Ribbings väg

Trehörna , Tranås
Spara Dela
Spara
Dela
Yta

1 300 m²

Pris

6 900 000 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Beskrivning

  • Bostad
  • Hotell
  • Samhällsfastighet

Fastigheten Trehörna 1:26 som idag drivs som Trehörna Wärdshus, Hotell & Konferens är till salu! Belägen på sjötomt med egen strand .

Fastigheten Trehörna 1:26 som idag drivs som Trehörna Wärdshus, Hotell & Konferens är till salu! Belägen på sjötomt med egen strand finner du denna fastighet där möjligheterna är många oavsett om du vill använda den till. Oavsett om du önskar en fastighet för t ex hotell och vandrarhemsverksamhet, HVB-hem, bygga om till flerfamiljshus, återigen låta det bli ett asylboende som det var 2015 och 2016. Kanske en privatbostad där familjen, släkten och vänner kan träffas.

Fastigheten var från början en kommunal skola som mellan åren 2010 till 2012 byggdes om till en multifunktionell fastighet med hotell, vandrarhem, festvåning, konferens samt bostadslägenhet. Hela fastigheten har fiber indraget, kommunalt vatten och avlopp samt helt ny el om ca 125 amp och fungerar idag som hotell och vandrarhem. Det finns 16 hotellrum med egna badrum och 45 bäddar samt 8 trebäddsstugor med delat badrum och 24 bäddar. Totalt finns idag alltså 24 rum med 69 fasta bäddar i lite olika storlek och standard samt stora gemensamhetsytor för gästerna.

2015/2016 var denna fastighet asylboende och hade eget ramavtal med Migrationsverket. Under denna period uppgraderades därför brandsäkerhet, säkerhet mot yttre hot, ventilation, upphandlingsdokumentation osv, och med tanke på nuvarande kris i Ukraina så kan denna fastighet med enkla medel bli asylboende igen om den nya ägaren så önskar.

I en separat byggnad finns en bostadslägenhet på 3 rum och kök om ca 85 kvm. Här bor idag ägaren och denna kommer bli tillgänglig för ny ägare. Möjlighet finns att i denna byggnad bygga ytterligare en lägenhet (eller skapa en större tjänstebostad) då V/A och el är förberett för detta.

Hotellrummen

När de 16 hotellrummen byggdes fick de ny mekanisk frånluft, ny el och vvs, ljudisolering mellan rummen, nya ytskikt på tak, väggar och golv samt badrum med toalett, handfat och duschplats.

Vandrarhem

Denna del består av 8 friliggande stugor är vinterisolerade och innehållande tre bäddar i varje stuga med delat badrum i huvudbyggnaden.

Bostadslägenhet

Via en inbyggt uterum ett par meter från sjön kommer du in i bostaden på 3 rok om 85 kvm med fullt utrustat kök, gästrum, badrum med bastu och på övervåningen ett väl tilltaget allrum samt sovrum ytterligare en halvtrappa upp.

Allmänna utrymmen

Det som en gång var gymnastiksal fungerar idag som bankettsal för upp till 70 sittande personer. Det finns en tillbyggd veranda med upp till 25 sittande personer samt en mindre matsal för upp till 35 sittande personer. Fullt utrustat restaurangkök och separat diskrum samt utensilierum. I sutterängdelen finns vandrarhemskök, lounge, tv-rum, duschar och toaletter samt ett spa med gym, bubbelpool, massagestol och bastu. Flera utrymmen för tvättstugor, frys- och matrum samt vilorum för personal.

Ytor

Typ av yta Antal Area m2
Bostad 1 85
Kommersiella ytor 975
Övriga ytor 240
Tomtarea 4 710

Bekvämligheter

Besöksparkering
Dusch
Elbilsplatser
Fiberanslutning
Gym
Kök/pentry
Konferens
Kundparkering
Mötesrum
Omklädningsrum
Parkering
Reception
Restaurang
Terrass
WC

Ekonomi

Taxeringsvärde:

3 543 000 kr

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Pris:

6 900 000 kr

Prisinformation:

exkl inventarier

Utförande

Fastighetsbeteckning:

Ödeshög Trehörna 1:26

Teknisk information

Byggår: 1928

Renoveringsår: 1950/2011

Stomme: Trä

Bjälklag: Trä

Fasad: Trä

Tak: Tegel- och betongpannor

Fönstertyp: 2-plan

Ventilation: Mekanisk frånluft

Vatten/avlopp: Kommunalt

Uppvärmning: Luft-/vattenvärmepumpar

Hiss: Ja

Ribbings väg