Industrivägen 25

Hörnefors , Hörnefors
Spara Dela
Spara
Dela
Yta

1 660 m²

Pris

2 950 000 kr

Tillträde

Beskrivning

  • Bostad
  • Kontor
  • Lager & logistik
Hörneforsgården - Restaurang med plats för ca 80gäster konferenslokaler, biograf här sätter bara fantasin gränsen för vad man kan inrymma i lokalerna totalt ca 1.500m2 Hörneforsgården byggdes år 1925 av arbetare och föreningar i Hörnefors med ekonomiskt stöd av Mo & Domsjö AB som drev pappersindustrin på orten. Syftet var att skapa en samlingsplats för Hörneforsborna inom ramen för de behov som fanns. 1952 byggdes gården ut med kafédel och en teatersalong för 400 besökare. I huset har under åren bedrivits kommunalt bibliotek, biografverksamhet, möten för föreningslivet och för fackföreningarna vid industrin, ungdomsgård, stora offentliga möten, bröllop och privata fester med mera. Således har ett stort antal aktiviteter av olika karaktär huserat i huset. Ett kapell ingår också på 160m2 Stor tomt 12,400Kvm

Ytor

Typ av yta Antal Area m2
Restaurang konferens mm 1 1 100
Biosalong 1 400
Gammalt bönhus 1 160
Tomtarea 12 466

Ekonomi

Pris:

2 950 000 kr

Utförande

Fastighetsbeteckning:

Hörneå 8:88

Teknisk information

Byggnad: Kapell

Byggnadstyp: 1½-plan

Byggår: 0

Beskrivning: Två gamla kakelugnar finns här.

Stomme: Trä

Fasad: Trä

Tak: Plåt

Byggnad: Huvudbyggnad

Byggnadstyp: 1½-plan delvis källare

Byggår: 1925

TV: Bredband finns

Beskrivning: Restaurangkök och bar samt plats för ca 80 sittande , flera toaletter

Fasad: Trä

Tak: Betongtegel

Fönstertyp: 2-glas

Ventilation: Mekanisk ventilation

Vatten/avlopp: Kommunalt

Uppvärmning: Vattenburet

Byggnad: Tidigare biograf

Byggnadstyp: 1-plan delvis källare

Byggår: 0

Stomme: Betong

Bjälklag: Betong

Fasad: Tegel

Tak: Betongtegel

Fönstertyp: 2-glas

Omgivning

Omgivning/natur:

Tätorten Hörnefors är belägen cirka 3 mil söder om Umeå centrum och endast ett stenkast från havet. Här bor ca. 4 400 personer och man räknar med en stadig befolkningstillväxt under de kommande åren. Gränsen mellan landskapen Västerbotten och Ångermanland går tvärs genom kommundelen, men tätorten ligger på den västerbottniska sidan.

Närservice:

Hörnefors erbjuder lite av det mesta, här finns till exempel dagligvarubutiker, restauranger, förskolor och skolor, simhall, utomhusbassänger, bibliotek, äldreboende, apotek, hälsocentral och familjecentral. Här finn dessutom Umeå kommuns mest besökta ungdomsgård. Naturen ligger nära beläget vilket ger goda möjligheter till ett bra friluftsliv.

Kommunikationer

Busstrafiken erbjuder bra pendlingsmöjligheter och resan hit tar bara ca. 25 min. Med Botniabanan har det öppnats nya möjligheter för handel och arbetsmarknad. Botniabanan är attraktiv för pendlare då man kan nå Umeå på ca: 12 minuter.
Industrivägen 25