Lilläng 101, "Värdshuset Älgen

Kopparberg , KOPPARBERG
PDF Planskiss Spara Dela
Spara
Dela
PDF
Yta

250 m²

Pris

1 990 000 kr

Tillträde

Beskrivning

  • Övrigt

Nu finns möjlighet att förvärva Värdshuset "Älgen", som har ett fint affärsläge invid R50! Välkänd och inarbetad lunch/helg restaurang sedan ca 50 år!

Nu finns möjlighet att förvärva Värdshuset "Älgen", som har ett fint affärsläge invid R50, här passerar många på väg upp mot Dalarna/söderut! Välkänd och inarbetad lunch/helg restaurang sedan ca 50 år tillbaka. I de gemytliga matsalarna finns plats för 64 st sittplatser. Här har nuvarande ägare sedan 1995 serverat husmanskost, helgbufféer och räkfrossor mm. Värdshuset och har fått många stammisar genom åren och har ca 30 000 st lunchgäster/år! Möjlighet att förvärva både fastigheten och inventarier! På bottenplan ligger restaurang med matsalar och kök och på övervåningen finns möjlighet till en egen lägenhet! Ett ypperligt tillfälle att bedriva en verksamhet, kombinerat med eget boende i en mycket vacker och anrik byggnad från 1864! Fastigheten är även möjlig att bygga om till ett fantastiskt fint boende med fina utrymmen Ca 8 km till Kopparberg, 3 mil till Lindesberg och 7 mil till Örebro. I Kopparbergs centrum finns bla skola F-9, vårdcentral, apotek, bank, tandläkare, affärer, restauranger mm samt flera sevärda vackra, välbevarade byggnader och "Sveriges vackraste kyrka år 2006" en träkyrka från 1600-talet. Varje år lockas många besökare till den välkända Kopparbergs marknad som hålls vid Mickelsmäss och även till operan på Skäret som ligger vid Ljusnarns strand. Vidare så finns inom ca 1 mils avstånd golfbana i Stjärnfors och många sjöar, fiskevatten (Kloten), vandringsleder och bär-/svamprika marker.

Övrig information

Övrigt:

Inventarier: Inventarierna ingår i överlåtelsen, med undantag av några personliga saker som säljaren behåller. Säljaren förbehåller sig fri prövningsrätt. Finansiering: Spekulant bör ha sin finansiering klar innan bud avges till Skogs- & villamäklaren i annat fall skall förbehåll uppges. Fastigheten säljes med friskrivning för eventuella fel och brister. Säljaren är dock skyldig att redovisa de fel och brister som han känner till. OBS! Denna beskrivning är avsedd att underlätta för köparen att bilda sig en uppfattning om fastigheten, men kan ej betraktas som en varudeklaration. Köparen bör noggrant kontrollera alla detaljer och fullgöra sin lagenliga undersökningsplikt. Köparen kan få uppgifter/hjälp av mäklaren om olika kontrollstationer vad gäller myndigheter. Fastighetsbeskrivningen grundar sig på säljarens och olika myndigheters uppgifter angående fastigheten och kan kontrolleras med dem. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör dock huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. För ändrade förutsättningar som ej kunnat förutses ansvaras ej.

Ytor

Typ av yta Antal Area m2
Butik 1 250
Tomtarea 5 206

Ekonomi

Driftskostnad:

152 426 kr/år

Pris:

1 990 000 kr

Prisinformation:

eller högtsbjudande

Utförande

Fastighetsbeteckning:

Källbäcken 1:6

Teknisk information

Byggnad: Värdshuset

Byggnadstyp: 1 ½ plan

Byggår: 1864

Beskrivning: Byggnaden färdigställdes år 1864 såsom skola med en lärarbostad på övervåningen. Därefter har den tjänat såsom bygdegård och så småningom restaurang. Nuvarande ägare har ägt fastigheten sedan 1995.

Grund: Torpargrund

Stomme: Slaggsten

Fasad: Puts/trä (utbyggnad ommålad-22)

Tak: Plåt

Fönstertyp: Treglasfönster

Ventilation: Mekanisk frånluft matsal, kök, wc resp. självdrag

Vatten/avlopp: Djupborrad vattenbrunn-82, ca 93 m. Vattenprov har tagits 2 ggr/år. Filter finns mot mangan och flourid. Trekammarbrunn samt infiltrationsbädd, senast tömd 7/3-23.

Uppvärmning: Tre st luftvärmepumpar samt elelement

Byggnad: Förrådsbyggnad

Byggår: 0

Beskrivning: Förrådsbyggnad i timmer med enkupigt tegel. Fasaden är målad-22

Lilläng 101, "Värdshuset Älgen