Säbyggebyvägen 117

Ockelbo , Ockelbo
Spara Dela
Spara
Dela
Yta

827 m²

Pris

4 500 000 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Beskrivning

  • Bostad
  • Industri & verkstad

Välkommen till denna trevliga fastighet i Ockelbo med rymlig villa och verkstadsbyggnad om ca 300 kvm på vardera plan!

Välkommen till denna trevliga fastighet med rymlig villa och verkstadsbyggnad om ca 300 kvm på vardera plan!  Närhet till centrala Ockelbo med tågstation och ett flertal butiker och restauranger. Verkstadsbyggnaden har tidigare använts som mekanisk verkstad och här finns goda möjligheter att bedriva verksamhet. Förutom de rejäla verkstadsutrymmena i byggnaden finns kontor, WC-rum, lunchrum samt omklädningsrum. På fastigheten finns även ett trevligt gästhus i tre plan samt en mindre stallbyggnad.

Villan har en gammaldags, charmig stil med stora rum och genomgående fina ytskikt. Många eldstäder som ger både värme och mysfaktor. Här finns gott om utrymme för den stora familjen. Genom de fina pardörrarna når du villans hall som sedan leder vidare genom entréplanet. Väl tilltaget kök med utrymme för både matplats och mindre soffgrupp intill köksinredningen. Det härliga vardagsrummet har gott om plats för diverse sällskapsmöblemang. Kontor som kan användas som sovrum vid behov. På entréplanet finns även ett duschrum med fungerande bastu och separat WC-rum.

På det övre planet möts du av en övre hall med utgång till den stora balkongen, härifrån kan du blicka ut över vyerna på baksidan. Centralt placerad finns den fantastiska salen med rustikt trägolv och vacker takmålning, här finns utrymme för rejäl matplats. På detta våningsplan finns tre sovrum av större storlek och ett lite mindre sovrum. Här finns även badrum med WC.

Välkommen att kontakta mäklaren för bokning av visning!

Övriga byggnader:

Verkstad om ca 300 kvm per våningsplan. Ca 4 meter i takhöjd. Rejält betonggolv. Finns ett kontor och ett WC-rum på entréplanet. På källarplan finns ett lika stort verkstadsutrymme samt ett duschrum och ett lunchrum.
"Lillstuga" i tre våningar med nyare plåttak. Två rum på övre plan och tre rum på entréplan, finns också en källarvåning med ingång utifrån. Vedspis, kakelugn och kamin finns. Eldstäder ej använda.
Mindre stallbyggnad med 2 boxar.
Finns även ett mindre hus för grisar/höns/kalkoner eller liknande på baksidan av verkstaden.Stor carport för maskiner.

Växthus och lekstuga ingår ej i köpet.

Säljarens angivna driftskostnader:

El = 30 032 kr (elförbrukning 17 706 kWh/år)

VA = 4 525 kr

Sotning = 1 000 kr

Renhållning = 2 400 kr

Försäkring = 10 879 kr

Totala driftskostnader 48 836 kr

Ovanstående driftkostnader är baserade på säljarens förbrukning, redovisad av Gästrike vatten samt Ellevio, beräknat med ett fast elpris i 12 månader om 67 öre per kWh från Bixia, 2021-10-12. Nätavgiften är ca 18 169 kr per år. Kostnad för V/A avser enbart kommunalt avlopp.

Observera att el-, vatten- och värmeförbrukning är individuell.

Ytor

Typ av yta Antal Area m2
Bostad 1 227
Industri 1 600
Tomtarea 5 127

Ytbeskrivning

Bostad om 229 kvm, taxeringsinformation. Verkstad om ca 300 kvm per våningsplan. Ca 4 meter i takhöjd. Rejält betonggolv. Mindre stallbyggnad med 2 boxar. Finns även ett mindre hus för grisar/höns/kalkoner eller liknande på baksidan av verkstaden. Stor carport för maskiner.

Ekonomi

Taxeringsvärde:

1 049 000 kr

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Driftskostnad:

48 836 kr/år

Pris:

4 500 000 kr

Prisinformation:

Utgångspris

Utförande

Fastighetsbeteckning:

Ockelbo Säbyggeby 1:14

Teknisk information

Byggår: 1888

Grund: Torpargrund

Stomme: Timmer

Fasad: Trä

Tak: Plåt

Fönstertyp: 3-glas

Uppvärmning: Luft/luftvärmepump, direktverkande el samt eldstäder

Säbyggebyvägen 117