Centralgatan 12

Tierp , Tierp
Spara Dela
Spara
Dela
Yta

990 m²

Pris

Tillträde

Beskrivning

  • Kontor
  • Butik
  • Lager & logistik

Mitt i centrala Tierp säljs en förvaltnings- och utvecklingsfastighet!

Mitt i centrala Tierp säljs en förvaltnings- och utvecklingsfastighet där kommunen givit ett positivt planbesked för uppförande av ett nytt bostadshus upp till 7 våningar med butikslokaler i gatuplan. Ett mycket bra och synligt läge i centrala Tierp med närhet till samtlig service och mycket nära stationen med goda kommunikationer. Ytorna är tillgängliga för den nya ägaren. Alla frågor rörande fastigheten ställs till mäklaren.

Ytor

Typ av yta Antal Area m2
Butik 1 990
Tomtarea 1 376

Ekonomi

Taxeringsvärde:

4 882 000 kr

Driftskostnad:

71 472 kr/år

Teknisk information

Byggnad: Huvudbyggnad

Byggnadstyp: Hyreshusbyggnad

Byggår: 1975

Beskrivning: Grund: platta på mark. Stomme: troligen stålkonstruktion. Fasad: Ytterväggarna huvudsakligen utförda av tegel med en kombination av sandwich element och profilerad plåt. Tak:Taket består av platt tak belagt med papp på isolering och korrugerad plåt. Lokalerna om 990 kvm har öppna butiksytor och lager i bakre delen med inlastning. Det är handikappanpassade ytor med handikapptoaletter, rullstollsanpassade trösklar och automatiska dörrar vid entrén. Uppvärmning, kylning och ventilation Uppvärmning: Byggnaden värms upp med luftvärme via ventilationen som använder kondensorvärme från butikens kylsystem. Ventilation: Ett FT system med värmebatterier (från 1974). Vatten och avloppstyp Kommunalt vatten och avlopp.

Omgivning

Omgivning/natur:

Tierp är en tätort i norra Uppland och centralort i Tierps kommun, Uppsala län. Orten ligger mellan Uppsala i söder (56 km) och Gävle i norr (47 km). Genom sitt läge vid motorvägen E4 drygt halvvägs mellan Uppsala och Gävle och med en järnvägsstation där alla lokaltåg (Upptåget) och flertalet regionaltåg stannar har Tierp under senare årtionden utvecklats till en pendlingsort. Här finns ett generöst utbud av service med flera butiker. livsmedelsbutiker, café och lunchrestaurangen.

Vägbeskrivning:

Ta avfart 193 för väg 292 mot Hargshamn/Gimo/Söderfors/Tierp 450 m. I rondellen tar du 3:e avfarten in på väg 292 ca 900 m. I rondellen, fortsätt rakt fram in på Industrigatan 500 m. Sväng höger till Gävlevägen 1,1 km. Sväng vänster till Södra Esplanaden om ca 240 m. Sväng vänster vid 2:a tvärgatan in på Centralgatatan till nr 12.

Kommunikationer

Goda kommunikationer med både tåg och bussar samt nära E4:an.
Centralgatan 12