Bryggargatan 6B

City , Stockholm
Planskiss Spara Dela
Spara
Dela
Yta

63 m²

Hyra

3 800 kr/m²/år

Tillträde

Enligt överenskommelse

Beskrivning

  • Kontor

Trivsamt, nyrenoverat kontor i unikt gammalt Klarakvarter med oslagbart centralt läge.

Lokalen har nyligen renoverats och fått ny ventilation, nya armaturer, nytt trägolv och är genomgående nymålad. Planlösningen består av en stor välkomnande hall, ett riktigt stort arbetsrum för 3-4 st personer mot gatan, en korridor med kapprum och städ, en wc och ett pausrum med trinett mot gården. Lokalen är belägen på markplan, några trappsteg upp från entrén men då portiken sluttar kommer man upp en bit från gatunivå. Läget är oslagbart med närhet till allt. 

Att få se ett Klarakvarter inifrån är en upplevelse få förunnat. Innergården är en verklig oas med bl a äkta kastanj och flertalet sittgrupper och kan exklusivt nyttjas av dig som hyresgäst. 

Fastigheten ligger i ett toppenläge med all tänkbar service runt knuten, mittemellan Vasagatan och Drottninggatan. Det är endast några få minuters promenad från Stockholms Central och Arlanda Express, fördelaktigt för företaget som har inresande kunder eller personal.

Övrig information

Övrigt:

Lammet 16 är ett unikt äldre Klarakvarter, ett stycke kulturhistoria mitt i city! Kvarteret är ett av få som finns kvar i citykärnan efter Stockholms citys reglering och rivningsvåg kring mitten av förra århundradet. Bebyggelsen i kvarteret avspeglar stadens utveckling med verksamheter och boendeförhållande och består av ett myller av byggnader som hålls samman med en sammanhängande, vindlande gård. Uppförandet av byggnaderna sträcker sig över århundraden, de äldsta delarna är från mitten av 1700-talet och det nyaste från 1980-talet, merparten är dock från mitten/slutet av 1800-talet. Byggnaden som denna lokal ligger i uppfördes 1861. Att gå in på fastighetens gårdar är något särskilt, att befinna sig mitt i Stockholm city och uppleva den småskaliga, tysta och lugna miljö som finns där nu. Man får en viss förnimmelse av de olika verksamheter som har pågått på de många gårdarna och i byggnaderna.

Ytor

  • Total yta:

    63 m2

Ytbeskrivning

Nyrenoverad lokal med nytt trägolv, nymålade väggar, nya belysningsarmaturer.

Ekonomi

Kontrakttyp:

Förstahandskontrakt

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Utgångshyra kr/m2/år:

3800

Utförande

Fastighetsbeteckning:

Lammet 16

Våningsplan:

1

Planlösning:

Ett stort rum, en välkomnande hall, ett mindre pausrum med trinett, WC.

Teknisk information

Lokalen kan nås via:

Portik och några trappsteg upp från gatuplan.

Omgivning

Parkeringsmöjligheter/garage:

Flertalet parkeringshus i närområdet, bl a Citygaraget i Åhlénshuset, Hötorgsgaraget och Continentalgaraget.

Närservice:

Citykärna med alla urbana kvalitéer. Lokalen ligger med "allt" runt hörnet: restauranger, caféer, hotell, shopping, konserthus, kommunikationer, biografer, gym, konferensanläggningar. Trots detta är det ett tyst och lugnt läge.

Skyltläge:

Fönster ut mot Bryggargatan.

Kommunikationer

Mycket goda kommunikationer i närområdet; lokalen är belägen på några minuters promenadavstånd från Stockholms centralstation med T-bana, pendeltåg, fjärrtåg samt Arlanda Express.
Bryggargatan 6B