Vasavägen 40

Katrineholm , Katrineholm
Spara Dela
Spara
Dela
Yta

437 m²

Pris

4 975 000 kr

Tillträde

Beskrivning

  • Bostad
  • Kontor
Med ett attraktivt läge i centrala Katrineholm finns nu chansen att förvärva denna kommersiella fastighet med fullt uthyrd lokalverksamhet och hyresbostäder i form av två lägenheter. Huset består av tre plan där källarplan och entréplan utgör lokalverksamhet om ca 307 kvm. En stabil hyresgäst/företag hyr detta med avtal till minst 2027. Källarplan består av flertalet källarrum och förvaringsutrymmen. Entréplanet består av flera rum, exempelvis ett välutrustat och fräscht kök, stort duschrum med bastu & omklädningsrum, wc och allrum. Det övre planet rymmer två lägenheter i genomgående bra skick. Lägenhet 1101 är en 2:a på ca 50 kvm med öppen spis & balkong. Lägenhet 1102 är en 2:a (ursprungligen en 3:a) på ca 80 kvm med balkong. Här erbjuds utmärkta parkeringsmöjligheter för befintliga hyresgäster och det finns även 5 parkeringsplatser på husets framsida som går att hyra ut för ytterligare intäkter. Hyresintäkter på 546 588 kr per år och driftskostnader på 189 460 kr/år. Bostad 1 7 138 kr/mån Bostad 2 9 293 kr/mån Lokal 29 118 kr/mån Försäljningen sker genom bolagsaffär. Suveränt läge i centrala Katrineholm med attraktiv adress för såväl boende som affärsverksamhet.

Ytor

Typ av yta Antal Area m2
Bostad 2 130
Lokalyta 1 307
Tomtarea 747

Ekonomi

Taxeringsvärde:

2 503 000 kr

Driftskostnad:

159 460 kr/år

Pris:

4 975 000 kr

Teknisk information

Byggnad: 1

Byggnadstyp: Hyreshuslokal

Byggår: 1942

Beskrivning: Entréplan och källarplan består av fräscha lokalytor som hyrs ut till ett företag, nuvarande hyresavtal löper till 2027. Entréplan Hall med parkettgolv och ljusa väggar. Toalett med wc och handfat. Allrum med fint golv och ljusa väggar. Matsalsrum med mörk plastmatta och ljusa väggar. Kök med mörk plastmatta och ljusa väggar. Vit skåpinredning, bänkskiva i laminat och kakel som stänkskydd. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, diskmaskin och glashäll. Omklädningsrum med mörk plastmatta och ljusa väggar. Bastu Duschrum med duschplats, tvättställ, tvättmaskin och torktumlare. Allrum som i dagsläget nyttjas till förvaring. Källarplan Flera olika avskilda källarrum med betonggolv. Egen groventré.

Byggnad: 2

Byggnadstyp: Hyreshusbyggnad

Byggår: 1942

Beskrivning: Övre plan består av 2 lägenheter, lgh 1101 och lgh 1102. Lgh 1101, 2 rok, ca 50 kvm, uthyrd till hyresgäst tills vidare. Hall med parkettgolv och ljusa väggar. Duschrum med våtrumsmatta och vita väggar. Här finns duschkabin, handfat med kommod, wc och tvättmaskin. Sovrum med parkettgolv och ljusa väggar. Vardagsrum med parkettgolv, ljusa väggar och en öppen spis. Utgång till balkong. Kök med parkettgolv, ljusa väggar och ljus skåpinredning. Den maskinella utrustningen består av spis med ugn och glashäll, fläkt, kyl/frys och diskmaskin. Lgh 1102, 2 rok, ca 80 kvm, ledig/ej uthyrd. (Denna lägenhet är ursprungligen en 3:a, men en vägg har tagits bort och vardagsrummet är nu större). Hall med parkettgolv, ljusa väggar och direkta avhängningsmöjligheter. Duschrum med våtrumsmatta och vita väggar. Här finns duschkabin, handfat med kommod, wc och tvättmaskin. Sovrum med parkettgolv och ljusa väggar. Utgång till balkong. Vardagsrum med fiskpensparkett och ljusa väggar. Gott om plats för både soffgrupp och matbord. Kök med parkettgolv, ljusa väggar och ljus skåpinredning. Den maskinella utrustningen består av spis med ugn och glashäll, fläkt, kyl/frys och diskmaskin.

Vasavägen 40