Malmskillnadsgatan 13

Stockholm City , Stockholm
Spara Dela
Spara
Dela
Yta

1 890 m²

Hyra

Tillträde

Enligt överenskommelse

Beskrivning

  • Kontor

1 890 kvm toppmoderna lokaler i Stockholms mest centrala läge. Andrahandsavtal t.o.m. 2025-09-30. Ev. möjlighet till förlängning / förstahandsavtal.

Andrahandsuthyrning till och med 2025-09-30 med flexibelt tillträde. Det kan finnas möjlighet till förlängning eller att teckna ett förstahandsavtal. Lokalen är dimensionerad för att kunna inrymma ca 180 arbetsplatser. Tillgång till en magisk takterrass med en oslagbar utsikt över Sergels Torg, Sveavägen och citykärnan. Nuvarande kontorshyresgäster i urval är Bambuser, King, Amazon, EY, DLA Piper samt fastighetsägaren själv (Vasakronan). Fastigheten Hästskon 12, numer även kallad "Sergelhusen", uppfördes efter ritningar av arkitekt Kjell Ödeen 1963–1966 som huvudkontor för Skandinaviska banken och fungerade fram till 2017 som kontor för dess efterföljare, SEB. Fastigheten är miljöcertifierad enligt LEED Platina (2021). Nuvarande gatuadresser är Sveavägen 2-10 samt Malmskillnadsgatan 9-17. Lokalen som nu erbjuds har adress Malmskillandsgatan 13, men nås även via Sveavägen. Sergelhusen erbjuder i dag sammanlagt cirka 57 000 kvadratmeter moderna kontor, butikslokaler, bostäder, eventytor och mötesplatser. Ett tidigare stängt och slutet gatuplan har öppnats upp med butiker och restauranger med glasade fasader längs med både Sveavägen och Malmskillnadsgatan. Fastigheten har fått ett helt nytt utseende, flera nya funktioner och mervärden som inte enbart kommer de nya hyresgästerna till godo, utan alla de människor som rör sig i området. Sergelhusen certifierades med en poängplacering i världsklass. Det finns bara två andra fastigheter i världen som nått högre poäng enligt LEED v4/v4.1 BDC (Building Design and Construction) (2020).

Ytor

  • Total yta:

    1890 m2

Ekonomi

Kontraktlängd:

Långtidskontrakt

Kontrakttyp:

Förstahandskontrakt

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Utförande

Fastighetsbeteckning:

Hästskon 12

Byggår:

1963

Renoveringsår:

2020

Våningsplan:

9

Teknisk information

Hiss:

Ja

Omgivning

Omgivning/natur:

Mitt i stadspulsen, med ett stort utbud av restauranger, barer, shopping, service och kultur.

Närservice:

Konceptet ”Cykel och service” finns integrerat i huset med syftet att förenkla för alla som cyklar eller springer till jobbet. I gatunivå öppnar huset upp ut mot stråken. Här erbjuds ett rikt utbud av butiker, restauranger och upplevelser.

Kommunikationer

Tunnelbana T-centralen, Hötorget och Kungsträdgården nås alla inom någon minuts promenad. Kort promenad till Centralstationen.
Malmskillnadsgatan 13