Vasagatan 21

Centrum , Umeå
Spara Dela
Spara
Dela
Yta

884 m²

Pris

Tillträde

Beskrivning

  • Bostad
Nu finns möjligheten att förvärva ett av Umeås absolut vackraste hus, en kulturhistorisk byggnad mitt i centrum vid operaplan där man har Norrlandsoperan som granne. Byggnaden uppfördes 1919 för ryttmästare Gunnar Sandströms räkning och inrymmer idag 10 lägenheter på totalyta ca 712 kvm samt samt en affärslokal på ca 172 kvm, alltså ca 884 kvm uthyrningsbar yta. Källarutrymmen och inredningsbara vindsutrymmen tillkommer. Uppvärmning via fjärrvärme. Större delen av fastigheten kan bli tillgänglig för en köpare. Pris på förfrågan, för mer information kontakta fastighetsmäklare Hans Lundgren.

Ytor

Typ av yta Antal Area m2
Bostad 10 712
Butik 1 172
Tomtarea 979

Utförande

Fastighetsbeteckning:

Minnet 23

Teknisk information

Byggnad: 1

Byggår: 1942

Byggnad: 2

Byggår: 1942

Omgivning

Omgivning/natur:

Umeå växer, och i centrala stan ligger många vackra äldre hus bredvid moderna, nybyggda höghus. Njut av ett stort och brett utbud av butiker och gallerior, restauranger och pubar, caféer och museer. Eller ta med dig en filt och en picknickkorg och sätt dig i någon av parkerna som ligger längs Umeälven. Umeå är Europas kulturhuvudstad 2014, vilket märks genom det rika och tillgängliga kulturlivet med bland annat Gitarrmuseet, Bildmuseet, Norrlandsoperan, stadsbiblioteket och den populära skateparken Sparken, mötesplatsen för Umeås unga. Trots det centrala läget har man bekvämt gångavstånd till I20-området med motionsspår för skidåkning och löpning samt skogspromenader med bär och svampplockning.

Närservice:

Affärer och restauranger I centrala Umeå finns ett brett utbud av stora butikskedjor och mindre lokala butiker. Stort utbud av pubar, restauranger och caféer. Skolor och barnomsorg De flesta skolor finns i angränsande stadsdelar. Östermalmsskolan (F-6), Hedlundaskolan (F-9), Minervaskolan (F-9), Hagaskolan (F-9). Gymnasieskolorna som finns i närheten är Dragonskolan, nya Maja Beskow, Midgårdsskolan, Thorén Business School och Internationella gymnasiet. Det finns även förskolor i angränsande stadsdelar. Umeå universitetet ligger endast 2 km bort.

Kommunikationer

Gång- och cykelavstånd till Umeå universitet och Norrlands universitetssjukhus. Lokalbussar går från Vasaplan och region- och länsbussar går från busstationen i närheten av Umeå Centralstation. Du tar dig enkelt med tåg från Umeå Centralstation och Umeå Östra till bland annat Vännäs, Örnsköldsvik, Lycksele, Luleå, Kiruna och Sundsvall. Flygbussen tar dig till flygplatsen på 20 minuter. Parkeringsmöjligheter finns i parkeringshus och på parkeringar utomhus.
Vasagatan 21