Tingsvägen 5

fd Mässområdet , Sollentuna
Spara Dela
Spara
Dela
Yta

12 000 m²

Hyra

Tillträde

2024/2025

Beskrivning

  • Kontor
  • Kontorshotell & coworking

Välkommen till Ture - Stockholms omtänksammaste kontor. Med människan i centrum skapar vi en miljö att trivas i i ett av Sollentunas bästa lägen.

Ett stenkast från Sollentuna station ligger Ture - ett kontor skapat för att varje medarbetare ska känna samhörighet med andra och där välbefinnandet ska vara en självklarhet under arbetsdagen. Redan i den ljusa och välkomnande entrén kommer besökaren förstå att huset är utformat för att skapa möten och förmedla känslan av samhörighet. Här finns inga hinder för att träffa en kollega, vän eller en ny bekant och slå sig ner. Det går att dröja sig kvar efter arbetsdagen i en av lobbyns bekväma fåtöljer, ta en sväng förbi gymmet eller avnjuta en färsk smoothie från caféet.

Övrig information

Övrigt:

Sollentuna är snabbt växande med flera stora stadsutvecklingsprojekt både för bostäder och verksamheter. Visionen är att Sollentuna ska bli Sveriges mest attraktiva kommun att arbeta och bo i. Endast två minuters promenad från Sollentuna station växer Ture fram. Endast 300 meter från Ture ligger Sollentuna centrum med ett stort utbud av butiker, restauranger och service.

Ytor

  • Total yta:

    12000 m2

Ytbeskrivning

För att vi ska fungera på bästa sätt, både privat och på arbetet, så måste vi hitta en balans och vara välmående. Om arbetsplatsen erbjuder utrymmen för fysiskt och mentalt välbefinnande kommer vi längta till kontoret - samt dröja oss kvar när vi väl är där. Av den anledningen har Ture lagt stort fokus på både fysiskt och mentalt välmående med gym, café, plats för reflektion och meditation, samt platsen i sig som lockar fram ett inre lugn.

Bekvämligheter

Cykelrum
Elbilsplatser
Fiberanslutning
Garage (varm)
Gym
Konferens
Mötesrum
Parkering
Restaurang
Skyltläge
Terrass

Ekonomi

Tillträde:

2024/2025

Utförande

Planlösning:

Behoven för kontor genomgår en förändring. I och med distansarbetet som pandemin resulterar i funderar nu många på framtiden för kontoren. Här finner ni flexibla lokaler där vikten ligger på mötet mellan människor. Även om vi lärt oss att arbeta digitalt saknar vi - och längtar - efter våra kollegors sällskap. Samhörighet och gemenskap är det som får oss att vilja komma tillbaka till kontoret. Därför fokuserar Ture på att möjliggöra möten - vare sig mötet är formellt och planerat, eller informellt och spontant.

Teknisk information

Lokalen kan nås via:

Fastigheten kommer att ligga precis intill Sollentuna station som trafikeras av såväl pendeltåg som fjärrtåg och den som kommer med bil går E4:an strax intill.

Hiss:

Ja

Miljöcertifiering:

LEED

LEED är den certifiering som finns i flest antal länder. För att vara attraktiv på en internationell marknad är en LEED-certifiering önskvärd. Systemet går att använda för både befintliga och nya byggprojekt och kan täcka in hela stadsdelar. LEED bedömer en rad miljöaspekter som närmiljö, vattenanvändning, energianvändning, material och inomhusklimat. Det byggprojekt som uppnått en certifiering åtar sig att återrapportera verklig data från vatten- och energianvändning under fem års tid.

Källa

Omgivning

Omgivning/natur:

Området, där Sollentunamässan tidigare låg, ska bli en ny levande stadsdel med välkomnande entréer mot E4:an och Sollentuna station. Det nya mässområdet kommer att delas in i kvarter med mellanliggande torg. För att skapa en levande gatumiljö placeras lokaler för handel och service på gatuplan. I områdets västra delar byggs sammanlagt 600 bostäder, en förskola samt ett torg tillägnat handel och serveringar.

Parkeringsmöjligheter/garage:

I fastigheten kommer det att finnas ett garage för ca 40 bilar.

Skyltläge:

Byggnadens läge tillsammans med dess arkitektoniska kvaliteter innebär således ett mycket starkt skyltläge.

Vägbeskrivning:

Strategiskt läge mellan Stockholm C och Arlanda

Kommunikationer

Fastigheten är vänd norrut mot en förlängning av Kanalvägen. De som anländer med pendeltåg kommer därmed se entrén tydligt från stationen. Direkt utanför entrén finns utrymme för angöring av bilar. Fastighetens andra entré ligger ut mot Turebergsleden.
Tingsvägen 5