Havsgatan 46

Borstahusen , Landskrona
PDF Spara Dela
PDF
Spara
Dela
Yta

110 m²

Hyra

585 kr/m²/år. Tillkommer

Tillträde

Beskrivning

  • Butik
  • Övrigt
Drömmer du om att ha en verksamhet vid havet, med den salta havsbrisen och vågornas brus men samtidigt nära kultur, shopping och fantastisk natur? Då har du hittat rätt. I Brf Strandkorgen i Borstahusen verkar du 200 meter från stranden med den vackra vyn ut över havet och Ven. Huset byggs i vinkel och sluter sig runt en trevlig innergård och de boende njuta av morgonsolen. I markplan finns det två butikslokaler som vetter ut mot det blivande torget och havet mot väster, den ena är såld och kommer vara en blomaffär, den andra är tänkt som någon typ av försäljning, konditori, kanske frisör eller dylikt som kan gynna området? Borstahusen ligger i ett ypperligt läge för pendlare och upptäckare. Med täta tågförbindelser till Lund, Malmö, Helsingborg och Köpenhamn tar du dig med lätthet ut på utflykt över dagen eller vidare ut i världen. Borta bra men hemma bäst – och detta är en underbar plats vid havet mitt i den växande Öresundsregionen. Området ligger i ett av Landskronas tillväxtområde och detta blir en unik chans att driva ett företag. Visning bör kunna ordnas, inom några veckor efter att byggställningen är nere. För mer information om det tekniska finns Marcus.Sjogren@derome.se

Ytor

Typ av yta Minsta yta Maximal yta Kr/m2/år
Butik 110 460

Ekonomi

Pris/överlåtelseavgift:

2 400 000 kr

Prisinformation:

Högstbjudande

Utgångshyra kr/m2/år:

585

Hyresinformation:

Tillkommer

Utförande

Byggår:

2021

Planlösning:

Fräsch, nyproducerad bostadsrättslokal med en takhöjd på 2700. Klinker på golvet i mellangrå kulör och vitmålat i övrigt. Entré mot väster och blivande torgyta som kommunen kommer att färdigställa efter att huset är klart. Kommunen har lovat skapa en upphöjd terrass framför butikerna, dels för tillgänglighet dels för möjlighet till uteservering. (Se skiss). Tillstånd krävs för uteservering på kommunens mark. Finns även en utgång mot söder mot en tårtformad uteplats som bör kunna användas för kafébord el liknande och uteplatsen mot söder tillhör fastigheten. Personalingång mot innergården. Smalt litet förrådsutrymme i källaren på ca 5kvm.

Omgivning

Omgivning/natur:

Landskrona är en av Sveriges parktätaste städer och du har aldrig långt till ett grönt rekreationsområde. Från Centrum har du direkt närhet till det böljande Öresund och inbjudande badbryggor på omtyckta Lillolas. För hälsosamma och sportiga stunder finns den vackra strandpromenaden, flertalet utegym, joggingspår, småbåtshamn med badmöjligheter (Cement), segel- och kanotklubb, minigolf samt en utmanande golfbana. De större städerna Helsingborg, Malmö och Lund når du bekvämt via tåg, buss eller bil. Landskrona är en småstad med korta avstånd vilket gör att du snabbt och tryggt förflyttar dig mellan Centrum, jobb eller bostad inom några minuter. Staden har många charmiga gågator, kvarter och gårdar. Rådhustorget liksom Kasernplan är platser för små och stora evenemang. Helt enkelt en stad att trivas i och närhet till det mesta!

Företag i närheten:

Borstahusen är ett fiskeläge från 1770-talet, som ligger i nordvästra Landskrona med sikt över till Ven. Här finns idag Borstahusens fritidsområde med camping, golfbanor och badstränder. I hamnen ligger kulturhuset Pumphuset med konsthall, museum och restaurang, ritat av arkitekt Per Dockson. I Borstahusen finns också en gemytlig gästbåtshamn. Norr om Borstahusen, i anslutning till Erikstorps Kungsgård, ligger Mötesplats Borstahusen, med campingplats, stugby, spa och restaurang. Anläggningen byggdes 1960 för att ge arbetare och tjänstemän i staden möjlighet till sommarsemester i en fin och strandnära miljö, och den har idag 82 stugor och utgör tillsammans med den intilliggande Landskrona golfklubb ett mycket populärt resmål. Stugorna har genomgått en omfattande modernisering under mitten av 2010-talet i samband med flyttningen av campingplatsen och minigolfbanan. I samband med detta tilldelades campingen en till stjärna, vilket gjorde den till Skånes första, och hittills enda, femstjärniga campingplats.

Kommunikationer

I området har du busslinje som tar dig både till centrum och till tågstationen och Västkustbanan. Du når även Helsingborg med buss, ca 10 minuters promenad till hållplatsen. I området finns skola, dagis, restauranger, småbåtsmarina och matvaruaffär. Här finns givetvis närhet till bad och spa. För familjen och den som är intresserad av träning finns fotbollsplaner, en av Sveriges vackraste golfbanor, minigolf, upplyst joggingslinga och utegym. I Borstahusen kommer drömmar till liv! Tänk att gå långpromenader längs havet, njuta av utsikt och solnedgångar på stranden eller i en stol på någon av serveringarna i den mysiga hamnen. Med sin närhet till all service, havet och kontinenten är detta en fantastisk plats att leva på - året om!
Havsgatan 46

Om Svensk Fastighetsförmedling

Svensk Fastighetsförmedling är Sveriges största rikstäckande och oberoende mäklarkedja. Vi är experter på den lokala bostadsmarknaden med 230 butiker och 1250 medarbetare runtom i hela landet och i Spanien. Våra lokala butiker drivs av engagerade franchisetagare och koncernen ägs av över 700 medarbetare. Svensk Fastighetsförmedling har under flera utsetts till en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare och vårt syfte är att skapa ett hållbart boendeliv för många människor. I över 85 år har vi skapat nya erbjudanden och utvecklat mäklarbranschen. 2023 förmedlade vi 20 000 bostäder till ett värde av ca 51 miljarder kronor. Koncernen består i dag av Svensk Fastighetsförmedling, Ordna Bolån och HouseID.

Svensk Fastighetsförmedling

Ödmanssonsgatan 2

261 34 LANDSKRONA

www.svenskfast.se

Fler annonser från Svensk Fastighetsförmedling