Frihamnsgatan 23

Frihamnen , Stockholm
Spara Dela
Spara
Dela
Yta

632 m²

Hyra

Tillträde

Omgående

Beskrivning

  • Kontor

Lokalen ligger på tredje våningen högst upp i byggnaden. Den har sjöutsikt, synliga takbjälkar och en trendig industrikänsla. Här finns stora möjligheter för den nya
hyresgästen att sätta sin egen prägel.

Byggnaden är ritad av Åke Tengelin och uppfördes 1919–1921. Arkitekturen representerar 1920-talets industriella klassicism med en fin känsla för kvalitet och estetik. Ursprungligen användes Magasin 2 för att lagra tullfritt gods som anlände till Frihamnen med fartyg.

Frihamnen är en levande hamnmiljö som har ett helt unikt läge innanför tullarna direkt vid vattnet. Traditionellt har området varit nästan uteslutande en plats för sjöfart, men har på senare år ändrat prägel i takt med att staden växer. Idag finns ett stort antal kreativa
verksamheter i Frihamnen, bland annat mediebolag, företag inom möbel- och klädesdesign, museiverksamhet samt konstnärlig verksamhet och konsthall.

Frihamnen är idag ett område i förändring, där flera spännande utvecklingsprojekt pågår. Färje- och kryssningstrafiken kommer att finnas kvar men containerverksamheten flyttas under året till Norvikudden norr om Nynäshamn. Den mark som frigörs ska användas till bland annat bostäder, kontor och service.

Norra Djurgårdsstaden, ett av Europas mest omfattande stadsutvecklingsområden, sträcker sig från Husarviken i norr, över hamnområdet, till Loudden i söder. Totalt planeras
för minst 12 000 nya bostäder och 35 000 nya arbetsplatser som ska kombineras med en modern hamn och annan strategisk infrastruktur. Området planeras vara fullt utbyggt omkring år 2030.

Ytor

  • Total yta:

    632 m2

Ytbeskrivning

Lokalen ligger på tredje våningen högst upp i byggnaden. Den har sjöutsikt, synliga takbjälkar och en trendig industrikänsla. Här finns stora möjligheter för den nya hyresgästen att sätta sin egen prägel.

Bekvämligheter

Besöksparkering
Dusch
Fiberanslutning
Garage (varm)
Kök/pentry
Kundparkering
Lastkaj
Lastport
Mötesrum
Omklädningsrum
Reception
Restaurang
Serverrum
Skyltläge
WC

Ekonomi

Kontraktlängd:

Förhandlingsbart

Kontrakttyp:

Förstahandskontrakt

Tillträde:

Omgående. Enligt överenskommelse

Utförande

Fastighetsbeteckning:

Ladugårdsgärdet 1:4

Byggår:

1921

Våningsplan:

3 av 3

Teknisk information

Takhöjd:

5 m

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilation:

FTX med komfortkyla

Hiss:

Ja

Omgivning

Företag i närheten:

SDK Shipping Jarowskij Ljus & Bild Media Peak Performance Annorlunda Sthlm Brewing Sellpy Autoropa Zodiak Stockholms Konsthall Auktionsverket Kostymförrådet

Parkeringsmöjligheter/garage:

Möjlighet att hyra parkering ute och i garage finns.

Närservice:

Många restauranger i närområdet

Skyltläge:

Frihamnsterminalen, fasad

Kommunikationer

Tunnelbana: Gärdet, 13 min promenad Buss: Linje 1, 76, 72 och 91 Bil: Norra länken mot E18 och E4 Båt: Båtlinje 80 från Frihamnen mot Nacka, Lidingö, Nybroplan m.m.
Frihamnsgatan 23