Franzéngatan 14

Centrum , Härnösand
Spara Dela
Spara
Dela
Yta

780 m²

Pris

5 750 000

Tillträde

Enligt överenskommelse

Beskrivning

  • Kontor
  • Butik
  • Övrigt
Är det äntligen dags att ta tag i drömmen? Eller är företagandet nästa steg för dig att utvecklas och kunna leva på din näringsverksamhet? Har du letat länge efter rätt lokaler? Fastigheten överlåtes som friköpt och inga kontrakt kommer finnas för nya ägaren, utan man får fritt förfoga över hela fastigheten själv. Välkommen att kontakta oss för mer information.

Ytor

Typ av yta Antal Area m2
Kontor 1 780
Tomtarea 1 103

Ekonomi

Taxeringsvärde:

2 045 000

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Driftskostnad:

60 482 /år

Pris:

5 750 000

Teknisk information

Byggnad: 1

Byggnadstyp: Hyreshuslokal

Byggår: 1844

Byggnad: Timmermannen 14

Byggnadstyp: Övrig

Byggår: 1844

Renoveringsår: 1973

Beskrivning: Fastigheten har handikappanpassat på entréplanet av Länsstyrelsen. Byggnadstyp: 2-plan med källare och vind K-märkt: Q Antal våningar: 4 st Byggnadsår: 1844 Renovering ombyggnad:1973, 2001-2003, 2015 Avlopp: Kommunalt avlopp Vatten: Kommunalt vatten Bjälklag: Trä Fasad: Trä Fönster: 2-glasfönster Grund: Betong Takbeklädnad: Plåt Uppvärmning: Bergvärme Panna årtal: 2015 Stomme: Timmer och plank Förklaring k-märkningen. Skydd genom detaljplan (Q-märkningen) Q-märkning är en bestämmelse i en kommunal detaljplan och ger skydd åt byggnad eller bebyggelse inom detaljplanens område. Skyddsbestämmelser för kulturellt värdefulla byggnader och miljöer på kommunal nivå regleras i Plan- och bygglagen. En äldre benämning är K-märkning. Ett versalt Q är en bestämmelse om hur en byggnad eller ett område får användas och innebär att användningen ska vara anpassad till byggnadens kulturvärden. Den säger ingenting om ändamålet, det kan vara bostäder, kontor, butiker eller annat, allt så länge bevarandet av byggnaden inte motverkas. Ett versalt Q säger egentligen inget om hur byggnaden ska tas tillvara och den innebär inget rivningsförbud i sig. Versalt Q är således inte en strängare variant av gement q, utan en annan sorts bestämmelse. Idag finns här 11 uthyrningsrum på entréplan, 4 arbetsrum på ovanvåningen, en stor vacker sal, en oinredd vind, matsal, förrådsutrymmen, 3 duschar och 5 toaletter. Uppvärmning, kylning och ventilation Ny bergvärmepump IVT 2015, 2 borrhål. Hela fastigheten har konverterats från direktverkande el till vattenburet system.

Omgivning

Omgivning/natur:

Inom en radie av 150 meter hittar du Härnösands äldre stadsdelar, som är från 1700-talet. I stadskärnan finns restauranger och butiker samt ett av Sveriges vackraste bibliotek. I omgivningarna väntar havet med strövområden och småbåtshamnar.

Franzéngatan 14