Ågatan 51

Centralt , Söderköping
Planskiss Spara Dela
Spara
Dela
Yta

442 m²

Pris

10 650 000 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Beskrivning

  • Bostad

Välskött sekelskifteshus med ett centralt läge intill Göta kanal omfattande tre lägenheter om 3-4 rum och kök.

Till detta kommer en riktigt fin källare med gemensamma utrymmen. Fastigheten med det vackra namnet "Villa Port Arthur" har funnits i familjens ägo sedan 1958. Nuvarande ägare disponerar själv lägenheten i markplan medan de båda våningarna ovanpå hyrs ut på långtidskontrakt. Ett ypperligt sätt att finansiera sitt eget boende! 

Mer och utförligare information finns på vår hemsida via länken https://propertiespartners.se/soderkoping/objekt/1574109/

Övrig information

Övrigt:

Lägenheterna på våning 1 och 2 erbjuder båda härlig sekelskiftescharm med vackra trägolv, pardörrar, högt i tak, stora spröjsade fönster och serveringsgångar. Båda har också balkonger mot både nordost och sydväst, Vindslägenheten har också den vackra trägolv men även spännande takvinklar och delvis låg takhöjd.

Ytor

Typ av yta Antal Area m2
Bostad 3 296
Källarplan 1 146
Tomtarea 915

Ytbeskrivning

Bostadsytorna fördelar sig på tre lägenheter, en i varje plan. Lägenheterna på plan 1 och 2 är fördelade på 4 rok medan vindsvåningen är på 3 rok.

Bekvämligheter

Balkong
Cykelrum
Dusch
Garage (kall)
Kök/pentry
Terrass
WC

Ekonomi

Taxeringsvärde:

3 187 000 kr

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Driftskostnad:

91 013 kr/år

Pris:

10 650 000 kr

Prisinformation:

som utgångspris

Hyresintäkter:

234 000 kr/år

Utförande

Fastighetsbeteckning:

Söderköping Palmen 4

Teknisk information

Byggår: 1903

Grund: Betong

Stomme: Trä

Bjälklag: Trä

Fasad: Liggande träpanel

Tak: Falsad plåt

Fönstertyp: 2-glas kopplade

Ventilation: Självdrag i torra utrymmen. Mekanisk i duschrummen.

Vatten/avlopp: Kommunalt

Uppvärmning: Fjärrvärme

Omgivning

Omgivning/natur:

För den friluftsintresserade finns Ramunderbergets motionsanläggning, Söderköpings Golfklubb och Sankt Annas vackra skärgård inom ca 30 minuter med bil. Ett besök på Sankt Anna Portalen rekommenderas varmt. På https://www.sanktanna.com/ finns en mängd matnyttig information om vår vackra skärgård samt dess rörelser och aktiviteter.

Närservice:

Söderköping är en gemytlig liten stad med medeltida anor. Staden bebos idag av ca 7 000 invånare och är i nutid kanske mest känd för Göta Kanal och dess slussar. Parallellt med Göta Kanal flyter den stilla Storån som bjuder skön avkoppling vid någon av de angränsande sittplatserna. Stadskärnan har i stort sett bevarat medeltida gatunät och delar av staden har en äldre samlad småstadsarkitektur i trä. Under marken finns upp till tre meter tjocka lager med lämningar av medeltidsbebyggelsen. Två av Söderköpings sevärdheter är dess båda kyrkor, S:t Laurentii kyrka och Drothems kyrka, som båda är från slutet av 1200-talet. I staden finns medeltida källarstugor, det vill säga höga stenkällare med en trävåning över, bland annat Braskens tryckeri, Rådhuset (1777) och det intilliggande Blomqvistska huset (1857–1859). Mitt i staden ligger Ramunderberget som med sina klippor lockar klättrare ifrån hela regionen. På berget finns även ett välbesökt utkikstorn. Sommartid när kanalen är öppen myllrar Söderköping av liv. Både bofasta och turister vaknar till liv och umgås gärna på någon av stadens många säsongsöppna uteserveringar och caféer. Flera av dom är belägna i Söderköpings kanalhamn som är en hamnanläggning vars stenkaj kantas av hamnmagasin, butiker och restauranger

Ågatan 51