp.

Uppvärmning: Vatten.buren värme fr. jordvärme (kompl. olja)

Byggnad: Hotellbyggnad (gårdshus)

Byggnadstyp: 1 ½ plan

Byggår: 1930

TV: Via fiber

Beskrivning: Fint gårdshus med passande proportioner, vilket rymmer rum 18 och rum 19. Därtill finns plats för tvättstuga, förråd, kyl och frys.

Grund: Betong

Stomme: Tegel eller leca

Bjälklag: Betong

Fasad: Puts

Tak: Betongpannor

Fönstertyp: 2-glas (isoler), 2-glas (kopplade)

Ventilation: Mekanisk frånluft

Vatten/avlopp: Kommunalt vatten. Kommunalt avlopp.

Uppvärmning: Vatten. värme fr. jordvärme (kompl. olja), rum 19 direktel.

Svabesholmsvägen 49