Gävlevägen 69-71

Tierp , Tierp
Spara Dela
Spara
Dela
Yta

257 m²

Pris

5 500 000 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Beskrivning

  • Bostad
  • Övrigt
Nu ges tillfälle att förvärva en hyresfastighet med exploateringsmöjligheter i en mycket expansiv ort. Fastigheten är lummigt och enskilt belägen med en mycket generös trädgårdstomt för de boende att njuta. Parkeringsplatser och vägen till fastigheten ägs och sköts av kommunen. Fastigheten består idag av 6 st bostäder fördelat på två byggnader och ytterligare byggrätt om 275 m² finns för möjlighet att fastighetsutveckla. Samtliga lägenheter är i fullt gott skick och alla kök har de senaste åren renoverats, i övrigt har man utfört löpande renoveringar avseende ytskikt. Förrådsutrymmen finns i separat byggnad, tvättstuga i huvudbyggnad och på fastigheten finns även ett kallgarage som kan hyras ut eller användas som förråd. Fastigheten är strategiskt belägen med gångavstånd till Tierps centrum med rikt utbud av service och närheten till tågstationen gör det enkelt för boende att pendla mellan hem och arbete i exempelvis Gävle, Uppsala, Stockholm. Bekvämt även för bilpendlaren då E:4-ans påfart finns tillgänglig endast några minuter bort. Tierp växer så att det knakar och i anslutning till denna fastighet planeras för en helt ny stadsdel " Siggbo" med plats för omkring 500 nya bostäder, företagspark och handel. Vid infarten från E:4-an finns redan nu flertalet större och etablerade företag såsom ICA, Dollar Store, STC-gym, Jysk mfl. Inte långt härifrån finns även helt nybyggda Tierps PadelCenter.

Ytor

Typ av yta Antal Area m2
Bostad 6 257

Ekonomi

Taxeringsvärde:

2 162 000 kr

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Driftskostnad:

131 136 kr/år

Pris:

5 500 000 kr

Hyresintäkter:

435 600 kr/år

Teknisk information

Byggnad: Hyresfastighet

Byggnadstyp: Hyreshusbyggnad

Byggår: 1948

Beskrivning: Grund: platta på mark Stomme: trä Bjälklag: trä Fasad: träpanel Fönster: isolerglas Tak: plåt Balkong med utvändig trappa av trä Huvudbyggnaden är uppförd på 1920-talet och består av 1-2 våningar ovan mark, byggnaden innehåller fyra lägenheter. I anslutning till huvudbyggnaden ligger en enplansbyggnad som uppfördes år 1994 med två kompaktlägenheter. Lägenheterna i huvudbyggnaden har storlekarna 75 kvm, 35 kvm och två om 45 kvm. I enplansbyggnaden är lägenheterna 28 kvm och 26 kvm, Totalt uthyrningsbar area är 257 kvm. Samtliga lägenheter är fullt utrustade med kök och badrum som uppfyller Boverkets krav på tillgänglighetsanpassning. Respektive lägenhet har badrum utrustade med wc och dusch/badkar och ytskikt i mestadels plastmatta och våt-tapet. På bottenvåningen i huvudbyggnaden finns en gemensam tvättstuga utrustad med tvättmaskin, torktumlare och torkrum. Uppvärmning, kylning och ventilation Uppvärmning: Centralvärme samt vattenburen värme från egen elpanna. Ventilation: självdrag Vatten och avloppstyp Kommunalt vatten och avlopp

Omgivning

Omgivning/natur:

Närområdet består av blandad bebyggelse med småhus, flerbostadshus, industrier och skolor. Service, såsom dagligvaruhandel, bank, postservice, skolor och vård finns i Centrala Tierp. Tierp växer så att det knakar och i närheten planeras för en helt ny stadsdel " Siggbo" med plats för omkring 500 nya bostäder, företagspark och handel. Redan nu finns flertalet större företag såsom ICA, Dollar Store, STC-gym , Jysk mfl. Inte långt härifrån i Bäggebo finns även helt nybyggda Tierps PadelCenter.

Kommunikationer

Fastigheten är strategiskt belägen med gångavstånd till Tierps centrum med rikt utbud av service och närheten till tågstationen, busslinjetrafik gör det enkelt för boende att pendla mellan hem och arbete i exempelvis Gävle, Uppsala, Stockholm. Bekvämt även för bilpendlaren då E:4-ans påfart finns tillgänglig endast några minuter bort.
Gävlevägen 69-71