Bjärsjölagårdsvägen 30

Sjöbo
Spara Dela
Spara
Dela
Yta

498 m²

Pris

4 500 000 kr

Tillträde

Beskrivning

  • Bostad
Hyresfastighet i 2,5 plan med bostäder i centrala Bjärsjölagård. Byggnaden har stabil avkastning och är fullt uthyrd. El, VVS och ventilation är helt utbytt. Fastigheten omfattar 7st bostadslägenheter, 1-4 ro k, med möjlighet att inreda kallvinden med ytterligare en lägenhet. På fastigheten finns även ytor för parkering, odlingsytor samt gräsmatta. Överlåtelsen kommer att ske genom lagfartsförsäljning.

Ytor

Typ av yta Antal Area m2
Bostad 7 498
Tomtarea 1 509

Ekonomi

Taxeringsvärde:

2 056 000 kr

Driftskostnad:

74 045 kr/år

Pris:

4 500 000 kr

Hyresintäkter:

415 716 kr/år

Teknisk information

Byggnad: 1

Byggnadstyp: Hyreshusbyggnad

Byggnad: Bjärsjölagårdsvägen 30

Byggnadstyp: Hyreshusbyggnad

Renoveringsår: 2004

Beskrivning: Grund: Betongplatta, Källare Grundmur: Gjuten grund Stomme: Tegel Fasad: Puts, Tegel Tak: Eternitplattor, Plåt, Tegelpannor Fönster: PVC isolerglas Fastigheten har moderniserats löpande med start 2004 fram till nu. Alla fönster är ut bytt till PVC, badrum renoverade med plastmatta på golv och i dusch övriga ytor målade med våtrumsfärg och väv, kök är bytt till IKEA, laminatgolv och parkett, Avlopp bytt ner till källare PVC, Vattenledningar bytt till CU, Ny el med automatsäkringar jordfelsbrytare mätning av värmeförbrukning (LVP, VVB). Solceller installerades 2021. Uppvärmning, kylning och ventilation Luftvärmepump samt vattenburen el. Ventilation genom självdra. Vatten och avloppstyp Kommunalt Radon Radonmätning utförd 2009-04-17. Radonhalt 30Bq/kbm. Gränsvärdet är 200 Bq/kbm.

Omgivning

Omgivning/natur:

Trakten där nuvarande Bjärsjölagård är beläget är känd som boplats för kungliga personer redan under 700-talet. Senare skall vikingarna ha anlagt den första borgen på platsen. Namnet är en sammanskrivning av Bjerröd och ladegård, det gamla dansk/skånska namnet på slottet Bjerröds Ladegård, som även givit namn till byn. Bjärsjölagårds stationssamhälle i Östra Kärrstorps socken utvecklades efter tillkomsten av Ystad-Eslövs järnväg. År 1865 nådde den Bjärsjölagård och året därpå fullbordades järnvägen till Eslöv. År 1911 invigdes också järnvägslinjen Dalby-Harlösa-Bjärsjölagård, vilken var en sidolinje till Malmö-Simrishamns järnväg . Avsikten med denna linje var att den skulle vara början till en ny järnvägslinje till Blekinge och av denna anledning byggdes ett nytt stationshus i Bjärsjölagård, eftersom denna ort då skulle bli en viktig järnvägsknut. Detta projekt kunde dock aldrig förverkligas och Bjärsjölagård kunde av denna anledning ståta med ett kraftigt överdimensionerat stationshus. . Huvudlinjen Ystad-Eslöv lades ned 1981, och Bjärsjölagård var därmed inte längre en järnvägsort. Bjärsjölagård var mellan 1952 och 1970 centralort i då existerande Bjärsjölagårds landskommun.

Bjärsjölagårdsvägen 30